Презентація "Стрибкові вправи"

Про матеріал
Презентація допоможе розкрити учням додатковий матеріал про стрибкові вправи.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Стрибкові вправи7 клас

Номер слайду 2

Користь. Стрибкові вправи загальнозміцнююче впливають на багато систем організму. В першу чергу — дихальну і серцеву. При правильній техніці виконання вони виявляються корисні для здоров’я, фігури і поліпшення фізичних показників:зміцнюють серце;сприяють схудненню, завдяки інтенсивному спалюванню калорій;покращують роботу легенів;підвищують витривалість;прискорюють обмін речовин;нарощують м’язи;усувають апельсинову кірку.

Номер слайду 3

Протипоказання. Так як стрибки і стрибкові вправи відносяться до одних з найбільш травмонебезпечних, існує список протипоказань для їх виконання:поганий зір, починаючи з -7, а також відшарування сітківки ока;варикоз, будь-які проблеми з тиском і кровообігом;бронхіальна астма;мігрень;ожиріння;серцева недостатність, наявність кардіостимулятора;ниркова недостатність;захворювання опорно-рухового апарату;недавно проведені хірургічні операції, травми.

Номер слайду 4

РекомендаціїЗнизити травмоопасность дозволяє правильна техніка виконання вправ. Незважаючи на їхню розмаїтість, є кілька загальних моментів, які потрібно дотримуватися: Не піднімати голову вгору і не опускати вниз (не дивитися під ноги). Погляд направлений строго вперед, перед собою. Спина пряма. Поштовхової повинна бути вся стопа, а не тільки п’яти — так їх можна травмувати. Приземлення спочатку — на шкарпетки, потім — на всю стопу. Стрибок вгору — вдих носом, приземлення — видих ротом. При появі хрускоту, болю, дискомфорту (в будь-якій частині тіла), задишки, потемнении в очах тренування слід припинити.

Номер слайду 5

Види. Усі стрибкові вправи діляться на три великі групи. Загальні — ті, які використовуються в різних загальнозміцнюючих комплексах. Вони сприяють схудненню і покращують роботу легенів і серця. До них належать стрибки:зі скакалкою;на місці на одній або двох ногах;на батуті;на фітболі;у русі вперед;піднесення й назад (зі лавкою, колодою, тумбою, кубом);різні види прискоков (приставних кроків).

Номер слайду 6

Є спеціальні стрибкові вправи, які використовуються виключно для підготовки професійних спортсменів (легкоатлетів, спринтерів, боксерів, баскетболістів):степ-апи;випалювання;різні «жаби» і «блохи»;многоскоки;з партнером;боксерські стрибки;з обтяженнями (гантелями і штангою).

Номер слайду 7

Є спеціальні комплекси стрибків для розминки. Наприклад, на скакалці:класичні стрибки через скакалку;обертання скакалки у зворотному напрямку;на одній нозі, чергуючи їх;з підйомом колін до грудей;з перехресним розташуванням ніг;подвійне прокручування скакалки.

Номер слайду 8

Комплекси. Загальнозміцнюючий комплекс. З місця в довжину, відштовхуючись обома ногами. Можна виконувати боком або з поворотами. Потрійні або пятерные, відштовхуючись обома ногами або однієї. Пересуваючись вперед на носочках. Пересуваючись вперед по сходах (і вгору, і вниз). На одній нозі, утримуючи другу за гомілку то ззаду, то спереду. Підтягуючи коліна якомога вище — до грудей. Вгору полуприседа або присідання. На місці, з підйомом рук вгору і хлопком над головою, поєднуючи, то розставляючи стопи. Серії стрибків вгору з місця або з розбігу, мета — взяти висить над головою предмет.

Номер слайду 9

Комплекс вправ з партнером. Стрибаючи на одній нозі, штовхати плечем партнера (так звані «півнячі бої». Стрибаючи на одній нозі, наздогнати партнера («салки»). Тримаючись за руки з партнером, стрибати в різні сторони присяд. В присяд рухатися з партнером боком в одному напрямку. Попередню вправу, але при цьому перекидаючи один одному м’яч поштовхом від грудей.

Номер слайду 10

Комплекс для професіоналів. Пружиниста інтенсивна ходьба, тримаючи на плечах штангу. Пересування вперед прискоками, тримаючи на плечах штангу. Підйом на узвишшя і назад, тримаючи на плечах штангу. Стрибковий ривок штанги з полуприседа. Лежачи на спині в тренажері інтенсивні поштовхи ногами рухомого вантажу. Підскоки з просуванням уперед, тримаючи в руках гантелі.Імітація боксерських нападаючих ударів в стрибку. Через бар’єри.

Номер слайду 11

Комплекс з стійкими підвищеннями (зі лавкою, колодою, тумбою)Стрибок на піднесення, назад — з поворотом на 180°.«В глибину»: з узвишшя і назад.«В глибину»: на піднесення, а назад — стрибки в довжину. На піднесення, а назад — стрибаючи вгору, у висоту. Стрибки з однієї височини на іншу. Серійні через підвищення або бар’єри. Можна виконувати боком або з поворотами.

pptx
Додано
7 листопада 2022
Переглядів
3268
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку