Презентація "Створення штучного бонсаю"

Про матеріал
Штучний бонсай. Форма та стилі. Технічні засоби виготовлення штучного бонсаю.
Перегляд файлу

image

Що таке бонсай?      ž Бонсай - мистецтво

вирощування карликових дерев у невеликих посудинах

imagež Не кожне деревце в низькому контейнері — бонсай, японські традиціоналісти обмежують список видами: сосна, ялинка, ялівець, клен, азалія, рододендрон.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Ґрунти

ž  imageДеякі любителі використовують тільки неорганічні ґрунти, інші — звичайні, треті — рясно удобрюють землю реагентами, і всі ці техніки мають право на існування. Всі ґрунти для бонсаю повинні бути легкими і пропускати воду, найчастіше беруть суміш на основі гравію, керамічних черепків, кори, грубого піску, вулканічної глиняно-пемзової землі або коксу.

ž  Найпопулярнішим ґрунтом серед японських майстрів є Акадама. Акадама — це обпечений при певній температурі гранулят глини. Акадама володіє чудовою аерацією та вологоємністю, що сприяє хорошому розвитку кореневої системи дерева.

image

Цікаве про бансаі

imagež Деякі дерева потребують особливого захисту взимку, тому інтенсивність технік, що використовуються в холодну пору, залежить насамперед від того, наскільки дерево адаптовано до клімату. Якщо у рослини є період сплячки, то в жодному разі не можна переривати його, особливо в листяних рослин. Щоб вберегти рослину від холоду в квартирі, її можна помістити в додаткову ємність або покрити землю в горщику шаром перегною, що доходить до першої гілки.

pdf
Пов’язані теми
Мистецтво, Інші матеріали
Додано
17 травня 2021
Переглядів
276
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку