Як називається традиційна різдвяна і ритуальна каша з цілісних зерен пшениці з медом, маком, родзинками і горіхами? - сита - тетеря - кутя - кулага
Номер слайду 3
Яке м'ясо використовують в уральських пельменях? -яловичину і свинину -яловичину - яловичину, свинину і баранину курку
Номер слайду 4
Яка страва отримала ім'я знаменитого французького кухаря, власника московського ресторану «Ермітаж». - салат «Крабовий» - буряк з майонезом і часником - салат «Олів'є » - салат «Мімоза»
Номер слайду 5
Традиційні солодощі – «Півник» на паличці відомий понад 500 років. До якого типу цукерок відноситься «Півник» на паличці? - ірис - суфле - льодяник - помадка
Номер слайду 6
Слово «пельмені» запозичене з угро-фінських мов. Що воно значить? - свиняче вухо - м'ясна кулька - маленький пиріжок - хлібне вухо
Номер слайду 7
Являє собою застиглу масу з м'ясного бульйону, звареного з ніг, хрящів та ін. частин тварини, готується без використання желатину. - вушне - холодець - желе
Номер слайду 8
Як готують хрустке печиво «Хворост»? - запікають у духовці - сушать на сонці - смажать в киплячій олії - відварюють в солоному окропі
Номер слайду 9
З чим зазвичай подають холодець? - з кетчупом - з рослинною олією - з соусом бешамель -з гірчицею і хріном
Номер слайду 10
З якої крупи готують Гур’євську кашу? -з пшона -з гречки -з манки -з вівса
Номер слайду 11
Назвіть країну - батьківщину кетчупу - Мексика - Угорщина - Болгарія - США
Номер слайду 12
Яка країна відома своїм шоколадом? - Росія - Італія - Швейцарія - Китай
Номер слайду 13
Як в побуті називають картоплю, зварену в шкірці? - в штанах - в мундирі- у шапці - у сорочці
Номер слайду 14
Знаменитий салат «Олів'є» носить назву в меню європейських ресторанах Московський салат Російський салат Столичний салат Європейський салат
Номер слайду 15
Тістечко з якою «овочевою» назвою є?- капуста- редиска- картопля- морквина