Презентація "Створення скетч-ілюстрації до Дня Перемоги над нацизмом. Ніколи знову (1939-1945)"

Про матеріал
Метою розробки є ознайомлення з сучасною технікою малювання - скетчінг; виявлення естетичного ставлення до мистецтва, спроможність аналізувати і оцінювати найважливіші досягнення національної культури; виявлення інтересу до цінностей українського народу; розвиток просторового мислення, уяви, фантазії, творчих здібностей учнів. Матеріал стане в нагоді вчителям образотворчого мистецтва, художньої культури.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Дизайн маку розроблено за ініціативи Українського інституту Національної пам'яті та Національної телекомпанії України. Автором символу є харківський дизайнер Сергій Мішакін. Графічне зображення є своєрідною алюзією: з одного боку воно уособлює квітку маку, з іншого – кривавий слід від кулі. З 2015 року гаслом відзначень Дня пам'яті та примирення і Дня Перемоги стало "Пам'ятаємо. Перемагаємо". Мак як символ Дня пам’яті та примирення

Номер слайду 3

Сьогодні нас очікує цікаве творче завдання - Створення скетч-ілюстрації, присвяченої Дню Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Але, спочатку ми ознайомимось з такими поняттями як “скетч”, “скетчінг”; дізнаємось про техніки та інструменти виконання. То ж, розпочинаємо! Скетчінг – мистецтво майбутнього

Номер слайду 4

"Скетч" (від англ «sketch» - начерк, ескіз, замальовка) – це малюнок, який швидко виконується від руки , зазвичай не вважається завершеною роботою. Взагалі, у цього слова декілька значень, пов’язаних з різними областями мистецтва і творчості, але стосовно до малювання воно означає ескіз майбутнього малюнка. Головне - зловити і встигнути перенести на папір важливий момент. Ось що таке скетч. Формат для скетча - не більше альбомного листа. Для роботи використовується папір будь - якої якості і щільності. Виконується робота олівцем, ручкою, лінерами ( маркерами ), кольоровими олівцями, акварельними фарбами. Художники роблять свої начерки на ходу, не вносячи в них ніяких виправлень. Головне - зловити і встигнути перенести на папір важливий момент. Ось що таке скетч. Формат для скетча - не більше альбомного листа. Для роботи використовується папір будь – якої якості і щільності. Виконується робота олівцем, ручкою, лінерами ( маркерами ), кольоровими олівцями, акварельними фарбами. Що таке “скетч”?

Номер слайду 5

Види скетчів: Urban sketching (міський скетч) Рисунки тільки з натури, передавати історію свого оточення, вести літопис місця і часу Industrial sketching (промисловий скетч) Стафаж, індустріальні та промислові об’єкти Fashion sketching (скетчінг моди) Рисунки людини для показу вбрання Travel sketching (скетч у подорожах) Рисунки виконані під час мандрівок, екскурсій, відпочинку за межами рідного місця туристичного характеру Food sketching (скетчінг їжі) Рисунки їжі Interior sketching (інтер’єрний скетч) Рисунки із знанням і розумінням законів перспективи, почуттям масштабу і пропорцій виконані в середині архітектурних споруд

Номер слайду 6

"Скетчінгом" (sketching)  називається сама техніка малювання скетчів. Девізом цієї техніки можна проголосити слова: «Побачив Цікаве– зробив ескіз». Подібне малювання стане Цікавим дітям, молоді і навіть дорослим, усім, кого приваблюють подорожі, активне життя та свобода поглядів. Скетчінгом може займатися будь –хто. Достатньо хорошого настрою, олівця та клаптика паперу. Для цього найбільш часто використовують «скетчбуки» - невеликих розмірів альбоми (зазвичай форматів A5 або A6) Скетчінг - це техніка швидких Начерків тими матеріалами, які опинилися під рукою. Візуальні замітки і скетчі дарують свободу, радість і навіть Наповнюють змістом життя. Можливість малювати в техніці скетчінга дарує такі ж незабутні враження, як можливість дихати, співати, творити... Що таке “скетчінг”?

Номер слайду 7

Матеріали для скетчінгу 1. Папір, альбом, блокнот. Зараз багато блокнотів для скетчінгу. Можна починати з них, потім перейти на акварельні або супер-модні Молескіни (moleskine). Якщо боїтеся зіпсувати новий блокнот, малюйте на окремих аркушах, а найкращі скетчі вставляйте в улюблений блокнот. Якщо немає блокнота - малювати можна на офісному папері і збирати найкращі малюнки в папку. Використовувати потрібно зручний формат паперу, альбома, блокнота. 2. Маркери ( лінери ), олівці, ручки, фломастери. Найкращі прості олівці зі значенням 2В і 3В (В- м’який, а Н - твердий, може подряпати папір). Можна користуватися механічним олівцем, який не потрібно постійно точити або використовувати кольорові олівці. 3. Гумка, точилка. 4. Акварель.

Номер слайду 8

Вам необхідно підготувати такі матеріали: альбомний лист А4; простий олівець, гумка; - акварельні фарби, пензлі. Ми ознайомились із Сучасною технікою малювання і тепер переходимо до практичної частини. Спробуємо створити свій шедевр! Малюємо разом:

Номер слайду 9

Створюємо ескіз малюнку: намічаємо лінії осі на середині аркуша. Відносно цих ліній намічаємо квіти, стеблинки, бутони та травичку. Малюємо разом:

Номер слайду 10

Створюємо ескіз малюнку: Промальовуємо першу квітку. Починаємо з серединки: замальовуємо серцевинку, і пелюстки навколо неї. Далі промальовуємо великі пелюстки. Хочу зазначити, що лінії пелюсток хвилясті. Малюємо разом:

Номер слайду 11

Уточнюємо деталі другої квітки. Так як вона закрита від нас, тому ми промальовуємо форму “чашечки” квітки, великі пелюстки. Малюємо разом:

Номер слайду 12

І таким же чином уточнюємо деталі третьої квітки. Формуємо серединку квітки. І додаємо великі пелюстки. Малюємо разом:

Номер слайду 13

Деталізуємо стеблинки, робимо їх товщими,промальовуємо форму бутонів хвилястими лініями. Малюємо разом:

Номер слайду 14

Тепер наводимо лінії нашої композиції. Додаємо фактури нашим квітам: промальовуємо складочки пелюсток, уточнюємо деталі тичинок, бутонів. Після цього створюємо надпис. Ви можете обрати місце положення та шрифт на ваш смак. Малюємо разом:

Номер слайду 15

Ескіз олівцем ми закінчили, переходимо до найцікавішого етапу – Розфарбовування композиції. Розпочнемо з фону. Нам знадобиться червоний колір, більш прозорий, тому до пігменту додаємо води. Починаємо покриття фону навколо квітів, поступово зафарбовуючи весь лист. Не забуваємо додавати води для прозорості. Не бійтеся , якщо колір потрапить на квіти, це не зіпсує роботу. Малюємо разом:

Номер слайду 16

Починаємо зафарбовувати квіти. Використовуємо вже більш насичений пігмент. Наносимо яскравий колір в середину квітки, а потім розмиваємо його до світлого. Малюємо разом:

Номер слайду 17

Так же зафарбовуємо інші квіти. Наголошую на тому, що не треба переживати,якщо фарба вийшла за межі квіток. Відразу додаємо води і розмиваємо. В результаті, отримуємо цікавий ефект. Малюємо разом:

Номер слайду 18

Зафарбовуємо стеблинки, бутони та траву. Вибираємо готовий вже зелений колір у палітрі фарб або змішуємо синій та жовтий і отримаємо більш натуральний, трав’яний колір. Наносимо на стеблинки та бутони, помічаємо місця тіней. Малюємо разом:

Номер слайду 19

Тепер промальовуємо тіні. На стеблинках під квітами наносимо темний колір, на бутонах виділяємо тіні. Покриваємо зеленим кольором траву і темним виділяємо окремі травинки. Додайте трохи жовтого кольору, для того щоб наша композиція виглядала об’ємною і живописною. Малюємо разом:

Номер слайду 20

Заключний етап роботи. Чорним кольором наводимо контур квітів і літер. І в результаті ми отримуємо яскравий малюнок. Малюємо разом:

Номер слайду 21

З Днем Перемоги!

Номер слайду 22

ppt
Додано
17 листопада 2020
Переглядів
750
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку