Презентація " Спортсмени - Янголи . Завжди у наших серцях"

Про матеріал
Вічна память загиблим героям - спортсменам,які ввідали своє життя за Україну!
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Спортсмени – Янголи Завжди у наших серцях. Викладач Фізичної культури. Фільова В. В.

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Українські спортсмени, які загинули на війні.

Номер слайду 4

Зима без світла – це не страшнострашно без сина, без тата, без братабез душевних розмов, без вечері разомбез тих кого забрала війнастрашно, коли тримаєш у долонях руку,а вона льодяна.

Номер слайду 5

З перших днів повномасштабного вторгнення українські спортсмени стали на захист держави. На жаль, багато з них втратили життя від зброї окупантів.

Номер слайду 6

Олександр Акінін. Під Лисичанськом Луганської області загинув гравець з американського футболу Олександр Акінін. Йому було всього 19…Олександр виступав за команду «Орли» з міста Здолбунів. Олександр був посмертно нагороджений орденом «За мужність» III ступеня.

Номер слайду 7

Бідняк Іван (кульова стрільба)36-річний майстер спорту міжнародного класу з кульової стрільби загинув під час бою з окупантами на Херсонщині. Бідняк народився на Дніпропетровщині, у нього залишилися дружина та 6-річний син. Найвищими спортивними досягненнями Івана є дві срібні та одна бронзова нагорода на чемпіонатах Європи. Також він завоював першу олімпійську путівку збірної в Лондон-2012, але на Ігри не поїхав.

Номер слайду 8

Біркун Єгор (ММА)Член збірної України зі змішаних єдиноборств загинув при обороні Маріуполя. Біркун мав представляти нашу команду на чемпіонаті світу з ММА GAMMA, який стартував у день його смерті. Народився Єгор у Кривому Розі, служив у лавах полку «Азов».

Номер слайду 9

важка атлетика Любомир Бодак24 травня 2022 року під час ведення бойових дій на Сході України загинув важкоатлет Любомир Бодак. Любомир народився 6 жовтня 1994 року. Він був старшим солдатом Збройних сил України, учасником російсько-української війни, старшим стрільцем гірсько-штурмової роти військової частини А1778. Хлопець був багаторазовим чемпіоном Закарпатської області з важкої атлетики та неодноразово захищав честь області на Всеукраїнських змаганнях. Хлопець відзначений Орденом “За мужність” III ступеня за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі.

Номер слайду 10

Бондарчук Ігор (паверліфтинг)Бондарчук був кандидатом у майстри спорту з паверліфтингу. Загинув внаслідок ворожої ракетної атаки у Запорізькій області. Старший лейтенант поліції з перших днів захищав країну в лавах вінницького підрозділу особливого призначення «КОРД». В Ігора залишилися дружина й донька.

Номер слайду 11

Дяченко Катерина (художня гімнастика)11-річна українська гімнастка загинула в Маріуполі внаслідок російського обстрілу. Катерина кілька разів перемагала у великих змаганнях у своїй віковій категорії. Вночі 10 березня на будинок, де жила Дяченко, впала російська авіабомба. Спортсменка та її батько загинули одразу. Матір та брат потрапили до лікарні, яку згодом також було знищено авіаударом. Загинула вся родина.

Номер слайду 12

30-річний спортсмен захищав батьківщину в складі загону спеціального призначення «Азов» та загинув у бою за Маріуполь. Максим був першим чемпіоном світу з кікбоксингу ISKA серед дорослих у складі збірної України. Кагал також грав за кременчуцьку регбійну команду «Бастіон», захоплювався боксом та бігом.

Номер слайду 13

Малишев Євген (біатлон)19-річний екс-біатлоніст загинув у бою за Харків. Два роки тому він входив до національної збірної команди серед юніорів. А під час вторгнення Росії проходив службу за контрактом. Брав участь у Третіх зимових юнацьких Олімпійських іграх у Лозанні.

Номер слайду 14

Мартиненко Дмитро (футбол)Гравець ФК «Гостомель» Дмитро Мартиненко і його мама загинули внаслідок вибуху російської бомби, яка влучила в їхній будинок. Футболіст був найкращим бомбардиром та найкращим гравцем другої ліги чемпіонату Києво-Святошинського району.

Номер слайду 15

водне поло Євген Обедінський. У Маріуполі на 39-му році життя загинув український спортсмен – колишній капітан збірної України з водного поло Євген Обедінський. Ватерполіст був убитий у блокадному місті 17 березня. Його на балконі власної квартири розстріляли російські солдати. Про це повідомив його батько й тренер Олександр Обедінський.Євген був майстром спорту з водного поло, неодноразовим чемпіоном України у складі команди “Іллічівець”, капітаном національної збірної України. До війни спортсмен боровся з недугою – пухлиною головного мозку.

Номер слайду 16

Оніщук Олександр (стрільба з лука)Спортсмен був майстром спорту зі стрільби з лука, чемпіоном Європи, чемпіоном України. Олександр ще донедавна працював тренером на Рівненщині. Після повномасштабного вторгнення РФ 24 лютого Онищук став на захист країни. В спортсмена залишилися дружина та троє дітей віком 5, 10 та 12 років.

Номер слайду 17

Перегудова Аліна (важка атлетика)14-річна важкоатлетка загинула від обстрілів в Маріуполі. Дівчина вийшла з мамою з дому, коли пролунав вибух – їх накрили уламки. Брата, який вибіг слідом за ними, застрелив російський снайпер. Аліна входила до складу спортсменів-кандидатів збірної команди України та готувалася до участі на чемпіонаті Європи.

Номер слайду 18

Питель Олександр (боротьба)Вихованець тернопільської школи греко-римської боротьби загинув під час артилерійського обстрілу на Луганщині. Олександр мав звання кандидата у майстри спорту з греко-римської боротьби. Також він брав участь у військових змаганнях з рукопашного бою.

Номер слайду 19

Поповченко Олександр (футбол)Спортсмен служив прикордонником на Сумщини та загинув у бою з диверсійно-розвідувальною групою росіян. Олександр Поповченко раніше був професійним футболістом – грав за друголіговий «Фрунзенець-Ліга» з Сум. Виступав на рівні аматорського чемпіонату ААФУ за клуби: «Імпульс» Шостка, «Спартак» Глухів, «Велетень» Глухів, «Дружба» Сосновка.

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Прудкий Олег (бокс)Екс-чемпіон України з боксу загинув, виконуючи службові завдання у підрозділі Національної поліції «КОРД». Прудкий двічі ставав чемпіоном України у ваговій категорії до 60 кг, а також був майстром спорту міжнародного класу. Також Олег виступав за команду «Українські отамани».

Номер слайду 22

Сидорук Дмитро (стрільба з лука)Срібний призер Invictus Games та координатор руху Нескорених на Львівщині втратив життя після повернення до служби на початку вторгнення РФ. У 2014 році Сидорук брав участь у боях за Луганський аеропорт, де отримав важкі поранення: травми обох ніг, руки, осколкові поранення легень і обличчя. Після 10 діб у реанімації, 12 операцій та тривалої реабілітації повернувся на війну, де до кінця пройшов строкову службу. У 2022-му Сидорук мав поїхати на «Ігри Нескорених» до Гааги в якості тренера. У пам’ять про героя команду на змаганнях супроводжував його портрет.

Номер слайду 23

Стельмах Володимир (регбі)Стельмах був гравцем регбійного клубу «Рівне». Загинув у 27 років, захищаючи Київ. У лавах ЗСУ Володимир дослужився до звання лейтинанта.

Номер слайду 24

Тищенко Ігор (військово-спортивне багатоборство)Тищенко був інструктором відокремленого підрозділу Всеукраїнської федерації військово-спортивних багатоборств у Сумській області, кандидатом у майстри спорту України з військово-спортивних багатоборств, членом збірної України, багаторазовим призером і переможцем чемпіонатів і кубків України. Також він викладав «Захист України», був офіцером-вихователем і вів гурток бойового мистецтва.

Номер слайду 25

Щокін Іван (веслування)Херсонський веслувальник загинув у боях за Маріуполь. 25-річний спортсмен був вихованцем Херсонської школи академічного веслування, був призером всеукраїнських змагань серед юнаків та мав звання кандидата в майстри спорту.

Номер слайду 26

Ярмоленко Віктор (карате)Багаторазовий чемпіон Києва з кіокушинкай карате загинув під час боїв Луганщині біля Рубіжного. Ярмоленко брав участь у звільненні Ірпеня та Бучі від окупантів.

Номер слайду 27

Кричить душа, від болю пада в ноги. Зриває серце клекіт журавлів. На небі – біла янгольська дорога. Синів, що відірвались від землі.

Номер слайду 28

Номер слайду 29

Зокрема, серед загиблих: військово-спортивний багатоборець Ігор Тищенко, шахіст Сергій Неустроєв, боксер Ярослав Рудич, стрілець з лука Олександр Оніщук, пауерліфтер Сергій Карнаухов, боєць рукопашного бою Вадим Сотников, спортсмен зі спортивного орієнтування Олександр Тепенчак, пауерліфтер Ігор Бондарчук, пейнтболіст Ігор Кроткіх, кікбоксер Назар Макаренко, кікбоксер Олександр Фештрига та важкоатлет Любомир Бодак. Як повідомлялося, на початку травня в Україні запустили сайт "Ангели спорту" з інформацією про загиблих на війні спортсменів. Сайт створено за сприяння Спортивного комітету України.

Номер слайду 30

pptx
Додано
4 квітня
Переглядів
79
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку