Презентація: "Т - віджимання ".

Про матеріал
Презентація: "Т - віджимання " розроблена для самостійного опанування вправ та покращення проведення уроків.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Т-образні віджимання. .

Номер слайду 3

Т-образні віджимання. Т-образные віджимання — упражнение для комплексной проработки торса. Если вы хотите укрепить всю верхнюю часть тела, рекомендуем включить этот элемент в тренировочный план.

Номер слайду 4

Техника виконання. Займіть вихідне положення. Опустіться в класичний упор лежачи для віджимань. Подтяніте м'язи живота, злегка напружте стегна і сідниці, випрямте спіну. С глибоким вдихом плавно зігніть руки і опустіть грудину до підлоги до торкання (якщо виходить) . Видохніте і витолкніте тіло, але не зупиняйтеся у верхній точці, а підійміть одну руку і розгорніть корпус на 90 ° .Затримайтесь на 2-3 секунди, потім плавно опуститься у вихідну позицію і повторіть віджимання з розворотом в інший бік. Комплексні навантаження при виконанні отримує грудна мускулатура.Прі виштовхуванні корпусу з нижньої точки опрацьовуються триглаві м'язи плеча - тріцепси.В верхньому положенні, при розвороті корпусу на 90 °, напружуються дельтоіди опорної руки, а також абдомінальна мускулатура (пряма і косі м'язи живота). Які групи м'язів працюють.

Номер слайду 5

Крок 1. Прийміть упор лежачи, відстань між руками трохи більше ширини плечей, лікті повністю випрямлені. Тіло утворює одну пряму лінію.

Номер слайду 6

Крок 2. Повільно нахиляйтеся до підлоги, тримаючи корпус напруженим. Тримайте лікті близько до боків, під кутом 45 градусів до корпусу. Затримайтеся, коли грудна клітина торкнеться підлоги, зробіть зворотний жим в початкове положення.

Номер слайду 7

Крок 3. Підніміть одну руку і направте її до стелі, повертаючи верхню частину тіла в тому ж напрямку, поки не вийде буква Т. Поверніться у вихідне положення.

Номер слайду 8

Т - віджимання з гантелями. Ускладнена варіація звичайних віджимань від підлоги, що виконується з гантелями. Розвиває груди, плечі і прес (виконувати 3-4 підходи по 12-15 повторень).

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Даний варіант вправи розрахований на якісний тренінг прямий і косих м'язів преса. Техніка стандартна, але з одним додаванням: у верхній точці завмріть в позиції бічної планки на 12-15 секунд і напружте черевну мускулатуру. При виконанні стежте, щоб тіло залишалося витягнутим в одну лінію. Елемент можна ускладнити за допомогою гантелей або гумового еспандера (виконувати 3-4 підходи 7-8 повторень). Т-віджимання з планкою. Розмістіть долоні нема на підлозі, а на платформі (пліо-бокс, високий плінт від штанги). Так ви змістите навантаження на нижній відділ грудних м'язів. Якщо підставите піднесення не під руки, а під ноги, акцент отримає верхній відділ грудини. Техніка в обох випадках буде аналогічна класичній. До речі, якщо стопи уперти в фітнес-бол, ви додатково пропрацюєте малі м'язи, що відповідають за баланс тіла (3-4 підходи по 12-15 повторень). Т-віджимання з підставками. Т-віджимання у стіни. Вправа розрахована на початківців спортсменів і дівчат. Техніка проста: встаньте в метрі від стіни, витягніть руки, притисніть долоні до вертикальної поверхні і робіть плавні віджимання з розворотами. Такий спосіб виконання зміцнює руки і груди, але практично не задіє м'язи черевного преса. Щоб збільшити навантаження на плечі, робіть вправу з легкими гантелями.

Номер слайду 11

Використані джерела: Pearson Scott Foresman - Archives of Pearson Scott Foresman, donated to the Wikimedia FoundationЦей файл вирізано з іншого зображення: PSF P-730002.png, Суспільне надбання (Public Domain), https://www.msn.com/ru-ru/health/exercise/strength/т-образные-отжимания/ss-BBtT3Z6; https://reibert.info/lots/shlem-m-16.537395/; https://super.ua/17-uprazhnenij-kotorye-pomogut-vygljadet-bolee-podtjanuto-i-sportivno-85609/; https://fitnavigator.ru/baza-uprazhnenij/t-otzhimaniya.html.

Номер слайду 12

Презентацію розробив учитель фізичної культури, початкових класів та Захисту Вітчизни “Полтавської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №5 Полтавської міської ради Полтавської області” Бардін А.О.

Номер слайду 13

ppt
Додано
20 квітня 2020
Переглядів
1088
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку