Презентація "Спадщина ЮНЕСКО"

Про матеріал
Дуже цікавою є презентація про Всесвітньо відомі об'єкти України, які занесені до Світової спадщини ЮНЕСКО
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Туризм в Україні

Номер слайду 2

У 2018 р. Україну відвідали понад 14,2 млн іноземних громадян.

Номер слайду 3

ОБ’ЄКТИ СВІТОВОЇ СПАДЩИНИ ЮНЕСКО В УКРАЇНІ

Номер слайду 4

1. Київ: собор Святої Софії та прилеглі чернечі будівлі, Києво-Печерська лавра У стінах Святої Софії коронували київських князів – Ярослава Мудрого, Володимира ІІ Мономаха. У 20 столітті тут на гетьманство благословили Петра Скоропадського. У Києво-Печерській лаврі написав «Повість минулих літ» Нестор Літописець. Монастир став оплотом християнства в 11 столітті на теренах Русі. Цінністю церкви Спаса на Берестові є фрески, зроблені в 11, 12 та 17 століттях.

Номер слайду 5

2. Ансамбль історичного центру Львова. Об’єднання художніх та архітектурних традицій Східної Європи, Італії і Німеччини стало причиною внесення його до когорти найцінніших пам’яток. Центр є найдревнішою частиною міста. Тут перше поселення з’явилося у 12 столітті.

Номер слайду 6

3. Геодезична дуга Струве. Дуга Струве об’єднала 10 країн, адже має протяжність 2 820 км! Це система вимірювальних пунктів, які використовували для визначення фізичних параметрів планети Земля. Її творцем став вчений-астроном із Російської імперії Фрідріх Георг Струве. Протягом 40 років він проводив вимірювання, засновані на особливо вибудуваній «дузі». Вона являла собою більше 260 знаків, закладених у землю в різних точках меридіана: це обеліски, піраміди, свинцеві куби і просто видовбані в скелях заглиблення.

Номер слайду 7

До списку світової спадщини ЮНЕСКО внесені у 2006 році. Об’єднують нашу країну зі Словаччиною. Саме тут можна побачити, як виглядали ліси тисячу років тому. У лісах заборонено вести господарську діяльність, що і дозволило зберегти первозданність природи. Деяким тутешнім букам по 500 років! 4. Букові праліси Карпат та давні букові ліси

Номер слайду 8

5. Резиденція митрополитів Буковини і Далмації Зведена у стилі еклектики, споруда вражає красою та масштабами. Ансамбль будівлі становлять: головний корпус, церква Трьох Святителів, колишній пресвітерій, дендропарк. Нині пам’ятка – справжня альма-матер – тут навчаються студенти Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича.

Номер слайду 9

6. Дерев'яні церкви Карпатського регіону Польщі і України8 церков України та 8 церков Польщі поєднали гуцульський, бойківський, лемківський та галицький типи архітектури. Першою у переліку українських храмів є церква Святого Юра (м. Дрогобич). Зведена у 15 столітті. Храм перевезли на волах із с. Надіїво (територія сучасної Франківщини). Її обміняли на сіль!

Номер слайду 10

7. Херсонес Таврійський. Заснований у 422 році до н. е., Херсонес став важливим торговельним центром Криму. Місто увійшло в історію Стародавньої Греції, Риму та Візантії. Про це свідчать і архітектурні стилі будівель. Від багатьох з них нині залишилися тільки руїни. Загальна площа Херсонесу Таврійського – 500 га.

Номер слайду 11

ВІДПОЧИНОК В КАРПАТАХ

Номер слайду 12

ВІДПОЧИНОК В ЗАКАРПАТТІ

pptx
До підручника
Географія 9 клас (Бойко В.М., Дітчук І.Л., Заставецька Л.Б., Гринюк Т. А., Смаль І. В., Харенко І. М.)
Додано
18 квітня 2021
Переглядів
3481
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку