Презентація "Створення ситуації успіху. Інтерактивна взаємодія між учителем, учнями і батьками в освітньому просторі"

Про матеріал
Створення атмосфери психологічного комфорту збагачує емоційне життя учнів, створює піднесений настрій. Дати дітям радість праці, радість успіху у навчанні, збудити в їхніх серцях почуття гордості, власної гідності - це перша заповідь виховання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Створення ситуації успіху. Інтерактивна взаємодія між учителем, учнями і батьками в освітньому процесіПідготувалавчитель поч. класів. Антонцева О. М.

Номер слайду 2

Технологія "Створення ситуації успіху"Дати дітям радість праці, радість успіху у навчанні, збудити в їхніх серцях почуття гордості, власної гідності - це перша заповідь виховання. В. О. Сухомлинський

Номер слайду 3

Створення атмосфери психологічного комфорту збагачує емоційне життя учнів, створює піднесений настрій.

Номер слайду 4

У своїй педагогічній діяльності А. С. Макаренко розробляв ідею "завтрашньої радості", а В. О. Сухомлинський розвинув цей прийом у створеній ним "Школі радості".

Номер слайду 5

Актуальність проблеми сьогодні полягає в тому, що:• знання, якості, мислення сучасної людини мають бути гнучкими, мобільними, конкурентоздатними;• особистість має вміти володіти комунікативною культурою, працювати в команді;• критичне мислення, оцінювання ситуації, вміння знаходити шляхи вирішення проблем - запорука успіху;• вміння працювати з інформацією, використовувати її для індивідуального розвитку і самовдосконалення - вимоги сучасного життя

Номер слайду 6

В основі педагогічної технології "Створення ситуації успіху" лежить особистісно орієнтований підхід до процесу навчання та виховання.

Номер слайду 7

Ситуація успіху — це суб'єктивний психологічний стан задоволення результатом фізичного або морального напруження виконавця справи, творця явища. Вона досягається тоді, коли дитина сама визначає цей результат як успіх. Використання ситуації успіху має сприяти підвищенню робочого тонусу, збільшенню продуктивності навчальної роботи, а також допомогти учням усвідомити себе повноцінною особистістю і відповідно, забезпечити успіх у навчанні.

Номер слайду 8

Завдання педагога— допомогти особистості дитини зрости в успіху, дати відчути радість від здолання труднощів, переконати, шо задарма в житті нічого не дається, скрізь необхідно докласти зусиль. І успіх буде еквівалентним витраченим зусиллям.

Номер слайду 9

Умови запровадження ідеї:• позитивний настрій для навчання;• відчуття себе рівним серед рівних;• усвідомлення особистісної цінності;• можливість вільно висловлювати свою думку і вислуховувати інших.

Номер слайду 10

Наші діти, при досить високому рівні теоретичних знань, недостатньо підготовлені до успішного дорослого життя в демократичному суспільстві, де цінується ініціативність, самостійність суджень в ухваленні рішень.

Номер слайду 11

Надія на успіх живе в кожній людині.

Номер слайду 12

Створення ситуації успіху має певний алгоритм: Зняття страху. Авансування успішного результату. Прихований інструктаж дитини про способи і форми здійснення діяльності. Внесення мотиву. Персональна винятковість. Мобілізація активності або педагогічне виконання. Висока оцінка деталі.

Номер слайду 13

Діти не можуть існувати, не відчуваючи уваги до себе, на підсвідомому рівні, це для них - найважливіший фактор життя, їм потрібна підтримка, захист, надійність, віра, любов.

Номер слайду 14

Основними умовами створення психологічного комфорту є:• задоволення потреб дитини;• створення позитивної атмосфери для досягнення спільних цілей;• відчуття рівного серед рівних;• сприймання вчителя як друга, порадника.

Номер слайду 15

Умови створення ситуації успіху на уроці:-атмосфера доброзичливості в класі впродовж усього уроку;-"авансування" дітей перед тим, як вони розпочнуть виконувати завдання;-висока мотивація пропонованих завдань;-реальна допомога в просуванні до успіху— прихована інструкція діяльності;-педагогічна підтримка в процесі виконання роботи.

Номер слайду 16

Кожна дитина особлива, по-своєму неповторна й обдарована.

pptx
Додано
24 червня 2022
Переглядів
490
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку