Презентація.Урок узагальнення. Всесвітньо-історичне значення Великої французької революції.

Про матеріал
Мета уроку: поглибити, систематизувати та узагальнити знання по темі. Розвивати уміння учнів аналізувати, оцінювати історичні події та процеси, діяльність історичних діячів, встановлювати причинно-наслідкові зв’язки, досліджувати різні джерела інформації, співпрацювати в групах; розвивати вміння монологічного мовлення за темою « Просвітителі та діячі Французької революції», « Вплив Французької революції на європейську культуру». Сприяти вихованню толерантності, шанобливого ставлення до загальнолюдських цінностей, виголошених Великою французькою революцією, поглибити інтерес учнів до всесвітньої історії, культури, до культури Франції.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Всесвітньо-історичне значення Великої французької революціїhttps://www.youtube.com/watch?v=DJNHNb3 Z0 Qk Ференц Ліст

Номер слайду 2

Мета уроку: Поглибити, систематизувати та узагальнити знання по темі. Розвивати уміння учнів аналізувати, оцінювати історичні події та процеси, діяльність історичних діячів, встановлювати причинно-наслідкові зв’язки, досліджувати різні джерела інформації, співпрацювати в групах; розвивати вміння монологічного мовлення за темою « Просвітителі та діячі Французької революції», « Вплив Французької революції на європейську культуру». Сприяти вихованню толерантності, шанобливого ставлення до загальнолюдських цінностей, виголошених Великою французькою революцією, поглибити інтерес учнів до всесвітньої історії, культури, до культури Франції.

Номер слайду 3

Вандомська колона. Вандомська колона на Вандомській площі в 1-мумуніципальному окрузі Парижa на честь перемоги Наполеона I під Аустерліцем. Колона, відлита з австрійських і російських гармат за зразком колони Траяна за бажанням Наполеона в 1807 року, зі статуєю імператора і 76 скульптурними рельєфами роботи художника Давида. 

Номер слайду 4

Тріумфальна арка. Висота 49,51 м, ширина 44,82 м, висота зведення 29,19 м. Споруджена в 1806—1836 по розпорядженню Наполеона архітектором Жаном Шальгреном. 

Номер слайду 5

Рельєф Ф. Рюда «Марсельєза».

Номер слайду 6

Ежен Делакруа. Свобода, що веде народ

Номер слайду 7

Греція на руїнах Мессолонгіона, 1826р.«Третє травня 1808р. в Мадриді»  «Розстріл повстанців у ніч проти 3 травня 1808»). Франсіско Гойя

Номер слайду 8

Жак-Луї Давід

Номер слайду 9

«Присяга депутатів в залі для гри в м'яч», 1791

Номер слайду 10

Смерть Марата, (1793)

Номер слайду 11

Революція поглинає власних дітей, гравюра

Номер слайду 12

Хто ці історичні діячі? Що ви про них знаєте?

pptx
Додано
22 вересня 2019
Переглядів
1835
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку