Презентація " Сучасні танці"

Про матеріал
Сучасний естрадний танець — один із найпопулярніших видів хореографічного мистецтва. Він вирізняється яскравістю емоцій, різкими змінами настрою, і загалом вважається, що сучасний танець, як і пісня, з усіх видів мистецтва чи не найшвидше «реагує» на зміни у світі, у суспільстві зокрема.Дана презентація демонструє найвідоміші та найактуальніші види сучасних танців світу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Мистецтво7 клас Сучасні танціУчитель мистецтва Боянського ліцею №1 Руссу Є. Г.

Номер слайду 2

Сучасні танці Танець — це твій пульс, биття твого серця, твоє дихання. Це ритм твого життя. Це вислів у часі й русі, у щасті, радості, смутку і заздрості. Жак Д’Амбуаз,американський танцівник

Номер слайду 3

Сучасні танці Сучасна естрада, окрім вокальної та інструментальної музики, вміщує хо-реографію, театр, цирк тощо. І,звичайно, — нові танці. Сучасний естрадний танець — один із найпопулярніших видів хореографічного мистецтва. Це поняття досить відносне, оскільки кожному періоду притаманна своя музика, яка народжувала нову пластику, нові види танців. Так, на початку ХХ ст. на естраді популярними були «чечітка», вільні пластичні танці в манері американської танцівниці Ісідори Дункан, «тустеп» та інші. На зміну їм у моду ввійшли групові танці в мюзик-холах, джаз-танці. Пізніше провідне місце на естраді посіла народна хореографія.

Номер слайду 4

Портрет митця Анжеліна Ісідора (Айседора) ДУНКÀН (1877—1927) — американська танцівниця-новатор, основоположниця вільного танцю. З дитячих років танцювала без професійної навчання хореографії, займалася самоосвітою. У своїй танцювальній творчості розробила й використовувала оригінальну пластику, яку пов’язувала з давньогрецьким танцем, навіть вдягала на сцені хітон замість балетного костюма, танцювала босоніж.

Номер слайду 5

Портрет митця Дункан була на сцені не просто виконавицею, а справжньою артисткою, мріяла про створення «нової людини», для якої танець стане більш ніж природноюсправою, вираженням людського руху, мовою душі,свободи. Вона вважала, що «всякий рух буде тільки тоді прекрасним, коли він правдиво і щиро висловлюватиме почуття та думки».

Номер слайду 6

Сучасні танціЗначний вплив на розвиток естрадної хореографії мали кінематограф і телебачення: у моду увійшли танці диско, рок-н-рол, твіст, біт. Наприкінці минулого століття з появою відео, зокрема відеокліпів, з’являються нові танцювальні стилі — а-ля Джексон, хіп-хоп, брейк. Вплив на сучасну естраду мають і так звані вуличні танці, хіп-хоп, та клубні танці — хаус,техно, які можна побачити у кліпах сучасних співаків. Популярними залишаються латиноамериканські танці: декілька десятиліть тому дуже модними були ламбада й макарена, зараз — сальса, мамбо та ін.

Номер слайду 7

Сучасні танціДиско. Рок-н-рол

Номер слайду 8

Сучасні танціХіп-хоп. Брейк

Номер слайду 9

Сучасні танці Техно Хаус

Номер слайду 10

Танець а-ля Джексон

Номер слайду 11

Сучасні танці Сьогодні сучасний естрадний танець — це музично-хореографічна мініатюра, сюжет якої розвивається за всіма законами драматургії, де експозиція, зав’язка, кульмінація та фінал. На естраді важливу роль відіграє не лише індивідуальність танцюриста, а і його акторська майстерність. Адже сучасні естрадні танці — це не просто завчені рухи, а невелика театральна постановка. І саме тому танцюрист має володіти не тільки пластикою,а й пантомімою. Сучасний естрадний танець базується на імпровізації. Танцюрист має зуміти виразити себе, своє «я» за допомогою танцювальних пластичних рухів.

Номер слайду 12

Сучасні танці Сучасні естрадні танці відповідно до хореографічної техніки, що в них застосовується, поділяють на:• акробатичний танець;• сюжетно-характерний танець (його іноді називають сюжетно-танцювальною мініатюрою);• народний танець, як сольний, так і масовий, вирішений за схемою побудови естрадного танцю;• військовий танець — масовий і сольний, побудований на елементах пантоміми, народних танцювальних рухів і стройових вправ, що виконуються під народну та військову музику;• масові танці герлс, в основі яких — синхронні ритмічні й фізкультурні рухи, що виконуються переважно під джазову музику;• ритмічні танці, або танці в ритмах часу, що увібрали прийоми чечітки, степа, побутового та бального танців.

Номер слайду 13

Акробатичний танець

Номер слайду 14

Сюжетно-характерний танець

Номер слайду 15

Народний танець,

Номер слайду 16

Військовий танець

Номер слайду 17

Масові танці

Номер слайду 18

Ритмічні танці

Номер слайду 19

Танці на льоду. Окрему групу складають танці на льоду, які входять до програми Олімпійських ігор.

Номер слайду 20

«Танцюють всі!»В естрадному танці поєднуються виразові засоби хореографії, режисури, вокалу, музики, світла, сценографії, декорацій і костюмів, різних технічних ефектів. Саме ця його особливість стала основою для виникнення нового напряму в естраді — шоу. Це розважальні заходи постановочного характеру, які проводяться перед публікою, часто транслюються по теле-,радіо- та інтернет-каналах. Яскравим прикладом шоу, присвяченого мистецтву хореографії, є телевізійне талант-шоу «Танцюють всі!».

Номер слайду 21

Бальні танці Складовою сучасного танцювального мистецтва є бальні танці, які користуються величезною популярністю в усьому світі. Це дивовижне поєднання мистецтва, творчості та спорту. Виконання бальних танців вимагає певних навичок і тренованості. Їх красою ми можемо милуватися не лише під час проведення різних шоу, урочистих заходів тощо. У світі проводяться різноманітні професійні й аматорські змагання з бальних танців — турніри, конкурси. Найпрестижнішими у світі є англійські конкурси. Конкурсні бальні танці часто називають спортивними танцями. Професійні чемпіонати світу проводяться під егідою Всесвітньої Танцювальної Ради (Word Dance Council).

Номер слайду 22

Бальні танці Конкурсні бальні танці зібрали воєдино найпочуттєвіші і яскраві танці світу, які виконуються в парі. Залежно від постановки в парі, бальні танці поділяють на дві програми: європейську та латиноамериканську, кожна з яких включає по п’ять танців.

Номер слайду 23

У європейську програму входять: повільний вальс, танго, віденський вальс, повільний фокстрот і квікстеп (швидкий фокстрот). Повільний вальс. Віденський вальс. Повільний фокстрот. Квікстеп. Танго

Номер слайду 24

ВАЛЬС Євгеній Дога

Номер слайду 25

Костюми танцівників відповідають обов’язковим вимогам: дами — у бальних сукнях, а кавалери — у фраках чорного або темно-синього кольору з краваткою-метеликом.

Номер слайду 26

У латиноамериканську програму входять танці: самба, ча-ча-ча, румба,пасодобль і джайв. Самба. Ча-ча-ча. Румба. Пасодобль. Джайв

Номер слайду 27

Відповідно до вимог, щоб показати роботу м’язівспортсменів-танцівників, сукні дам, як правило, короткі, відкриті, а костюми кавалерів часто (але не завжди) чорного кольору.

Номер слайду 28

Номер слайду 29

Номер слайду 30

Крок до зірок

Номер слайду 31

Я танцювати За даними Української федерації танцю, 20 % українців люблять танцювати. Для прихильників цього мистецтва танець — це не просто фізичні вправи,а й спосіб пізнання себе і світу. За допомогою танців людина висловлює свої думки, почуття, які вона не може проговорити.

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Пишта Юлія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
До підручника
Мистецтво (інтегрований курс) 7 клас (Масол Л.М., Гайдамака О.В., Кузьменко Г.В.. Лемешева Н.А.)
Додано
10 квітня 2022
Переглядів
4524
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку