Презентація "Стиль у мистецтві"

Про матеріал
Дана презентація допоможе краще засвоїти навчальний матеріал. Візуально сприймати твори мистецтва до даної теми, а також візуалізувати основні терміни та поняття.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема 1: «Стиль у мистецтві” За підручником Кондратова Л. Г.«мистецтво» 8 клас. Підготував вчитель Лісоводської ЗОШ І-ІІІ ступенів Кухар О. М.

Номер слайду 2

На вашу думку , що таке «мистецство»

Номер слайду 3

мистецтво — це естетичне пізнання світу в процесі художньої творчості як особливого виду людської діяльності, що відображує дійсність у конкретно-чуттєвих образах відповідно до певних ідеалів прекрасного

Номер слайду 4

види мистецтв — це форми творчої діяльності, що склалися історично як відображення багатогранності реального світу і проявляються в різноманітності способів та засобів художньобразного відтворення й естетичногосприйняття.

Номер слайду 5

Просторові мистецтва (архітектура, скульптура, живопис, графіка, фотомистецтво, декоративно-прикладне мистецтво, дизайн);

Номер слайду 6

часові мистецтва (музика, література);

Номер слайду 7

5просторово-часові, або синтетичні (кіномистецтво, театральне мистецтво, хореографія, циркове мистецтво тощо).

Номер слайду 8

сукупність художніх засобів і прийомів, характерних для мистецтвапевних країн певного історичного періоду, напряму індивідуальної манери художникастиль у мистецтві — це мова мистецтва:

Номер слайду 9

Періоди розвитку мистецтва

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Художній образ — це властива мистецтву форма відображення реальності крізь призму світосприйняття митця, його естетичних поглядів і ставлення до життя. Саметому художній образ завжди конкретний, суб’єктивний,унікальний та емоційний.

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

індивідуальний стиль митця віддзеркалює його характерну авторську манеру, в основі якої — особливості сприймання навколишнього світу, творча фантазія, талант і майстерність. Клод Моне. Марія Приймаченко

Номер слайду 19

1. Опишіть колірну гаму картини. Які кольори на ній переважають:теплі чи холодні? споріднені чи контрастні?2. Чи вдалося художникові передати характер і настрій своєї моделі?3. Якими засобами він зміг досягти цього?4. Які особливості індивідуального стилю митця відчуваються в портреті?

Номер слайду 20

Розгляньте ілюстрації. Які види мистецтва на них зображено?просторові мистецтва часові мистецтва просторово-часові, або синтетичні

pptx
Пов’язані теми
Мистецтво, 8 клас, Розробки уроків
Інкл
До підручника
Мистецтво 8 клас (Кондратова Л.Г.)
Додано
25 січня 2022
Переглядів
8074
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку