Презентація "Списування"

Про матеріал
Пропоную діагностичну роботу з української мови "Списування" для 3 класу НУШ. Завдання: списати текст, вставити пропущені букви та апостроф, розкрити дужки.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Списування. Українська мова 3 клас

Номер слайду 2

23 травня. Дистанційна робота Списування

Номер слайду 3

Як списати речення з друкованого зразка1. Прочитай речення та повтори його.2. Підкресли в реченні орфограми.3. Пиши з пам’яті, диктуючи собі за складами позначаючи в кожному слові наголошений склад.4. Прочитай написане за складами, перевіряючи чи не пропустив ти літеру.5. Підкресли орфограми.6. Перевір, чи всі орфограми ти написав правильно, порівнюючи свій запис із зразком.

Номер слайду 4

Спиши текст. Встав пропущені букви та апостроф. Розкрий дужки.

Номер слайду 5

В..сняний вечір За верхові(т,тт)ям д..рев (с,з)ховалося сонце. Останнє промі..я ще кіл..ка хв..лин освітлювало верхівки д..рев. Та згодом (з, с)гасло. Прохолодно й во(г,х)ко стало (у)лісі. Чути, як дихає, оживає з..мля. Пахне в..сняними брун..ками і відталою теплою з..млею. Ось ворухнувся на з..млі торішній мокрий л..сточок. Під ним виткнулась (із)землі з..лена стрілка молодої трави. Багато звуків у в..чірньому лісі. Співають солов..ї. (На) в..рхівці в..сокого дуба голосно туркоче дикий голуб. Ніч (при)ходила тепла і тиха.Із журналу

Номер слайду 6

pptx
Додано
22 травня 2022
Переглядів
1598
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку