Презентація "Стилі спілкування"

Про матеріал

Презентація на тему "Стилі спілкування" розроблена за параграфом 20 підручника за 6 клас "Основи здоров'я" Рік: 2014

Автор: Бех, Воронцова, Пономаренко, Страшко, Нова програма 6 клас

(До презентації є тест "Стилі спілкування")

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Стилі спілкування

Номер слайду 2

У житті трапляються ситуації, коли необхідно звернутися по допомогу або від чогось відмовитися. У таких випадках люди зазвичай поводяться або пасивно, або агресивно, або упевнено.

Номер слайду 3

Пасивно - нехтують власними інтересами і за будь-яку ціну намагаються уникнути конфлікту. Впевнено - відстоюють себе у такий спосіб, щоб не ображати інших Агресивно - намагаються відстояти лише власну точку зору, не зважають ні на що. Стилі спілкування:

Номер слайду 4

Переваги і недоліки різних стилів спілкування. Пасивні люди не вміють захистити себе і зазвичай не можуть нікому відмовити, навіть якщо пропозиція невигідна для них, а то й небезпечна. Вони легше піддаються впливу реклами і оточення, більше ризикують потрапити у залежність від психоактивних речовин (наркотики, тютюн, алкоголь), стати жертвою шахраїв. Пасивна поведінка

Номер слайду 5

Переваги і недоліки різних стилів спілкування. Агресивні люди намагаються відстояти власну точку зору, не зважаючи на інтереси та почуття інших. Вони нехтують ввічливістю, вдаються до погроз, лайки і фізичної сили. Через це їх не люблять, бояться, стороняться і можуть звинуватити навіть у тому, чого вони не робили. Агресивне спілкування

Номер слайду 6

Переваги і недоліки різних стилів спілкування. Упевнена поведінка — це вміння домовлятися з урахуванням інтересів усіх сторін, здатність ввічливо відмовитися від того, що не підходить, і рішуче — від того, що може бути небезпечним. Упевнену поведінку ще називають гідною, інтелігентною або самостверджувальною. Упевнена манера спілкування є найкращою у більшості випадків. Упевнена поведінка

Номер слайду 7

Іноді упевнену поведінку плутають з агресивною. Але ці стилі спілкування такі різні, як Сонце і Вітер у байці Езопа. Сонце і Вітер Засперечалися одного разу Сонце і Вітер, хто з них сильніший. — Я сильніше! — казало Сонце. Ні, я сильніший! казав Вітер. Довго вони сперечалися. Аж ось побачили, що дорогою йде одягнений у пальто перехожий. — Зараз ми перевіримо наші сили, — сказав Вітер. — Сильнішим буде той, хто зніме з цього чоловіка пальто. Сонце погодилося. Першим почав Вітер. Він щосили дув і шарпав поли пальта перехожого. Але що сильніше дув Вітер, то більше чоловік кутався в пальто. Потім настала черга Сонця. Воно простягло до чоловіка свої промені, висушило одяг, зігріло. Спочатку він перестав кутатись, потім розстебнув пальто і нарешті зняв його, насолоджуючись теплим сонячним днем. Сонце перемогло!

Номер слайду 8

Ситуації, коли краще діяти: Та ситуації бувають різними. Пасивна і агресивна манери спілкування виправдані лише у деяких ситуаціях. Пасивно:в ситуації, коли будь-яке загострення стосунків є небезпечним. Агресивно: • на тебе напали або намагаються кудись затягти. Упевнено: • тобі пропонують щось небезпечне або те, що тобі не підходить; • хочеш повернути бракований товар; • хочеш попросити про послугу чи допомогу.

Номер слайду 9

Ознаки різних стилів спілкування Вербальні і невербальні ознаки

Номер слайду 10

Наслідки різних стилей спілкування

Номер слайду 11

Правила для розвитку впевненої поведінки1. Спину — прямо, плечі — назад.2. Ставтеся до себе так, як до людини, якій маєте допомагати.3. Товаришуйте з людьми, які бажають вам добра.4. Порівнюйте себе з тим, ким ви були вчора, а не з тим, ким хтось інший є сьогодні.5. Перш ніж критикувати світ, наведіть лад у власному домі.6. Прагніть чогось важливого (а не вигідного).7. Кажіть правду чи принаймні не брешіть.8. Припустіть, що людина, яку ви слухаєте, може знати щось невідоме вам.9. Нехай ваші слова будуть точними.

Номер слайду 12

«Перемагають ті, хто впевнений у своїх силах. Той, хто не здатен щодня долати страх, ще не вивчив свій перший у житті урок.» Емерсон Р. Дякую!

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Василенко Катерина Сергіївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
27 січня 2022
Переглядів
7503
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку