Презентація "Стать. Формування статі. Сексуальність. Етапи формування сексуальності"

Про матеріал
Формування статі людини означає не лише формування відповідної анатомічної будови, а й відповідний процес статевої ідентифікації особистості. Зрозуміти всю складність феномену сексуальності неможливо без вивчення його фізіологічної основи. Обізнаність допомагає уникнути чи позбутися хибних уявлень про секс, краще зрозуміти психологічні особливості сексуальної поведінки, підвищити власну сексуальність
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Інформаційний матеріал для заняття з модуля “Прояви турботу і обачливість”

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

відтворення (репродуктивна); спілкування (комунікативна); задоволення (гедонічна); Основні з них:

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Формування статевої самосвідомості Формування статево-рольової поведінки Формування психосексуальних орієнтацій Є три основні етапи:

Номер слайду 9

Цей етап починається з 1,5-3 років та закінчується у 5-7 років. Наведений вік є відносним і показує тенденцію в цілому. На формування сексуальності впливає складний комплекс фізіологічних, соціально-психологічних, культурних факторів.

Номер слайду 10

Коли дитина чітко знає, хто вона, хлопчик чи дівчинка, починається складний етап пізнання статевих ролей (з 5-7 до 10-12 років). До підліткового віку дитина вже усвідомлює свою статеву роль.

Номер слайду 11

Достатньо тривалий етап – від 10-12 до 16-24 років. Охоплює статеве дозрівання (10-18 років) та біологічне (до 24 років). Активно розвивається психоемоційна сфера, продовжується соціалізація підлітка (вплив групи однолітків)

Номер слайду 12

Формування потягу починається з платонічного компонента. Виникає бажання спілкуватися з дівчатами. Виникають нові переживання. Зґявляються бажання доторкнутися до обґєкта симпатії, обійняти, поцілувати. У підлітків часто бувають фантазії еротичного змісту.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Інтимні стосунки мають будуватися на довірі та взаємній згоді, на відвертому діалозі, а такий діалог передбачає поінформованість щодо наслідків статевих стосунків

Номер слайду 15

Коли починати інтимне життя – рішення індивідуальне. Але знати про методи захисту потрібно кожному підлітку. Якщо двоє вирішили перейти до статевих стосунків, то й відповідальність має бути спільна – це є безапеляційною ознакою зрілості. Потрібно зрозуміти одне – без контрацепції сексуальні стосунки не можуть бути безпечними!

Номер слайду 16

для чоловіків – здатністю до статевого життя та до запліднення; для жінок - здатністю до статевого життя, запліднення та народження дитини без загрози для здоровґя.

Номер слайду 17

Сексуальними стосунками можна насолоджуватись, не має ніякого ризику, як емоційного так і фізичного, якщо люди віддані одне одному і міцно кохають один одного. Історично так склалося, що цей зв’язок називається шлюбом.

Номер слайду 18

Вас чують і готові допомогти: “Телефон ДОВІРИ” Вараського міського центру служб для сім’ї, дітей та молоді 2-42-82 Дзвоніть: з 8.00 до 17.00 год. з понеділка по п'ятницю (перерва на обід:13-14год.) Електронна пошта Довіри ПТУ: ptu_dovira@ukr.net

Номер слайду 19

Номер слайду 20

ppt
Пов’язані теми
Психологія, Інші матеріали
Додано
18 квітня 2019
Переглядів
2680
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку