Презентація "Сміття та цого переробка"

Про матеріал
Презентація "Сміття та цого переробка" може бути використаний у виховній роботі. У матеріалі піднімається питання забруднення навколишнього світу побутовими відходами.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Річка Цітарум на о. Ява (Індонезія)

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Сміття (побутові відходи) – це непотрібні речі, які вийшли з ужитку; це те, що забруднює довкілля.

Номер слайду 9

Склад сміття 30% органічна речовина; 23,1% папір і картон; 22,7% скло; 19,7% пластмаса, шкіра, дерево; 4,5% метали.

Номер слайду 10

За даними фахівців Українець викидає близько 850 кг відходів за рік Промислові відходи 1 млрд. т

Номер слайду 11

Соцопитування учнів 6-го класу Ви скручуєте упаковку чи пляшку перед тим як викинути її в сміття? Ви розділяєте вдома сміття? Ви купуєте цукерки: на вагу; в упаковках? Ви , йдучи до магазину, берете з собою сумку чи купуєте новий пакет? Ви надаєте речам нове життя? Ви користуєтесь одноразовим посудом?

Номер слайду 12

Соцопитування дорослих людей Ви скручуєте упаковку чи пляшку перед тим як викинути її в сміття? Ви розділяєте вдома сміття? Ви купуєте цукерки: на вагу; в упаковках? Ви , йдучи до магазину, берете з собою сумку чи купуєте новий пакет? Ви надаєте речам нове життя? Ви користуєтесь одноразовим посудом?

Номер слайду 13

Кількість відходів сім’ї

Номер слайду 14

Кількість відходів за тиждень

Номер слайду 15

Сміттєзвалища відкритого типу

Номер слайду 16

Сміттєспалювальні заводи

Номер слайду 17

Компостування органічного сміття

Номер слайду 18

Роздільний збір сміття

Номер слайду 19

Основні етапи переробки відходів на МППВ Відходи, що надходять на заводи, перш за все, проходять контроль на вміст радіоактивних ізотопів. Вручну з маси ТПВ витягують великі предмети - чавунні батареї центрального опалення, колеса автомобілів, залізні ліжка і т.п. Проводиться відбір вторинної сировини - макулатури, кольорових металів, склобою.Отсортировиваются також вироби з пластмаси і поліетилену. З них виходить вторинна сировина - пластмасова крихта, яка сортується за кольором і розфасовується.

Номер слайду 20

Далі зі сміття за допомогою магнітів виділяють брухт чорних металів (складається, головним чином, з консервних банок і пробок від пивних пляшок). Цей металобрухт пресують в стоси і направляють в переплав на металургійні виробництва інших заводів. Основні етапи переробки відходів на МППВ Автомобільні покришки також підлягають окремій переробці; із них отримують пірокарбон - чорний порошок, широко використовуваний для виробництва гуми, пластмас, очищення стічних вод і грунту від гербіцидів.

Номер слайду 21

Роздільний збір сміття Компостування органічного сміття Сміттєспалювальні заводи Сміттєзвалища відкритого типу

Номер слайду 22

А скільки будуть розкладатися різні матеріали? Проблема відходів ускладнюється у зв'язку з тим, що природне розкладання різних матеріалів вимагає певного часу. Бумага Фільтр від сигарет Консервна банка Поліетиленовий пакет Скло от 1 до 3 років 90 років 100 років 200 років 1000 років

Номер слайду 23

ppt
Пов’язані теми
Екологія, Виховна робота
Додано
13 лютого 2020
Переглядів
3278
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку