Презентація Степ-аеробіка

Про матеріал
У цій презентації Ви знайдете правила, цікаву та важливу інформацію про заняття степ-аеробікою
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Степ-аеробіка - це форма аеробних вправ, яка передбачає наступання та сходження з невеликої платформи.

Номер слайду 2

Степ - аеробіка була вивчена фізіологами в 1980 - х роках, а в 1990 році Її популярність стрімко росла в США. На піку в 1995 р. 11,4 млн. Людей займалися степ-аеробікою. Сучасна степ-аеробіка - це ефективне кардіо-тренування, в основі якого лежать прості хореографічні руху зі степ-платформою. Аеробіка на степах однаково підходить як початківцям, так і просунутим спортсменам.

Номер слайду 3

Користь степ-аеробіки●Біомеханічній ефект – це відповідна Реакція опорно-рухового апарату на Фізичне НАВАНТАЖЕННЯ. Вона Забезпечує:- Зміцнення суглобів-зв’язковий апарату;- Збільшення щільності кісток;- Збільшення рухлівості суглобів.

Номер слайду 4

● фізіологічній ефект аеробної актівності - можна в. Имірят. И Кількість ЕНЕРГІЇ, що витрачається в процесі Тренування. Чим більші витрати ЕНЕРГІЇ, тим вищІ аеробні показ. Ники. Таким чином, це Реакція функціональніх систем організму на Фізичне НАВАНТАЖЕННЯ. Степ-аеробіка покращує стан всіх систем: серцево-судінної, діхальної, опорно-рухового апарату, нейрогормональної та інших.

Номер слайду 5

Основні завдання степ аеробіки: Тренування серцево-судінної і дихальної систем;Зміцнення м’язів і суглобів;Зниженя ваги;Поліпшення гнучкості и координації;Поліпшення психоемоційного стану.

Номер слайду 6

Заняття степ-аеробікою можуть при. Звести як до позитивного, так і негативного результату. Негативний результат в. Иникає у Разі: Порушення правил роботи на степ платформі;Порушення правил інерції;неправильного підбору висоти платформахвикристання високого темпу музики;невідповідність формату заявленого класу;Використання травмонебезпечних елементів;вихід за межі пульсової зони.

Номер слайду 7

Ключові правила степ-аеробіки. Початкове положення тіла:●плечі назад, спина пряма;●напружені м’язи живота і сідниць;●відстань стопи від степ-платформи. Основні правила роботи на степ платформі:●при підйомі необхідно стежити за тим, щоб п’ята не звисала з краю платформи;●при спуску наступати на носок, потім обов’язково на п’яту;●коліна злегка розслаблені, уникати надмірного розгинання в колінному суглобі;●коліно та стопа співнаправлені (в одній площині);●підніматися на степ легко;●контролювати степ-платформу і своє положення по відношенню до неї.

Номер слайду 8

Вибір висоти степ-платформи. Для підвищення інтенсивності степ тренувань можна збільшити висоту платформи. Однак це необхідно робити дуже обережно. Існує пряма залежність висоти платформи і тиску на колінну чашечку. При нормальній висоті платформи кут між стегном і гомілкою повинен становити 120 градусів (мінімальний кут 94,6), тоді під час підйому тиск буде трохи більше ваги тіла. В іншому випадку відбувається збільшення стресового ефекту на колінний суглоб. Головне правило: кут між стегном і гомілкою повинен бути тупим більше – 90 градусів.

Номер слайду 9

Ударність навантаження. Від темпу музики залежить рівень ударности, а він повинен бути пропорційний рівню складності. Ударність – критерій для поділу степ-аеробіки на безударний, низкоударний, високоударний і комбінований тип. Новачкам краще вибрати низькоударн. Ий тип тренувань з невисоким темпом музики, базовими кроками і меншим навантаженням на гомілкостоп і коліна. Високоударну і комбіновану степ-аеробіку можуть вибрати ті, хто тренується в даному темпі не частіше 2-3 разів на тиждень і у кого раніше не було травм опорно-рухового апарату. Ці види тренувань передбачають виконання кроків з одночасним відривом 2-х стоп від підлоги (стрибки, зміни стоп в стрибку, швидкі кроки)

Номер слайду 10

Одяг та взуття для тренувань. Одяг з натуральних і дихаючих тканин не обмежує руху. Займатися в шкарпетках, чешках, кедах або балетках категорично заборонено. Потрібні бігові кросівки, а найкраще з пружною амортизаційної підошвою, які зафіксують ногу. Вони добре закриють голеностоп, що не будуть ковзати на степ-платформі, зроблять тренування максимально комфортними і не дадуть Пресорний ефекту йти на хребет, коліна і гомілки.

Номер слайду 11

Розминка і розтяжка. Нехтувати цими двома найважливішими складовими будь-якого тренування – значить залишити м’язи не розігрітими і не розтягнутими. Вони потрібні для зниження ймовірності перетренированности організму. Слідуючи цим правилам, ви отримаєте максимальний ефект від степ-аеробіки і забезпечите тіло від травм.

Номер слайду 12

Якщо ви хочете мати здорове красиве тіло, то обов'язково займайтеся кардіо-тренуваннями на регулярній основі. Це відмінний спосіб отримати гарну фігуру, натренувати серцевий м'яз і розвинути витривалість. Є багато видів аеробних тренувань, які допоможуть вам підтримувати пульс і спалювати зайві калорії, але одним з найбільш популярних кардіо-напрямків стала сучасна степ-аеробіка.

pptx
Додано
3 березня 2021
Переглядів
3173
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку