Презентація та слайди до уроку української літератури Зірка Мензатюк Зірка Мензатюк «Таємниця козацької шаблі». Подорож історичними місцями сучасної України.

Про матеріал
Презентація та слайди до уроку української літератури Зірка Мензатюк «Таємниця козацької шаблі». Подорож історичними місцями сучасної України.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Народилася 21 жовтня 1954 року в селі Мамаївцях Кіцманського району Чернівецької області, Україна.

Номер слайду 2

Писати вірші почала в другому класі. В 11 років було надруковано перший вірш. Після закінчення школи з червоним дипломом, Зірка Мензатюк вступила на факультет журналістики Львівського університету імені Івана Франка.

Номер слайду 3

З 1995 р. Зірка Мензатюк — член Національної Спілки письменників України Друкувалася у журналах «Ліратурна Україна», «Зірка», «Соняшник», «Барвінок», «Малятко».

Номер слайду 4

Зірка Мензатюк створила біля 22 творів для дітей:«Казочки-куцохвостики»;«Мільйон мільйонів сестричок»;«Тисяча парасольок» та ін.

Номер слайду 5

Таємниця козацької шаблі – це пригодницька повість про подорож історичними містами України

Номер слайду 6

Дубенський замок. Фортеця в місті Дубно Рівненської області;Фортеця славилась неприступністю. Під замком були прокладені широкі кам'яні підземні ходи-тайники, куди під час ворожих нападів ховалися місцеві жителі зі своїм майном.

Номер слайду 7

Заповідник «Козацькі могили», м. Берестечко- Історико-меморіальний заповідник «Поле Берестецької битви» в Рівненський області;

Номер слайду 8

Підгорецький замок- розташований на краю рівнинного плато на сході Львова

Номер слайду 9

Олеський замок. Побудований на початку 14 століття;- Височіє на пагорбах Львівщини;

Номер слайду 10

Кам’янець-Подільска фортеця. Фортеця входить до 7 історико-архітектурних чудес України;Фортеця має частково відкритий підземний хід, який, згідно з давнім переказом, вів до Хотинської фортеці, що знаходиться в 30 кілометрах.

Номер слайду 11

Хотинська фортеця. Фортеця XIII–XVIII століть у місті Хотині на Дністрі, що у Чернівецькій області;Замок використовувався для зйомок таких фільмів: «Д’Артаньян і три мушкетери», «Захар Беркут», «Стріли Робін Гуда», «Стара фортеця» та ін.  

pptx
Додано
17 лютого 2019
Переглядів
3097
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку