Презентація "Сучасні винаходи"

Про матеріал
Презентація містить дані про новітні розробки та винаходи. Можна демонструвати як відповідь на питання :" Ну і де в житті мені знадобиться Ваша фізика?" :)
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Новий спосіб передачі даних Вчені з Німеччини винайшли новий спосіб передачі даних, який дозоляє здійснювати передачу на фантастичній швидкості – 26 терабіт в секунду.

Номер слайду 3

Такого результату вдалося досягти завдяки використанню нового методу. Він полягає в розкладені лазерного променя на більш, ніж 300 кольорів, в кожному з яких закодовані певні рядки інформації. Як відомо, до цих пір в сучасних оптоволоконних технологіях використовували світло лише одного кольору. Тому, високі швидкості передачі інформації досягалися тільки за допомогою використання великої кількості лазерів.

Номер слайду 4

Надміцний матеріал У Японії був розроблений надміцний і ударостійкий матеріал, який може бути використаний в найбільш несприятливих умовах. Новий матеріал не піддається дії величезних температур, і дозволяє проводити електричний струм. Основу даного матеріалу складає кремній, вода і залізо. Він має пористу структуру і складається з трильйонів поплутаних вуглецевих нанотрубок. Навіть при впливі температури вище 1000 градусів, даний матеріал не починає деформуватися і міняти форму.

Номер слайду 5

Вибухова речовина неядерного типу В Організації оборонних досліджень Індії синтезували наймогутнішу на землі вибухову речовину неядерного типу. Розробили її в індійських лабораторіях в малих кількостях. Речовина називається Indian CL-20. Фахівці відзначили, що ICL-20 в 15 разів могутніша октогену, і в 60 разів гексогену!

Номер слайду 6

Американські вчені із університету Дрекселя повідомили про свій унікальний винахід. Їм вдалося створити батарею, яка миттєво заряджається і значно довше працює. За словами авторів винаходу, батарея підзаряджається всього за декілька хвилин і може працювати цілий тиждень і навіть довше. Такі результати вдалося отримати завдяки використанню нового типу конденсаторів, на яких й побудована батарея, адже зовнішній вигляд не змінився і сама батарея залишилася літієвою. Батарея, яка миттєво заряджається

Номер слайду 7

Прозорі сонячні батареї Фахівці Каліфорнійського університету у Лос-Анджелесі (UCLA) створили прозорі сонячні батареї, які можуть застосовуватися у вікнах житлових будинків і дисплеях різних електронних пристроїв. Як повідомляється на сайті університету, винахід дозволяє перетворювати в електрику 7,3 відсотка сонячної енергії. Як наголошується, розробка являє собою два тонких полімерних фотоелементи, розділені спеціальним проміжним шаром.

Номер слайду 8

Графеновий нанопапір Вченим із Сіднейського технологічного університету вдалося створити новий вид графенового нанопаперу. Завдяки надщільному розміщенню атомів цієї речовини, матеріал у 10 разів перевершує по міцності сталь аналогічної товщини. Виробництво графенового нанопаперу відбувається шляхом подрібнення графіту, подальшого його очищення у спеціальному хімічному розчині та подальшого пресування у тонкі пластини.

Номер слайду 9

Австралійські фахівці запевняють, що такий інноваційний матеріал характеризується унікальним поєднанням міцності та гнучкості, а також специфічною температурною та електричною провідністю. Серед інших переваг графена можна зазначити і його легкість, оскільки його маса, у порівнянні зі сталлю, в 6 разів менша. Крім цього, новий наноматеріал в 10 разів міцніший при розтягуванні.

Номер слайду 10

Але нещодавно китайським вченим вдалося виявити ще одну властивість унікального матеріалу. Виявляється, графен має антибактеріальну дію. На основі оксиду графена вчені створили антибактеріальний папір. створений папір здатний боротися з хвороботворними бактеріями. Винахідники вважають, що антибактеріальний папір можна безпечно використовувати для виробництва антибактеріальних бинтів, упаковок для продуктів, і т.д.

Номер слайду 11

Новий тип матерії Американські фізики отримали абсолютно новий тип матерії: їм вдалось зв’язати фотони світла в молекули і поспостерігати за тим, як отримані частинки поводяться так, ніби вони мають масу.  Відкриття перевертає загальноприйняті уявлення про те, що часточки світла не мають маси та не взаємодіють одна з одною. Саме на цьому твердженні засновуються знання сучасної науки про властивості світла. Але таке поняття виявилось невірним. 

Номер слайду 12

Фотони пропустили через середовище із екстремальними умовами, проходячи крізь яке, вони зв’язувались один з одним. Для створення такого середовища фізики заповнили вакуумну камеру атомами рубідію. Після цього їх охолодили до температури на кілька градусів вищої за абсолютний нуль. В охолоджену хмару атомів вистрілювали порціями фотонів, а на виході із хмари фізики отримували вже молекули. 

Номер слайду 13

Li-Fi Група китайських вчених винайшла першу в світі лампочку, яка випромінює свій власний Wi-Fi сигнал. Експерти з Університету Фудань, що в Шанхаї, розробили прототип за новою технологією, яку вони влучно назвали Li-Fi. Цілих чотири пристрої поруч з лампочкою можуть підключитися до її сигналу за допомогою світла, а не радіохвиль. Сама лампа має вбудований мікрочіп, який виробляє свій сигнал зі швидкістю 150 мегабайт за секунду, що значно швидше, ніж Wi-Fi зв'язок в країні.

Номер слайду 14

Комп'ютер з вуглецевих нанотрубок Команда інженерів зі Стенфордського університету побудувала комп'ютер за допомогою вуглецевих нанотрубок, тобто напівпровідникового матеріалу, який має потенціал для запуску нового покоління електронних пристроїв, які зможуть працювати швидше і споживати менше енергії, ніж ті, які зроблені з кремнієвих чіпів. Цей безприкладний подвиг є кульмінацією багаторічних зусиль вчених усього світу, які прагнуть використовувати цей перспективний матеріал.

Номер слайду 15

Речовина гарячіша за сонце Американським вченим вдалося отримати речовину, розігріту до чотирьох трильйонів градусів Цельсія. Це в 250 тисяч разів більше, ніж температура в центрі Сонця. З цим результатом вони потрапили до Книги рекордів Гіннеса. Рекорд був встановлений під час експерименту в релятивістському колайдері важких іонів (RHIC), що знаходиться в Брукхейвенській національній лабораторії (США). 

Номер слайду 16

Науковці зіштовхували розігнані практично до швидкості світла ядра атомів золота. Основною метою досліду було отримати кварк-глюонну матерію, яка, на думку вчених, існувала в перші мікросекунди після виникнення Всесвіту. Представники Книги Гіннеса офіційно визнали рекорд і віднесли його до категорії "Найвища температура, отримана штучно". В результаті дослідів вчені  вияснили, що кварк-глюонна матерія поводиться практично як ідеальна рідина.

Номер слайду 17

Гнучкі мультисенсорні панелі без обмеження кількості дотиків Ілля Розенберг, Кен Перлин і невелика група фахівців з комп'ютерних систем з Дослідницької лабораторії медіатехнологій Нью-Йоркського університету сподіваються представити новий тип мультисенсорного екрану, яким можна буде оснастити що завгодно - від електронних книг до музичних інструментів.

Номер слайду 18

Як приклад Розенберг продемонстрував панель розміром з великий монітор, що дозволяє працювати в 3D-редакторі шляхом пересування по ній пальців та контролю тиску на панель.

Номер слайду 19

Аерогель Frozen Smoke

Номер слайду 20

Графеновий аерогель Цю дивну речовину змогли створити дослідники з Китаю. Для того щоб отримати настільки легкий матеріал вони застосували сублімаційне сушіння, яка застосовується для отримання аерогелей. При цьому 1 грам графенового аерогелю може увібрати до 68.8 грам речовини, що не розчиняється у воді.

Номер слайду 21

Найпотужніший лазер Тодд Дітмайр, фізик з Університету Техасу в Остіні, повідомив про найпотужныший лазер. Його потужність становить понад 1 петаватт (1015 ватів). У ввімкнутому стані лазер має вихідну потужність яка більше ніж в 2000 разів перевищує потужність усіх електростанцій в США разом узятих. Яскравість лазера вище яскравості сонячного світла на поверхні Сонця. Однак тривалість випромінювання поки становить лише 10-13 секунд.

Номер слайду 22

Зафіксовано частинки, які рухаються швидше ніж швидкість світла Вчені з CERN виявили частинки, які рухаються швидше за швидкість світла. Правда, перевищення невелике, близько 60 наносекунд, але все одно, цього цілком достатньо, щоб здивувати наукову громадськість. До речі, якщо ви вважаєте, що це звичайна статистична погрішність, ви не матимете рації. Річ у тому, що вчені провели близько 15 тисяч перевірок, і кожна з них показала правоту дослідників.

Номер слайду 23

Дякую за увагу !

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Дмитренко Таміла Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
19 вересня 2021
Переглядів
1610
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку