Презентація"Сучасна література" Ягелло

Про матеріал

Цю презентацію можна використати при вивченні теми "Сучасна література" в 10 класі, а саме в роботі над твором Ягелло " Кава з кардамоном" вона ознайомить учнів із деякими віхами життя польської письменниці ...

Зміст слайдів
Номер слайду 1

ЯГЕЛЛО “КАВА З КАРДАМОНОМ” ЙОАННА ЯГЕЛЛО

Номер слайду 2

Йоанна Ягелло сама трошки підліток - любить польську прозу, шведські детективи, іспанське кіно і подорожі з рюкзаком за плечима і камерою в руках. Має двох доньок - старшу Юльку і молодшу Басю. 

Номер слайду 3

Ягелло відома українському читачеві своєю книгою для підлітків «Кава з кардамоном» (переклала Божена Антоняк, видавництво «Урбіно»).

Номер слайду 4

Йоанна Яґелло пол.  Joanna Jagiełło Народження 4 серпня 1974 (43 роки) Місто Варшава Національність полька Громадянство  Польща Alma mater Варшавський університет Мова творів польська Рід діяльності проза для дітей та молоді

Номер слайду 5

ДОНЬКИ ЮЛЯ І БАСЯ — НЕ ЛИШЕ НАДИХАЮТЬ ЙОАННУ ЯГЕЛЛО НА ТВОРЧІСТЬ, А Й ДАЮТЬ ЦІННІ ПОРАДИ / ФОТО НАДАНО ВИДАВНИЦТВОМ «УРБІНО»

Номер слайду 6

Свою «Кава з кардамоном» написала для Юльки - дівчині було п'ятнадцять, а книг про життя однолітків «тут і зараз» не вистачало на книжковому ринку. Іоанна написала книгу про формування особистості, дорослішання, стосунки в сім'ї. Саме Юля була першим читачем цієї хітової тепер книги і разом зі своїми друзями підтримала маму.

Номер слайду 7

Польська письменниця — про важливість деталей та незручні ситуації, про які варто писати у творах для молоді Йоанна ЯГЕЛЛО: «Підлітки не читатимуть книжки лише тому, що хтось стверджує, ніби вона того варта»

Номер слайду 8

У «Каві...» письменниця розповідає про 15-річну гімназистку Лінку, яка, окрім традиційних проблем перехідного віку (сварки і суперечки з кращою подругою, проблеми з навчанням, випускні іспити й питання вибору, куди йти далі вчитися, перших симпатій) отримує нерозгадану сімейну таємницю. Мама Лінки — втомлена і пригнічена, не цікавиться донькою і малим сином, а згодом і взагалі, не сказавши ні слова, збирає речі і йде геть. На Лінку лягають хатні обов’язки та піклування про молодшого братика — і все це напередодні випускних іспитів. Дівчина почувається покинутою. А ще випливає сімейна таємниця — у Лінки, виявляється, є сестра, яку вона ніколи не бачила. Хто вона? Де вона? Що з нею? Письменниця також побіжно та делікатно торкається теми пробудження сексуальності, чого поки що не роблять українські автори.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Йоанна Ягелло каже, що коли почала писати книгу, персонажі стали жити власним життям і боротися за місце в оповіданні. Їй навіть довелося переписувати роман заново, коли готові були 50-60 сторінок.

Номер слайду 12

Йоанна Ягелло іронізує, що стати письменницею для неї було рівноцінно подорожі навколо світу на верблюді. «Не знаю, чому, але фраза« я хочу написати книгу »звучить у нас як« я хочу об’їхати світ на верблюді ». Більшість людей дивилася на мене, як на майже «блаженну». Все змінилося тоді, коли книга опинилася в магазинах, а потім була номінована на нагороди. Тому що якщо будь-яке журі оцінило книгу - то з цього вже сміятися не можна ».

Номер слайду 13

З вами була Тимощук Любов, учитель зарубіжної літератури СЗШ 92

ppt
Додав(-ла)
Tymoshchuk Lubov Stefanivna
Додано
30 серпня 2018
Переглядів
1560
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку