Презентація "Сніговичок з ниточок" дизайн і технологія

Про матеріал
Презентація до уроку Дизайн і технології "Сніговичок з ниточок" 3 клас за підручником Я досліджую світ: частина 2. Автори: І. Жаркова, Л. Мечник, Л. Роговська, Л. Пономарьова, О. Антонов.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Сніговичок з ниточок

Номер слайду 2

Неможливо уявити зиму без кумедного сніговичка. Завдяки фантазії його можна ліпити не лише зі снігу, а й виготовляти з інших матеріалів: пластиліну, паперу, шишок і т.д.

Номер слайду 3

Сучасний та звичний для нас образ сніговика створений завдяки різним мультфільмам та казкам. Насправді сніговик, якого ліпили 100 років тому та більше, може зовсім бути не схожим на свого «сучасного брата».

Номер слайду 4

Вигляд сьогоденного сніговика знають всі: три кулі різних розмірів( голова, груди та нижня частина), гілки (руки), морква(ніс). Деякі риси скульптури вимальовують або створюють підручними матеріалами ( гілкою, камінцями тощо). Інколи на голову цьому казковому персонажеві надягають відро.

Номер слайду 5

А загалом існують різні варіанти оздоблення сніговика, але всі вони пов’язані з типовим образом. Сьогодні цей казковий персонаж розважає нас під час новорічних свят і є частим супутником Діда Мороза та Снігурочки.

Номер слайду 6

Сьогодні на уроці ми будемо виготовляти сніговика новим способом, а саме – за допомогою ниток.

Номер слайду 7

Вперед за роботу!

Номер слайду 8

Для цього нам знадобляться: Кольоровий двосторонній картон;циркуль, лінійка;клей, ножиці;коректор-ручка;пластилін оранжевого кольору;білі нитки для в'язання;стрічка, блискітки, маленькі ґудзики.

Номер слайду 9

Крок 1. Намалюй циркулем на картоні та виріж два кільця: менше – діаметром 6 см (отвір – 3 см) і більше – діаметром 7 см (отвір – 4 см)

Номер слайду 10

Намотай нитки на картонну заготовку завбільшки 6 × 8 см (фото 1) та розріж їх з одного боку. Отримаємо нитки однакові завдовжки. Крок 2.

Номер слайду 11

Закріпи нитки на кільцях за зразком (фото 2,3,4)Крок 3.

Номер слайду 12

Ножицями підрівняй нитки (завдовжки 2 см) та сформуй кільця (фото 5)Крок 4.

Номер слайду 13

Зігни навпіл аркуш кольорового картону. Приклей нитяні кільця. Зроби з пластиліну носик-морквину, сформуй ротик та приліпи їх. Приклей очі, ґудзик. Крок 5.

Номер слайду 14

Прикрась сніговичка та тло листівки. Крок 6.

Номер слайду 15

Молодець!Чудова робота!

pptx
Додано
9 лютого 2022
Переглядів
2192
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку