Презентація. "Стародавній Китай"

Про матеріал

Презентація містить 10 слайдів та цікаву інформацію про стародавній Китай: історію; гроші,одяг,імена і т.д.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Стародавній Китай

Номер слайду 2

У ііі СТ. ДО Н. Е. ІМПЕРАТОР Цінь Ші Хуан-ді ПІДКОРИВ ВСІ КНЯЗІВСТВА І ОБ’ЄДНАВ ЇХ У ЄДИНУ китайську державу. Він розділив імперію на 36 областей, якими управляли царські чиновники. Їм підкорялися менші чиновники, збирачі податків, селяни, раби.

Номер слайду 3

На чолі Китайської імперії стояв імператор. Його назвали Сином Неба. Китайці думали, що імператор-це заступник бога на землі. Якщо імператор дотримується стародавніх законів, то в країні панує мир і злагода. Якщо імператор порушує встановлені закони та змінює порядки, то в країні неодмінно трапляються стихійні лиха – паводки, чи посуха, чи голод. Тоді китайці вважали, що це поганий син неба і його треба скинути

Номер слайду 4

Одяг у китайців Чоловіки та жінки носили халати, підперезані поясом. Рукава халата були довгі й широкі. Всередині рукавів нашивали кишені, де тримали гроші та дрібні речі. Багаті люди носили шовкові або бавовняні халати з візерунками. Одяг імператора прикрашали зображенням дракона. Слуги та раби носили синій та темний одяг.

Номер слайду 5

Взуття китайців. З давніх-давен у Китаї був звичай змалку бинтувати дівчатам ноги, щоб ступні не росли в довжину, а залишалися маленькими. Такі маленькі, покалічені ноги вважали за ознаку краси і називали «золотими лотосами».

Номер слайду 6

Імена в китаїКожна людина мала по декілька імен. Одне з них дитяче, або молочне, давали батьки при народжені. Коли дитина підростала, то вчитель чи батьки давали доросле ім’я, з яким вона жила все життя. Проданий раб чи слуга брав прізвище свого господаря і нове ім’я.

Номер слайду 7

ГрошіКитайці користувалися дрібними та великими грішми. Дрібні мідні монети в стародавньому Китаї мали дірочки посередині. Їх нанизували на шворки по тисячі штук і носили у вигляді в’язок. Великі гроші були у вигляді зливків-брусків срібла. Коли треба було заплатити, то зливки розрубували на шматки і зважували на терезах.

Номер слайду 8

Велика китайська стіна. Для захисту Китаю від кочівників- гунів з півночі імператор Цінь Ши Хуан-ді почав будувати Велику Китайську стіну. Вона простяглася по горах і долинах на 6 700 км. Висота її- 10 м., а ширина – 5,5м. По гребеню стіни можуть проїхати разом 5 вершників.

Номер слайду 9

Винайдення компаса. За легендою, імператор Цінь Ші Хуан-ді винайшов компас. Якось перед боєм на поле впав густий туман. Солдати блукали і боялися повбивати один одного. Тоді імператор зробив спеціальний прилад, який показував дорогу навіть у тумані. Це була колісниця з постаттю людини, яка рукою показувала завжди один напрям – на південь. Південь китайці вважали найголовнішою стороною світу

Номер слайду 10

Дякую за увагу!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Глушакова Ksenia Володимирівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додав(-ла)
Garun Zvynoslava
Додано
15 вересня 2019
Переглядів
10267
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку