Презентація "Сума кутів трикутника"

Про матеріал

Мета:

Поглибити знання учнів про властивості трикутників, формувати уміння застосовувати вивчені властивості при розв'язуванні задач, провести діагностику засвоєння системи знань та умінь і її застосування для виконання практичних завдань; розвивати пізнавальні процеси, пам'ять, уяву, увагу, активізувати творчий потенціал, формувати навички самоконтролю і самопізнання, розвивати наочно-образне мислення, комунікативні навички; виховувати доброзичливість, активність, відповідальність, працьовитість, культуру математичних записів, формувати математичну мову учнів.

Тип уроку: урок-гра

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок-гра. Сума кутів трикутника

Номер слайду 2

Наші помічники

Номер слайду 3

Допоможіть!!!

Номер слайду 4

Встановіть відповідність: Внутрішні: різносторонні, односторонні; відповідніКут, градусна міра якого дорівнює 1800 Два кути, в яких одна сторона спільна, а дві інші – доповняльні променіСума дорівнює 1800. Якщо, сума внутрішніх односторонніх кутів дорівнює 1800 Якщо внутрішні різносторонні кути рівні, токути утворені приперетині прямих січноюрозгорнутий кутсуміжні кутитеорема про суміжні кути ознака паралельності прямихознака паралельності прямих

Номер слайду 5

Назвіть рівні кути трикутників:

Номер слайду 6

Вставте пропущені рисунки та записи:

Номер слайду 7

прямий0<α<900 α900<α<1800α=1800тупий α

Номер слайду 8

Молодці! Рухаємось далі…

Номер слайду 9

Практична робота

Номер слайду 10

Дайте відповіді на питання: На рисунку назвіть пари внутрішніх різносторонніх кутів при прямих a і b і січних AB і BC.2. Що можна сказати про кути кожної пари, якщо a||b?3. Знайдіть на рисунку суміжні кути з вершиною в точці B. Чому дорівнює їх сума?4. Порівняйте суму суміжних кутів із сумою кутів трикутника. Зробіть висновок.

Номер слайду 11

Теорема про суму кутів трикутника. Сума кутів трикутника дорівнює 1800

Номер слайду 12

Чи можуть бути в трикутнику:а) два прямі кути;б) два кути 100° і 120°;в) два тупі кути;г) один кут тупий, а інший — прямий?

Номер слайду 13

Занотуйте

Номер слайду 14

Давайте порухаємось

Номер слайду 15

Номер слайду 16

А тепер попрацюємо

Номер слайду 17

Усні вправи: Знайдіть невідомий кут трикутника, якщо два його кути дорівнюють: а) 65° і 45°; б) 120° і 18°; в) 90° і 64°Знайдіть невідомі кути рівнобедреного трикутника, якщо:а) кут при його основі дорівнює 40°;б) кут, протилежний його основі, дорівнює 40°.

Номер слайду 18

Знайдіть усі кути трикутника, якщо:а) один із них удвічі менший за другий і на 20° більший за третій;б) їхні градусні міри відносяться як 1 : 3 : 5. Один із кутів рівнобедреного трикутника дорівнює 50°. Знайдіть решту кутів. Скільки розв’язків має задача?Письмові завдання:

Номер слайду 19

Доведіть методом від супротивного, що кут при основі рівнобедреного трикутника не може бути тупим. Чи може трикутник із кутом 40° дорівнювати трикутнику з кутом 140°? Відповідь обґрунтуйте.

Номер слайду 20

Яке з тверджень неправильне?

Номер слайду 21

Домашнє завдання§ 16№ 359, 361, 365, 367, 370

Номер слайду 22

До нових зустрічей!!!

pptx
Додано
14 липня 2018
Переглядів
1856
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку