Презентація "Технічні характеристики основних складових персонального комп’ютера"

Про матеріал
Презентація до уроку з інформатики 8 клас до підручника (Інформатика 8 клас, Казанцева О.П.) за темою "Технічні характеристики основних складових персонального комп’ютера".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Технічні характеристики основних складових персонального комп’ютера. За новою програмою

Номер слайду 2

Опис системного блоку1. Intel Core i5-9400 F (2.9–4.1 ГГц) / RAM 16 ГБ / HDD 1 ТБ +SSD 480 ГБ / n. Vidia Ge. Force GTX 1660 Super, 6 ГБ / без ОД / LAN2. AMD Ryzen 5 2600 (3.4–3.9 ГГц) / RAM 16 ГБ / HDD 1 ТБ /AMD Radeon RX 580, 8 ГБ / без ОД / LAN3. Intel Core i7-7700 (3.6–4.2 ГГц) / RAM 8 ГБ / SSD 512 ГБ /Intel HD Graphics 630 / DVD-RW / LAN

Номер слайду 3

ЦЕНТРАЛЬНИЙ ПРОЦЕСОР І ОПЕРАТИВНА ПАМ’ЯТЬСьогодні на ринку центральних процесорів переважають два виробники — Intel Corporation та Advanced Micro Devices Inc. (AMD).

Номер слайду 4

ОПЕРАТИВНА ПАМ’ЯТЬСучасна оперативна пам’ять, представлена виробниками, належить до одного типу — DDR4 і відрізняється лише робочою частотою (швидкодією) та можливістю працювати на підвищеній частоті. Вибір оперативної пам’яті для комп’ютера визначається насамперед фінансовими можливостями покупця та довірою до певного виробника. Частоти найпоширеніших модулів пам’яті знаходяться у межах 1066−3200 МГц. Найпопулярніші на сьогодні виробники — Kingston, Samsung, Crucial. Обсяг однієї планки оперативної пам’яті має значення від 1 до 32 Гб.

Номер слайду 5

МАТЕРИНСЬКА ПЛАТАЧи не першим параметром, на який потрібно звертати увагу при виборі комплекту процесор–материнська плата, є тип з’єднання (socket), за допомогою якого процесор кріпиться до плати. Для сучасних процесорів Intel® це материнські плати Socket LGA1150, а для AMD — Socket FM2(+).

Номер слайду 6

ВІДЕОКАРТИОсновні характеристики:• обсяг відеопам’яті (може приймати значення від 512 Мб до 64 Гб);• тип пам’яті (інтегрована, дискретна чи зовнішня);• розрядність шини пам’яті (приймає значення від 64 до 4096 бітів);• частота графічного процесора та пам’яті;• спосіб охолодження (використовують пасивний та активнийспособи).

Номер слайду 7

ЖОРСТКІ ДИСКИВ сучасних комп’ютерах використовують два види жорстких дисків: HDD та SSD. Найбільш потужними виробниками жорстких дисків сьогодні вважаються компанії WD, Seagate, Hitachi та Samsung. У домашніх комп’ютерах в основномувикористовують моделі дисків обсягом від 250 Гбайтів до 6 Тбайтів. Ще одна характеристика — це швидкість обертання, що визначається кількістю обертів за одну хвилину. Чим вища швидкість обертання магнітних пластин, тим швидший (отже, продуктивніший) жорсткий диск. Однак із зростанням швидкості збільшується його енергоспоживання і шум. Найпоширеніші моделі мають швидкість обертання 5 400, 5 900, 7 200 або 10 000 об/хв.

Номер слайду 8

SSDНа відміну від HDD дисків, SSD-диски не бояться ударів, мають значно більшу швидкодію. При цьому їхня вартість є значно вищою. Основним мінусом цих пристроїв є те, що при виході з ладу дані, що зберігалися на диску, відновити неможливо. Основною характеристикою цих накопичувачів є обсяг. Зараз у продажу є SSD-накопичувачі обсягом від 32 Гбайтів до 10 Тбайтів.

Номер слайду 9

Зі збільшенням ємності пристроїв флеш-пам'яті вони почали активно використовуватися і як замінники накопичувачів на жорстких магнітних дисках. Такі пристрої отримали назву твердотілих накопичувачів або SSD-дисків. Що і як можна зберігати в пам’яті комп’ютера?

Номер слайду 10

Домашнє завдання. Проаналізувати§ 10, ст. 44-49, Вправа 10

Номер слайду 11

Дякую за увагу!За новою програмою

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Баранов Сергій
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
До підручника
Інформатика 8 клас (Казанцева О.П., Стеценко І.В.)
Додано
3 жовтня 2022
Переглядів
2281
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку