Презентація "Сучасні проблеми національного виховання"

Про матеріал

Сьогодні в умовах величезних змін у соціальному, економічному і політичному житті України постала проблема радикальної перебудови у сфері виховання. Державна національна доктрина визначила головну мету національного виховання на сучасному етапі — це передача молодому поколінню соціального досвіду, багатства духовної культури народу, його національної ментальності, своєрідності світогляду і на цій основі формування особи стіс них рис громадянина України: національної свідомості, розвинутої духовності, моральної, художньо-естетичної, правової, трудової, фізичної, екологічної культури, розвиток індивідуальних здібностей, таланту.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Сучасні проблеми національного виховання

Номер слайду 2

Мета національного виховання - набуття молоддю соціального досвіду, успадкування духовних надбань, досягнення високої культури міжнаціональних взаємин, формування особистісних рис громадян, духовності, фізичної досконалості, моральної, естетичної, правової, екологічної культури...

Номер слайду 3

Головні проблеми національного вихованнявідсутність сучасної концепції національної політики;застаріле законодавство з питань міжнаціональних відносин;мовні проблеми;розмитість положень керівних документів у галузі освіти з національного та мовного питань , тощо.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Україна - держава з поліетнічним складом населення. За результатами перепису населення у 2001 році в ній проживали представники більше 130-ти національностей і народностей, серед яких найбільшу кількість складають українці - 77,8 %, росіяни - 17,3 %. Найбільш численними після українців і росіян в Україні є білоруси, молдавани, кримські татари, болгари, угорці, румуни, поляки, євреї, вірмени, греки, татари, цигани, азербайджанці, грузини, німці та гагаузи.

Номер слайду 6

Статтею 5 закону України «Про загальну середню освіту» визначено одним із завдань загальної середньої освіти виховання шанобливого ставлення до родини, поваги до народних традицій і звичаїв, державної та рідної мови, національних цінностей українського народу та інших народів і націй.

Номер слайду 7

Національне вихованнярозвиток любові до Батьківщини, національної самосвідомості, гідності;дбайливе ставлення до рідної мови, культури, традицій;потреба зробити свій внесок у долю Батьківщини;прагнення праці на благо рідної країни, її народу.

Номер слайду 8

Шляхи реалізації національного вихованняреформування змісту виховання;упровадження нових підходів, форм і методів виховання;розроблення теоретико-методологічних аспектів національної системи виховання;об'єднання зусиль державних і громадських інституцій у вихованні дітей;організація національного виховання в родині;широке використання в навчально-виховному процесі високохудожніх творів літератури та мистецтва авторів української нації, корінних народів і національних меншин;докорінні зміни в підготовці та перепідготовці педагогічних кадрів для національного виховання.

Номер слайду 9

Формування національної свідомості відбувається через: навчальні предмети;заходи виховної роботи;заходи позакласної роботи;родинне виховання.

Номер слайду 10

pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Виховна робота
Додано
27 лютого 2018
Переглядів
1914
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку