Презентація "Стилі інтер'єру" (англійський, французький, японський, мароканський, мексиканський, скандинавський, російський)

Про матеріал
Презентація "Стилі інтер'єру" (англійський, французький, японський, мароканський, мексиканський, скандинавський, російський) буде корисною для візуального супроводу під час пояснення зазначених стилів. Наводяться приклади реалізацій інтер'єрів в цих стилях, їх характеристика. Матеріал буде корисним для вчителів технологій та учнів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Стилі інтер'єру. Лекція з дисципліни “Основи дизайну”

Номер слайду 2

План: Скандинавський стиль.4 Англійський і французький стиль.1 Японський стиль.2 Марокканський і мексиканський стиль.3 Російський стиль.5

Номер слайду 3

Англійський стиль. Традиційність, вещизм, камерність.

Номер слайду 4

Англійський стиль в інтер'єрі

Номер слайду 5

Англійський стиль в інтер'єрі

Номер слайду 6

Характерні риси англійського стилю: Класичні строгі форми і багатство декору. Класичний камін з натурального каменю або дерева. Гобелени, картини, фарфор, бронза. Зручні масивні класичні меблі з витонченими візерунками. Бібліотека, дерев'яні панелі. Освітлення - класичні люстри з кришталю або скла, торшери і бра. Кольори - світлі тони, відтінки жовтого, червоного, зеленого, блакитного, сірого. Орнамент – різноманітні, горошок, рослинність, квіти невеликого розміру, клітина. Підлога - паркет з натурального дерева, підлоги з масивної дошки. Плитка з візерунком на кухні і в  передпокою. Оздоблення стін і стелі - стіни однотонного кольору або шпалери в дрібні квіти, тонкі смужки. Використовується витончена художня ліпнина на стелі. Основна ідея: суворість і консерватизм разом з витонченістю і елегантністю. Вишуканий англійський інтер'єр є свідченням доброго смаку.

Номер слайду 7

Французький стиль. М'якість, елегантність, вишуканість.

Номер слайду 8

Французький стиль в інтер'єрі

Номер слайду 9

Французький стиль в інтер'єрі

Номер слайду 10

Характерні риси французького стилю: білі або світлі однотонні стіни в поєднанні з паркетом; не має бути різких контрастів у колірних поєднаннях, пастельна гама; матові текстури; старовинні або штучно зістарені меблі з характерними особливостями часу: різьбленими ніжками, кованими елементами, мозаїкою; наявність у вітальні каміна або його імітації; різні декоративні елементи: картини у позолочених рамах, свічники й дзеркала; чайний столик у центрі кімнати; ліпнина, що прикрашає стелю та стіни; поєднання різних за формою люстр, світильників і торшерів. Основна ідея - гармонія загальної композиції, це витонченість з нотками аристократизму, елегантність і комфорт.

Номер слайду 11

Японський стиль. Гармонія, традиції, гнучкість.

Номер слайду 12

Японський стиль в інтер’єрі

Номер слайду 13

Японський стиль в інтер’єрі

Номер слайду 14

Характерні риси японського стилю: У японському інтер'єрі є найнеобхідніші предмети меблів: низенький столик, відкриті полиці, ліжко, стілець. Легкість простору створює відсутність стін. Їх замінюють ширми та перегородки. Червоний диск сонця – це символ. Але яскравих кольорів не має бути багато. Стіни зазвичай пастельних тонів. Японські штори є плоским екраном з цілісного полотна. Жодних збірок та ламбрекенів. Японські штори продовжують принцип "нічого зайвого". Сказати, що меблів немає зовсім в японському будинку-це не зовсім правильно. Вони присутні у мінімальній кількості. Речі зберігаються в подіумах, які знаходяться у вигляді ніш та скриньок у підлозі та вміщують багато побутових предметів. Переважаючі матеріали – бамбук, рисовий папір, сухий очерет, плетені лоза, кедрова і кленова деревина. Також використовується натуральний камінь і в невеликих кількостях метал. Деревце бонсай, статуетки Будди – неодмінний атрибут японського будинку. Пейзаж на стіні буде єдиною картиною, щоби не відволікати увагу на інші твори. Основна ідея: інтер’єр у цьому стилі вирізняється простотою та стриманістю, а натуральні матеріали додають відчуття гармонійного єднання з природою.

Номер слайду 15

Марокканський стиль. Багатство, розкіш, екзотика.

Номер слайду 16

Марокканський стиль в інтер’єрі

Номер слайду 17

Марокканський стиль в інтер’єрі

Номер слайду 18

Характерні риси марокканського стилю: Яскрава колірна гамма - базовий колір – білий, бежевий, пісочний, є фоном і його основою. Акцентні кольори: червоний, оранжевий, теракотовий, кобальт, ультрамарин, смарагдово-зелений, блакитний, коричневі, землисті тони, відтінки золота, бронзи і срібла. Архітектурні форми і елементи. Камін або імітація каміна.  Керамічна плитка і мозаїка. Меблі, з елементами різьби виконана з екзотичних порід дерева, інкрустовані перламутром, мозаїка, ковані елементи, оббивка багатьох відтінків з натуральних тканин, шкіри. Дивани, крісла в основному мають низьку посадку, доповнені великою кількістю декоративних подушок. Стіни оздоблені світлим тонам з легкою фактурою: декоративна штукатурка, шпалери під фарбування рідше шпалери з дрібним візерунком. Стелі  - дерев’яні балки, орнаментами, з різьбленими елементами або навіть ліпниною. Підлога - плитка з орнаментом або дерево (ламінат, паркет), обов’язкова присутність яскравого східного килима з геометричним або рослинним орнаментом. Освітлення - різноманітні люстри, світильники, бра з латуні і міді інкрустовані кольоровим склом і перламутром. Декор - яскраві вовняні килими, дзеркала в латунних рамах, різноманітні металеві вази і глечики, карбовані підноси, валізи оббиті шкірою. Текстиль - багатошарові портьєри з натуральної бавовни або шовку, безліч подушок ручної роботи (різноманітні за кольором і фактурою), нерідко текстилем декорують стелю, над ліжками – балдахіни.

Номер слайду 19

Мексиканський стиль. Яскравість, автентичність, затишок.

Номер слайду 20

Мексиканський стиль в інтер’єрі

Номер слайду 21

Мексиканський стиль в інтер’єрі

Номер слайду 22

Характерні риси мексиканського стилю: Один з основних кольорів – яскраво-червоний. Решта палітра підбирається так, щоб виникала асоціація з природою диких прерій. Для Мексики типово поєднання – рожевого і оранжевого, блакитного і зеленого, оранжевого і синього, фіолетового і жовтого. Фактура стін – грубувата, з деякими шорсткостями. Стеля – натуральна, для мексиканського житла гостра, обшита бамбуковими стеблами, або дерев’яна, з масивної тонованої дошки, з балками з контрастного дерева. Меблі – яскраво-сонячних тонів. Асиметрія – ретельно продумана, наприклад, розписні бордюри по периметру дверей в сусідні приміщення: один орнамент із сонячною символікою, другий – з місячно-зірковою. Мексиканські аксесуари – це: Строкаті килимки з пальмових волокон. Мексиканський стиль в інтер’єрі не можливо відтворити без рясніючих усіма кольорами веселки величезних покривал грубуватої ручної роботи. Різнобарвна керамічна плитка – кожен елемент облицювання виконаний на окремий сюжет. Настінні керамічні тарілки і фігурні зображення. Особливу правдоподібність в  мексиканський стиль інтер’єру, надають статуї католицьких святих, поміщені в стінні ніші. 

Номер слайду 23

Скандинавський стиль. Простота, мінімалізм, функціональність.

Номер слайду 24

Скандинавський стиль інтер'єру

Номер слайду 25

Скандинавський стиль інтер'єру

Номер слайду 26

Характерні риси скандинавського стилю: відкрите планування без перегородок, можливість поєднання кухні і вітальні, спальні і кабінету; натуральні матеріали або їх імітація в оздобленні (текстиль і хутро, дерево і камінь, скло і кераміка, цегла і метал); яскраві акценти, що урізноманітнюють рівні лінії і чисті однотонні кольори (картини, постери, гобелени, скульптури, вази, оригінальні світильники, годинники, кімнатні рослини); прості форми та відсутність пихатої розкоші – навіть найдорожчі меблі і предмети декору мають демократичний вигляд; камін і килим – бажані, але не обов’язкові предмети скандинавського інтер’єру, які відтворюють затишок і тепло. великі панорамні вікна для забезпечення природного освітлення. Основна ідея — краса та практичність для кожного, довговічні та гнучкі (з дизайнерської точки зору) предмети інтер’єру, що переживуть будь-який тренд.

Номер слайду 27

Російський стиль. Простота, природність, традиції.

Номер слайду 28

Російський стиль в інтер’єрі

Номер слайду 29

Російський стиль в інтер’єрі

Номер слайду 30

Характерні риси російського стилю:переважаючі теплі кольори;прості меблеві форми, використання натуральної деревини;традиційні декор-елементи у вигляді мережива, гжелі, матрьошок і інші лляні текстильні вироби та фіранки;підлога традиційно встеляється деревом по лагам; стелі краще фарбувати в однотонну білу фарбу без використання плінтусів і підсвічування, щоб не зменшувати зорове сприйняття приміщення;для покриття стінових поверхонь можна використовувати шпалери в дрібний квітковий принт, або покрити їх деревом; освітлювальні прилади у вигляді традиційної люстри і настінних бра з плафонами у формі дзвіночка, будуть доречно виглядати в інтер`єрі.

Номер слайду 31

Гарного дня!

pptx
Додано
12 грудня 2023
Переглядів
206
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку