Презентація "Спостереження за функціональною роллю числівників у мовленні"

Про матеріал
Презентація до уроку української мови у 3 класі "Спостереження за функціональною роллю числівників у мовленні" за підручником Л.Варзацька, Т.Трохименко.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Українська мова 3 клас. Спостереження за функціональною роллю числівників у мовленніТетяна Серпуховітіна,вчитель початкових класів. КЗ “НСЗШ І-ІІІ ст.№6”м. Нікополь. Дніпропетровської обл.

Номер слайду 2

Числівник - це самостійна частина мови, яка означає число, та називає кількість або порядок предметів при лічбі. Відповідає на питання:скільки?котрий?котра? котре? котрі?

Номер слайду 3

Числівники поділяються на кількісніпорядкові

Номер слайду 4

Кількісні числівники означають число або кількість і відповідають на питання скільки?Наприклад: три, чотири, одна шоста, двадцятеро.

Номер слайду 5

Порядкові числівники означають порядок предметів при лічбі й відповідають на питання котрий? котра? котре? котрі? Наприклад: сьомий, дев’ята, вісімнадцяте, сімдесяті.

Номер слайду 6

Вправа 251 Два (скільки?);двоє (скільки?).

Номер слайду 7

Вправа 252 два двійка двоколісний Батьки купили мені новенький червоний двоколісний велосипед. Два друга побудували фантастичну вежу з конструктора лего. Цифра два формою схожа на чудового лебедя.style.colorfillcolorfill.typestyle.colorfillcolorfill.typestyle.colorfillcolorfill.typestyle.colorfillcolorfill.type

Номер слайду 8

Вправа 253 Рідна земля- батьківська,материнська, близька, дорога,улюблена.

Номер слайду 9

Вправа 254 Шістнадцять комарів вийдуть із лісу не покусаними. Числівники: 37 (тридцять сім), 6 (шість),2 (два), 7 (сім).

Номер слайду 10

Вправа 255 П’ять птахів. Дев’ять парт.

Номер слайду 11

Домашнє завдання. Вправа 256

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Використані матеріали Українська мова та читання:підручник для 3 кл. закладів загальн.середн.освіти:у 2 –х ч. Ч.1./ Л. О. Варзацька,Т. О. Трохименко.-Тернопіль: Навчальна книга-Богдан,2020.-160 с.:іл. Шаблони для презентацій інтернет-ресурсу.

pptx
Додано
1 лютого 2022
Переглядів
1275
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку