Презентація " Сульфатна кислота".

Про матеріал
Пропоную до уваги презентацію за темою" Сульфатна кислота". Презентація містить матеріал щодо підготовки та проведення уроку з хімії в 11 класі за темою " Сульфатна кислота". Презентація має цікаве оформлення, містить добірку завдань для використання під час різних етапів уроку.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Сульфатна кислота.

Номер слайду 2

Що це за речовина, яку використовують так різноманітно: 1.У продовольчій промисловості – Е-513 (емульгатор) 2. У виробництві мінеральних добрив; 3. В акумуляторах; 4. Для виробництва різних мінеральних кислот та солей; 5. Для виробництва хімічних волокон, барвників, вибухових речовин, мийних засобів; 6. Очищення нафтопродуктів; 7. В промисловому органічному синтезі; 8. Для відновлення смол у фільтрах Перевіримо знання. Назвіть речовину.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Перевіримо знання. Вказати потрібні слова та поняття.

Номер слайду 6

Ця речовина має ще іншу назву. Її часто називають сірчана кислота

Номер слайду 7

Важка безбарвна, масляниста рідина. Гігроскопічна, роз’їдає папір і тканини. Спричиняє опіки шкіри. Не має запаху, нелетка Перевіримо знання. Вказати потрібні слова та поняття.

Номер слайду 8

Назвати групи, до яких за класифікацією належить ця кислота Перевіримо знання.

Номер слайду 9

Дати пояснення до зображень. № 1 № 2 Правила техніки безпеки при роботі з кислотами. Змішується із водою у будь-яких співвідношеннях Розчин кислоти готують, доливаючи невеликими порціями концентровану кислоту у воду, постійно перемішуючи і охолоджуючи. При попаданні кислоти на шкіру, її негайно видаляють чистою ганчіркою, уражене місце промивають великою кількістю води, а потім, для нейтралізації залишків кислоти, розчином питної соди і знову - водою.

Номер слайду 10

Концентрована Розведена (W(H2SO4) у водно- (W(H2SO4) у водно- му розчині більша му розчині менша за 40%) за 40%) Дати пояснення до зображень

Номер слайду 11

Дати пояснення до зображень.

Номер слайду 12

Дати пояснення до зображень.

Номер слайду 13

Дати пояснення до зображень.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

«Вилучити зайве» реагує з кислотами реагує з основами реагує з солями реагує з кислотними оксидами реагує з основними оксидами реагує з усіма металлами сильна

Номер слайду 17

1) В двох однакових посудинах без написів знаходяться рівні об’єми води і сульфатної кислоти. Запропонуйте найпростіший спосіб ідентифікації кожної з рідин. 2) Не так давно між склом в подвійні віконні рами на зиму ставили склянку з концентрованою сульфатною кислотою, щоб скло не «запотівало». Яку роль відігравала сульфатна кислота? Збільшиться чи зменшиться об’єм рідини весною? 3) У чому подібність і відмінність властивостей сульфатної кислоти і властивостей інших відомих вам кислот, наприклад хлоридної? 4) У цистернах з яких металів можна транспортувати концентровану сульфатну кислоту? 5) В стічних водах заводу по виробництві мінеральних добрив містяться сульфат – йони. Запропонуйте способи їх осадження, 6) Чому сульфатну кислоту називають «хлібом хімічної промисловості»?

Номер слайду 18

Номер слайду 19

ppt
Пов’язані теми
Хімія, Матеріали до уроків
Додано
17 березня 2021
Переглядів
902
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку