Презентація "Стан роботи з цивільного захисту в школі".

Про матеріал
Аналіз роботи з питань цивільного захисту в школі., який передбачає моніторинг проведення роботи із запобігання виникнення надзвичайних ситуацій, навчання і відпрацювання навичок поведінки у НС серед учасників навчально-виховного процесу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Стан роботи з питань цивільного захисту Маріупольська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 45 (Кальміуський район, вул. Січових стрільців, буд. 31 А)

Номер слайду 2

Збудована у 1938 р. та 1968 р. по типовому плану. Кальміуський район, вул. Січових стрільців, буд. 31 А

Номер слайду 3

На 20 квітня 2017 року в школі 19 класів – 422 учня

Номер слайду 4

Потенційно небезпечні об'єкти

Номер слайду 5

НЕГАТИВНІ ЧИННИКИ

Номер слайду 6

Нормативна база Кабінет Міністрів України Закон України “Про Цивільну оборону України” Стаття 4. Кабінет Міністрів України: створює єдину систему підготовки органів управління у справах цивільної оборони, сил цивільної оборони та населення до дій в умовах надзвичайних ситуацій; Міністерство надзвичайних ситуацій Закон України “Про Цивільну оборону України” Стаття 6. МНС здійснює навчання населення, представників органів управління і сил цивільної оборони з питань захисту і дій у надзвичайних ситуаціях; Закон України “Про захист населення і територій від НС ТПХ” Стаття 34. Порядок здійснення підготовки населення на підприємствах, в установах та організаціях до дій при виникненні НС ТПХ визначається МНС.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

ВНЗ Програми навчальних предметів Колективні форми практичного навчання Позашкільні форми роботи Гурток «Школа безпеки», загони ДЮП, ЮІР Підготовка з питань цивільного захисту День цивільного захисту, об’єктового тренування, Тиждень безпеки життєдіяльності Основи здоров’я, Захист Вітчизни Учні: набуття здатності із забезпечення особистої безпеки в умовах загрози та виникнення надзвичайної ситуації.

Номер слайду 11

Підготовка з питань цивільного захисту

Номер слайду 12

В школі функціонують загони юних пожежників та інспекторів руху, команда «За здоровий спосіб життя»

Номер слайду 13

Вивчення нормативних документів, дотримання посадових інструкцій, організаційно-розпорядчих документів. Підготовка з питань цивільного захисту Проходження курсів з цивільного захисту, з мінної безпеки Працівники удосконалюють знання з питань забезпечення особистої та громадської безпеки, цивільного захисту в умовах загрози та виникнення надзвичайної ситуації, тощо.

Номер слайду 14

День цивільного захисту Практичні заходи об'єктового тренування з ЦЗ перевірка укомплектованості і оснащеності невоєнізованих формувань, приведення в готовність захисних споруд, проведення протипожежних, світломаскувальних, герметизаційних та евакуаційних заходів Навчально-методичні заходи класно-групові заняття, семінари, бесіди, вікторини, відкриті уроки, навчальні екскурсії до аварійно-рятувальних служб, начальних закладів та установ МНС Просвітницькі заходи огляди-конкурси, радіогазети, стінна преса, демонстрація відеофільмів та презентацій, виставки, відновлення навчально-матеріальної бази з цивільного захисту Спортивні змагання, естафети, тренування

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Об'єктові тренування, навчання – завершальний етап навчання працюючого персоналу на підприємствах, в установах та організаціях з ЦЗ, які визначають загальну виучку і готовність до дій за планами реагування на НС, локалізації і ліквідації аварійних ситуацій, аварій Підготовчій період Курсові та виробничі форми навчання, розробка та затвердження документів з тренування, інструктаж учасників Перевірка реальності Плану ЦЗ його розрахунків: контроль, заслуховування, розіграш дій їх вивчення та оцінка, дослідження Визначення вихідних даних, задуму, питань дослідження за певним розділом Плану ЦЗ Підготовка інших учасників Підготовка місць, ділянок практичних заходів, імітації Дії диспетчерських служб, оповіщення, розгортання системи управління і зв'язку Дії чергових сил, персоналу з безаварійної зупинки Ефективність встановлених вимог з безпеки та захисту, сталості функціонування у НС Приведення у готовність до дій згідно розпорядження Відпрацювання рішення і розпоряджень на проведення АР та ІНР та їх забезпечення Проведення з формуваннями ТСН на фоні обстановки, що імітується за планом тренування Вивчення дій штабу, служб, формувань, розроблених ними документів, повноти виконання практичних заходів І етап ІІ етап День цивільного захисту, як форма об'єктового тренування

Номер слайду 17

День цивільного захисту

Номер слайду 18

Інформаційно-роз'яснювальна робота з учнями та їх батьками з питань ЦЗ Мета: інформування про небезпечні об’єкти та чинники НС за місцем проживання, а також дії, які можуть вживатися громадянами для зменшення їх впливу на здоров’я. Засоби: Навчальні, агітаційні та спортивні заходи “Дня цивільного захисту”, інформаційно-довідковий куток цивільного захисту, адресна література. Результати: доведення до працівників, вихованців та їх батьків рекомендацій щодо правил безпечної поведінки, можливих надзвичайних ситуацій, поведінці на воді, правил пожежної безпеки, при виникненні епідемій, епізоотій, отруєнь тощо.

ppt
Пов’язані теми
Педагогіка, Інші матеріали
Додано
9 квітня 2019
Переглядів
3216
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку