Презентація "Соціальні норми в житті людей"

Про матеріал
Презентація призначена для проведення онлайн уроків. Містить матеріали до уроку та завдання
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Соціальні норми в житті людей. Практичне заняття 19 П5

Номер слайду 2

Види соціальних норм. Для того щоб жити серед інших людей (тобто в суспільстві), потрібно дотримуватися певних норм поведінки, які існують в ньому, - соціальних норм.

Номер слайду 3

Попрацюйте з текстом і дайте відповіді на запитання: Який вид соціальних норм залежно від способу встановлення і забезпечення відображено в тексті? 2. Дайте визначення цього виду соціальної норми. 3. Доведіть вашу думку словами з тексту. А. Святкування Купала (7 липня) починалося з прикрашання купальського дерева на березі річки. Дівчата прикрашали його стрічками, завивали з гілок вінки. Довкола дерева водили «кривого танцю», співали купальських пісень. Увечері запалювали вогнище. Купальська ніч вважалася чарівною, у цю ніч за повір’ями цвіте квітка папороті, хто її мав, той все на світі знав, і тому багатство саме до рук ішло.

Номер слайду 4

Попрацюйте з текстом і дайте відповіді на запитання: Який вид соціальних норм залежно від способу встановлення і забезпечення відображено в тексті?2. Дайте визначення цього виду соціальної норми. 3. Доведіть вашу думку словами з тексту. Б. День Святої Трійці, Зелена неділя - одне з головних християнських свят, яке в католицизмі має найвищий статус торжества. Свято означає появу людям Всевишнього в усіх трьох іпостасях як святої Трійці: у вигляді Бога-Отця, Бога-Сина й Бога-Святого Духа. Давніша назва - Зелені свята, відображає древній культ рослинності (на Трійцю поширений звичай прикрашати житло зеленню).

Номер слайду 5

Попрацюйте з текстом і дайте відповіді на запитання: Який вид соціальних норм залежно від способу встановлення і забезпечення відображено в тексті2. Дайте визначення цього виду соціальної норми. 3. Доведіть вашу думку словами з тексту. В. Зі Статуту «Українського козацтва». «Українське козацтво» - міжнародна національно-патріотична і оборонно-спортивна Всеукраїнська громадська організація. Її членами мають право бути: нащадки українського козацького роду, громадяни України, які досягли 18-річного віку, стоять на засадах захисту державності України, пройшли випробувальний термін один рік і виявили глибокі українські патріотичні переконання... склали присягу й здійснюють суспільно корисну для України діяльність.

Номер слайду 6

Попрацюйте з текстом і дайте відповіді на запитання: Який вид соціальних норм залежно від способу встановлення і забезпечення відображено в тексті?Дайте визначення цього виду соціальної норми. 3. Доведіть вашу думку словами з тексту. Г. Кожному гарантується право на свободу думки і слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань. Кожен має право вільно збирати, зберігати, використовувати і поширювати інформацію усно, письмово або в інший спосіб - на свій вибір.

Номер слайду 7

Попрацюйте з текстом і дайте відповіді на запитання: 1. Який вид соціальних норм залежно від способу встановлення і забезпечення відображено в тексті? 2. Дайте визначення цього виду соціальної норми. 3. Доведіть вашу думку словами з тексту. Д. З казки «Сірко». В одного чоловіка був старий собака Сірко. Увесь вік вірою і правдою служив пес хазяїну. Бачить хазяїн, що із собаки вже нічого не буде - прогнав його від себе. Никає Сірко полем, і так йому гірко! Коли ж підходить вовк та й питає:- Чого ти тут ходиш?- Що ж, брате, прогнав мене хазяїн, то й ходжу.

Номер слайду 8

Роль соціальних норм у житті суспільства. Виконайте онлайн-вправу «Соціальні норми в суспільстві»

Номер слайду 9

Працюємо самостійно. Використовуючи особливості певних видів соціальних норм, підготуйте короткий спіч про роль тієї чи іншої норми в житті суспільства. Запитання та завдання1. Поясніть «золоте правило» моралі, відоме з найдавніших часів: «Не роби щодо інших так, як ти не хотів би, щоб вони робили щодо тебе». 2. Узявши за зразок афоризм: «Є таке непорушне правило. Зранку прокинувся, умився, дав собі лад - й одразу наведи лад на своїй планеті» (А. де Сент-Екзюпері), - складіть свій «Кодекс поведінки».

pptx
Додано
13 вересня 2023
Переглядів
569
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку