Презентація "Спіймати Сковороду"

Про матеріал
Повністю готовий матеріал для позакласного заходу до 300 річчя Г,С,Сковороди. Презентація з описами файлів. Від вас тільки дібрати реквізит. Захід у вигляді інформаційної вікторини, має назву "Спіймати Сковороду"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

300 років від дня народження. Григорія Савича Сковороди. Світ ловив мене, та не спіймав Г. С. Сковорода

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Спіймати Сковороду. Світ ловив мене, та не спіймав Г. С. Сковорода

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Народився Григорій Савович 3 грудня 1722 у селі Чорнухи, Лубенський полк на Полтавщині.

Номер слайду 9

Про точну дату народження світ дізнався лише через 200 років після народження філософа. Саме тоді дослідники віднайшли в одному із листів Сковороди згадку про святкування власного  дня народження.

Номер слайду 10

Григорій Сковорода мав виняткові здібності до навчання. Вже  у 16 років вступив до Києво-Могилянської академії – першого вищого навчального закладу в Україні. Вивчав латинську, грецьку, церковнослов’янську, польську, німецьку та інші мови. Грав на сопілці, флейті, скрипці, гуслях, лірі, бандурі.

Номер слайду 11

Придворна капела у. Санкт-Петербурзі

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Переяславський колегіум

Номер слайду 15

Харківський колегіум

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Що Сковорода називав мудрою пташкою, що ховає в собі силу?Байку. Прислів’я та приказку. Притчу. Казку

Номер слайду 21

Номер слайду 22

… виникає з любові; коли хочу, щоб мене любили, я сам перший люблю. Любов виникає з любові; коли хочу, щоб мене любили, я сам перший люблю. Не все те … , що неприємне на смак. Не все те отрута, що неприємне на смак. Більше … і тоді вирішуй. Більше думай і тоді вирішуй. Визначай … не по шкаралупі, а по ядру. Визначай смак не по шкаралупі, а по ядру. Довідка: отрута, середину, думай, ворогів, смак, ліки, часу, любов.

Номер слайду 23

Бери вершину і матимеш … . Бери вершину і матимеш середину . Ти не можеш віднайти жодного друга, не нашукавши разом з ним і двох-трьох … . Ти не можеш віднайти жодного друга, не нашукавши разом з ним і двох-трьох ворогів . З усіх утрат втрата … найтяжча. З усіх утрат втрата часу найтяжча. Як … не завжди приємні, так і істина буває сувора. Як ліки не завжди приємні, так і істина буває сувора. Довідка: отрута, середину, думай, ворогів, смак, ліки, часу, любов.

Номер слайду 24

Ой ти, птичко жовтобока.

Номер слайду 25

Правда чи ні?Григорій Савич 10 років вчився в Києво-Могилянській академії. Але так і не отримав вищу освіту в класичному розумінні. Кажуть, що він вивчив 5 іноземних мов. Володів даром передчуття. Не скорився імператриці Єлизаветі.

Номер слайду 26

Стоїть явір над горою

Номер слайду 27

Золочівський район, Харківська обл. Сковородинівка (до 1922 року Пан-Іванівка) — невеличке село на Харківщині, неподалік кордону з Росією. Тут провів останні місяці життя і похований великий український мислитель Григорій Сковорода...

Номер слайду 28

Маєток. Помер Григорій Савович Сковорода 9 листопада 1794 року в селі Пан-Іванівка, а тепер – Сковородинівка Харківської області.

Номер слайду 29

Номер слайду 30

Номер слайду 31

Номер слайду 32

В ніч проти 7 травня 2022 російські військові під час обстрілу знищили Національний літературно-меморіальний музей Григорія Сковороди у селі Сковородинівка. Це пам’ятка XVIII століття – маєток, в якому протягом останніх років свого життя мешкав Григорій Сковорода.

Номер слайду 33

Кінець

pptx
Додано
27 листопада 2022
Переглядів
286
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку