Презентація "Смачна перемога: як кухарі наближають нас до миру"

Про матеріал
Виховна година з патріотичною складовою.Мета: Сформувати у здобувачів освіти розуміння важливості служіння Батьківщині та поваги до професії військового кухаря. Виховати почуття патріотизму та готовності до громадянської відповідальності. Завдання: • Ознайомити з історичним контекстом військової кулінарії та її впливом на розвиток харчових технологій. • Продемонструвати сучасні виклики та рішення в галузі військового харчування. • Виховати повагу до праці військових кухарів та їхній внесок у перемогу. • Сформувати розуміння того, що кожна професія, навіть кулінарія, може мати стратегічне значення. • Стимулювати інтерес до історії та сучасності України.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Смачна перемога: як кухарі наближають нас до миру

Номер слайду 2

ХВИЛИНА МОВЧАННЯ

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Як війни впливали на розвиток кулінарних технологій та продуктів харчування

Номер слайду 5

Смак перемоги: як військові страви ставали національними надбаннями. Наполеонівські війни: Розповсюдження французької кухні по Європі завдяки армії Наполеона. Перша світова війна: Масове виробництво шоколаду для солдатів, що стало поштовхом до розвитку шоколадної індустрії. Друга світова війна: Розробка сухих супів, консервів, м'ясних паст. Поширення фаст-фуду через військові об'єкти.

Номер слайду 6

Страви символи Українського війська. Каша. Борщ. Вареники. Хліб. М’ясні страви. Компоти, узвари

Номер слайду 7

Мобільність та швидкість. Збалансоване харчування. Безпека харчування. Психологічний аспект. Логістика. Основні виклики:

Номер слайду 8

Сучасні рішення: Мобільні кухніІндивідуальні раціони харчування (ІРХ)Системи швидкого приготування. Програмне забезпечення для планування меню

Номер слайду 9

Сучасна польова кухня:годуємо наших захисників

Номер слайду 10

Замість кітеля – піксель: зірка "Мастер Шеф" готує для побратимів-десантників

Номер слайду 11

В нашій військовій частині готують непогано, але я все одно хочу покращити якість харчування. Переконаний, що просто досхочу нагодувати десантників недостатньо. Потрібно, щоб вони ще й отримали гастрономічне задоволення від спожитих страв. Тоді й воювати буде цікавіше,– каже Олег Ковальчук.

Номер слайду 12

Індивідуальні раціони харчування (ІРХ)у ЗСУ

Номер слайду 13

Слава. Україні

pptx
Додано
4 вересня
Переглядів
27
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку