Презентація "Світ гімнастики"

Про матеріал
-- Гімнастика – один із універсальних засобів фізичного виховання, що успішно використовується для підвищення функціональних можливостей організму, розвитку фізичних якостей, формуванню життєво важливих рухових навичок та підвищенню якості життя. В презентації діти знайомляться з різними видами гімнастики
Зміст слайдів
Номер слайду 1

СВІТ ГІМНАСТИКИ

Номер слайду 2

Гімнастика, як вид спорту і ціла система фізичного виховання зародилася в Древній Греції.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Гімнастика

Номер слайду 5

Ранкова гімнастикакомплекс фізичних вправ характер яких та форма проведення різноманітні й залежать від мети занять. Ранкова-гігієнічна гімнастика – це найбільш проста та доступна форма для організації та проведення самостійних занять. Ціль гігієнічної гімнастики – зміцнення здоров’я, збереження бадьорості й високої працездатності.

Номер слайду 6

Спортивна гімнастика - це виконання вправ на спортивних снарядах

Номер слайду 7

Номер слайду 8

ХУДОЖНЯ ГІМГНАСТИКА складно-координаційний вид спорту, де вправи виконуються під музикальний супровід однією спортсменкою або командою із 5 учасниць з використанням стрічки, булав, халахупу, м’яча.

Номер слайду 9

Атлетична гімнастика це система різнобічних силових вправ, спрямованих на розвиток сили, формування пропорційної фігури та зміцнення здоров’я.

Номер слайду 10

Ритмічна гімнастика (аеробіка)  система музично-ритмічного виховання, гімнастичні та танцювальні вправи виконуються під музику

Номер слайду 11

Каланетика “домашня гімнастика” тонічно-оздоровчої спрямованості, заснована на активізації глибоко розташованих м’язових груп у процесі повторення відносно простихрухів (переважно статичного характеру)

Номер слайду 12

Стретчинг (гімнастика поз і розтягувань) заснована на виконанні гімнастичних поз та статичних елементів які спрямовані на досягнення максимальної амплітуди суглобових рухів. При цьому сприятливою умовою для розвитку гнучкості є розтягуюча дія на м’язово-зв’язкові структури опорно-рухового апарату (суглоба або ланки тіла) з фіксацією заданого положення та його утримання.

Номер слайду 13

Лікувальна гімнастика медична дисципліна, що застосовує засоби фізичної культури з метою лікування та реабілітації хворих і інвалідів, а також профілактики захворювань

Номер слайду 14

Корекційна гімнастика заснована на виконанні відносно простих гімнастичних вправ (які не потребують вивчення) з метою відновлення нормального функціонування органів у випадках часткових порушень або відхилень (перш за все, опорно-рухового апарату).

Номер слайду 15

Дихальна гімнастика заснована на виконанні специфічних вправ, що вимагають поєднання рухових дій з певним дихальним циклом і спрямованих на розвиток дихальної мускулатури і формування певного стереотипу дихання.

Номер слайду 16

Олімпійська гордість української гімнастики

Номер слайду 17

Підкопаєва Лілія – Олімпійська чемпіонка (спортивна гімнастика) 1996 р

Номер слайду 18

Шаріпов Рустам Олімпійський чемпіон (спортивна гімнастика) 1996 р

Номер слайду 19

Серебрянська Катерина - Олімпійська чемпіонка (худ. гімнастика) 1996 р

Номер слайду 20

Гончаров Валерій Олімпійський чемпіон (спортивна гімнастика)2004 р

Номер слайду 21

Верняєв Олег Олімпійський чемпіон (спортивна гімнастика)2016 р

Номер слайду 22

Рух – це життя. Гімнастика і праця на свіжому повітрі – найкраща гарантія здоров`я.

pptx
Додав(-ла)
Залогина Таня
Додано
19 вересня 2022
Переглядів
488
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку