Презентація "Талісмани літніх Олімпійських ігор"

Про матеріал
В презентації представлені зображення всіх літніх талісманів Олімпійських ігор з коротким поясненням, чому саме вони свого часу стали атрибутами спортивних змагань. Матеріал буде цікавим доповненням до уроків під час проведення Олімпійських тижнів в школі, особливо для учнів початкових класів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Талісмани літніх Олімпійських ігор. Плосконна Т. А.

Номер слайду 2

Що означає олімпійський талісман?Олімпійський талісман – обов’язковий атрибут Олімпійських ігор з 1968 року. Його призначення - відобразити дух країни, яка приймає учасників, принести удачу спортсменам та створити святкову атмосферу. Найчастіше олімпійський талісман зображають у вигляді тварини, яка є найбільш популярною в країні-господині ігор, чи у вигляді анімованого казкового персонажа.

Номер слайду 3

Вимоги до талісманів Дизайнери підходять до створення символу максимально креативно і оригінально, оскільки кожен новий об’єкт повинен відрізнятися від попередніх. Він повинен відображати настрій міста, бути яскравим, з незабутнім ім'ям. Зображення повинно якісно відображатися в електронному та друкованому форматі, у вигляді сувенірів і на інших носіях. Було помічено, що майже всі талісмани посміхаються. Талісман обов'язково має символізувати цінності сучасного олімпійського руху.

Номер слайду 4

Червоний ягуар (Мехіко 1968)Скульптурне зображення фантастичного червоного ягуара вважається священним серед мексиканських предків з племені Майя.

Номер слайду 5

Такса Вальді (Мюнхен 1972)Талісманом собаку обрали через її мисливські якості, які притаманні справжньому спортсмену: стійкість, наполегливість, спритність. Дизайнери яскраво розфарбували Вальді, щоб підкреслити радість Олімпійського свята.

Номер слайду 6

Бобер Амік (Монреаль 1976)Бобер відіграв важливу роль у розвитку Канади, тому й був обраний символом Олімпійських ігор. До того ж, ця тварина має якості, що притаманні справжньому спортсменові: терпіння і трудолюбство.

Номер слайду 7

Ведмедик Міша і морський котик Вігру (Москва/Таллін 1980)Талісмани одними з перших були повернуті обличчям до глядачів та щиро посміхалися

Номер слайду 8

Орлятко Сем (Лос-Анджелес 1984)Орел є національним символом США. Співробітники студії Уол Дісней вибрали саме цього орла, щоб привернути до Олімпіади дітей

Номер слайду 9

Тигреня Ходорі (Сеул 1988)Амурський тигр – герой багатьох корейських легенд. Щоб нівелювати негативні якості хижої тварини, талісман зобразили маленьким тигреням, добрим та безневинним.

Номер слайду 10

Щеня Кобі (Барселона 1992)Дворняга Кобі, безпритульне цуценя, мультиплікаційний герой популярної дитячої телепередачі. Щеня Кобі названо самим елегантно вдягненим талісманом: він одягнений в темно-синій костюм та краватку.

Номер слайду 11

Іззі (Атланта 1996)Талісман Олімпіади-96 було вирішено згенерувати на компьютері. Істота вийшла дивна та ні на що не схожа. Оскільки ніхто не міг дати однозначної відповіді, що це за створіння, творці вигадали персонажу ім’я Іззі, скорочено від англійської фрази «What is it?» («Що цу таке?»

Номер слайду 12

Оллі, Сід і Міллі (Сідней 2000)Качконіс Сід, кукабарра Оллі та єхидна Міллі стали тріадним символом ігор. Ці тварини проживають виключно в Австралії. Зібрані разом, ці тварини символізують олімпійську дружбу. Крім того, за місцем свого проживання, персонажі уособлюють собою ще й три стихії: землю, воду й небо.

Номер слайду 13

Феб і Афіна (Афіни 2004)Так само, як і талісман Олімпіади-86 Червоний Ягуар, ці талісмани були створені за античними зразками древньогрецьких ляльок, що були знайдені при розкопках. За легендою, Феб та Афіна – брат і сестра. А назвали їх на честь Олімпійських богів Аполлона та Афіни.

Номер слайду 14

Фува (Пекін 2008)Фува – ляльки щастя (риба, панда, вогонь, антилопа, ластівка). П’ять персонажів символізують п’ять олімпійських кілець, кожен з них розфарбований в один з олімпійських кольорів. А також п’ять природних стихій (за місцем проживання тварин): вода, ліс, вогонь, земля і небо.

Номер слайду 15

Венлок і Мандевіль (Лондон 2012)Це дві одноокі істоти, які нагадують інопланетян. Свої символічні імена вони отримали від міста Мач Венлок, в якому проводилися спортивні змагання, та шпиталя Стоук Мандевилль, де були проведені перші ігри для спортсменів-інвалідів.

Номер слайду 16

Вінісіус і Том (Ріо-де-Жанейро 2016)Талісмани уособлюють собою тварин і рослин Бразилії. Жовта тварина схожа на кота – це Вінісіус. Синя с зеленим чи то квітка, чи то дерево – це Том. Названі талісмани на честь відомих у країні музикантів.

Номер слайду 17

Мірайтова (Токіо 2020)Ім’я талісману складається з двох ієрогліфів: «мірай» (майбутнє) і «това» (вічність). Воно символізує майбутнє, що сповнене надією, яка живе в людських серцях. Образі є втіленням поєднання старого і нового світу.

pptx
Додано
27 лютого
Переглядів
173
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку