Презентація "Сучасна селекція"

Про матеріал
Селекція — це наука про методи створення нових і вдосконалення старих сортів рослин, порід тварин і штамів мікроорганізмів. Завдяки селекції вдалося отримати велику різноманітність форм одомашнених живих організмів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Сучасна селекція. Багатопрофільний ліцей для обдарованих дітей. Учитель біологіїСергій и. Николайчук

Номер слайду 2

Селекція — це наука про методи створення нових і вдосконалення старих сортів рослин, порід тварин і штамів мікроорганізмів. Завдяки селекції вдалося отримати велику різноманітність форм одомашнених живих організмів.

Номер слайду 3

Завдання селекції• виведення сортів рослин із високою врожайністю;• виведення порід тварин із високою продуктивністю;• виведення стійких до захворювань та дії несприятливих факторів форм рослин і тварин;• забезпечення адаптації сортів і порід до умов сучасного сільськогосподарського виробництва;• зниження витрат на вирощування рослин і тварин.

Номер слайду 4

Залежно від цілей селекцію проводять на: Якість. Стійкість до хвороб. Шкідників та несприятливих кліматичних умов. Урожайність рослин. Плодючість. Продуктивність у тварин

Номер слайду 5

Підсумком селекційного процесу є:породаштамсорт. Сорт рослин, порода тварин, штам мікроорганізмів - це сукупність організмів, створених людиною в процесі селекції і мають певні спадкові властивості.

Номер слайду 6

Досягнення сучасної селекціїРезультати роботи селекціонерів дуже добре видно за ефективністю сільського господарства.

Номер слайду 7

Селекція змінює не тільки кількісні, але й якісні показники одомашнених видів. Так, чотириста років тому їстівної м’якоті в кавунах було дуже мало, шкірка в них була товстою, а насіння багато . Сучасні кавуни їсти набагато приємніше і зручніше завдяки наполегливій праці селекціонерів.

Номер слайду 8

Отже,селекція є важливою галуззю науки, яка забезпечує підвищення продуктивності сільського господарства і забезпечує людство продовольством та іншою продукцією. Селекція забезпечує не тільки підвищення врожаю, але й зростання якості продуктів. До нових зустрічей!!!

pptx
Пов’язані теми
Біологія, Розробки уроків
Додано
5 листопада 2020
Переглядів
1031
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку