Презентація "Сверління отворів" Практична робота "Виготовлення шпаківні"

Про матеріал
Прентація до уроку "Сверління отворів" Практична робота "Виготовлення шпаківні" Учні зможуть: • Засвоять знання про будову свердла; • Розберіть класифікацію свердла ; • Набудуть вміння виготовляти шипове з‘єднання"ластівчин хвіст" • Сформують вміння культури праці, раціонально та безпечно працювати; • Виховають інтерес до техніки, бережливе ставлення до обладнання та інструментів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема уроку: Різальний інструмент для свердління. Очікувані результати: Засвоїмо знання про будову свердла. Ознайомимося з класифікацію свердл. Набудете вміння виготовляти шипове з‘єднання “ластівчин хвіст “. Сформуємо вміння культури праці. раціонально та безпечно працювати. Виховаємо інтерес до техніки, бережливе ставлення до обладнання та інструментів.

Номер слайду 2

Свердлом називають дворізцевий інструмент з обертовим рухом різання та осьовим переміщенням подачі. Процес свердління отвору складається з двох поєднаних рухів:- обертального — руху різання (обертатися може як свердло, так і деталь);- поступального — руху подачі в осьовому напрямку.

Номер слайду 3

Свердло складається з ріжучої частини, робочої частини та хвостовика (мал.). Різальна частина утворена двома різальними крайками. Робоча частина являє собою гвинт Архімеда, утворений спіральною  поверхнею та канавкою, за допомогою яких виводиться стружка із зони різання.

Номер слайду 4

Класифікація свердл За призначенням ( відрізняються конструкцією робочої частини) A — по металу; B — по дереву; C — по бетону; D — перове свердло по дереву; E — універсальне свердло по металу або бетону; F — по листовому металу; G — універсальне свердло по металу, дереву чи пластику. За формою хвостовиком свердл (ручні і машинні): 1, 2 — циліндричний і конічний; 3 — SDS-plus; 4 — шестигранник; 5 — чотиригранник; 6 — тригранник; 7 — для шуруповертів. За напрямком канавки: праві та ліві.

Номер слайду 5

Шип "ластівчин хвіст" має деякі переваги в порівнянні з прямими шипами у міцності на витримування навантаження у різних напрямках. Однак такий шип має підвищену працеємкість у виготовленні. – Виготовлення елементів шипового з'єднання розпочинають із розмічання заготовки . Для цього необхідно підготувати лінійку, кутник і олівець. – Від точності розмічання залежить якість з'єднання. – Розміри шипа та гнізда (провушини) мають бути однаковими. Коли шип входить у гніздо або провушину, його поверхні повинні щільно, без щілин прилягати до їх бічних площин. Шпаківня своїми руками!(практична робота)

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Розмічання деталей шпаківніШукаємо заготовку, яка має розміри 175х175мм. Це в майбутньому дно шпаківні. На кресленні ви маєте вигляд спереду і збоку. Відкладаємо по 25мм з кожного боку і проводимо лінії. В середині має утворитися квадрат 150 Х150мм., з одного і з другого боку. Пізніше з одного боку, від кожного краю, відкладаємо по 40мм., а з іншого - по 50мм. І на торці з’єднуємо.

Номер слайду 8

Наступна заготовка, передня стінка, розміром 175 Х335мм. Знизу відступаємо 25мм. і проводимо лінію. На лінії від краю відступаємо 50мм. з одного і другого боку, а на основі заготовки 40мм. з одного і другого боку. З’єднаємо лінією. На основі і вершині шукаємо середину. Приставляємо лінійку і відкладаємо 230мм. робимо коло Ø50мм.(R=25мм.) З одного і другого боку відкладаємо по 250мм і з’єднаємо з середньою точкою при вершині.

Номер слайду 9

На бокових стінках з низу відступаємо 25мм. і проводимо лінію. На лінії від краю відступаємо 25мм. з одного і другого боку, а на основі заготовки 15мм. з обох боків. З’єднуємо лінією з одного і другого боку. При вершині - 10мм і проводимо лінію. Тепер ту саму операцію на другій стінці.

Номер слайду 10

Правила техніки безпеки

pptx
Додано
5 лютого 2021
Переглядів
1379
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку