Презентація "Текстильні квіти"

Про матеріал
Мета: навчити виготовляти штучні квіти з тканини нескладними засобами; розвивати творчі здібності, уяву, увагу; виховувати охайність у роботі, працьовитість, любов до навколишнього середовища.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Текстильні квіти

Номер слайду 2

Інструменти і приладдя для виготовлення штучних квітів. Квіти з гофрованого паперу недовговічні, вони годяться тільки для прикрашання сцен і карнавальних костюмів. Для оздоблення одягу, головних уборів квіти виготовляють із шовку, бархату, шкіри, фетру, батисту, крепдешину. А ми будемо виготовляти квіти із текстильних матеріалів. Нам знадобиться:• тканина (різнокольорова для бутонів і зелена для листя і стебла);• наповнювач (вата, синтепон);• ножиці;• голка, нитки.

Номер слайду 3

Створення текстильних виробів у так званому примітивному стилі популярне вже протягом кількох останніх років. Ляльки Тільди настільки милі і незвичайні, що називати їх примітивами язик не повертається. Аналогічну техніку можна використовувати і для створення своїми руками з тканини Тільда-тюльпанів. Нескладні у виконанні, ці вироби приносять у будинок ще більше тепла й затишку.

Номер слайду 4

Пошиття тюльпанів-Тильда з тканини почнемо з створення викрійки. Так як всі деталі примітивні, креслити їх на папері, а потім переносити на тканину, не потрібно. Можна відразу робити викрійку на тканині. Для однієї квітки нам необхідно вирізати дві каплеподібних деталі (для пошиття бутона), дві деталі для листка і одну деталь для стеблинки.

Номер слайду 5

Зразкові розміри бутона: 9 см у висоту, 5,2 см в підставі і 5,5 см посередині. Лист може бути 16,5 см в довжину і 5,5 см в ширину (середина). Стебло – 20 см на 2 см. Не забудьте припуски на шви. Робимо стебло: згинаємо наш вузький прямокутник, обшиваємо його, залишаючи отвір для вивертання. Виходить щось на зразок чохла. Потім зрізаємо надлишки тканини. Не ріжте впритул до шову, інакше він розійдеться.

Номер слайду 6

Вивертаємо стебло та щільно набиваємо наповнювачем за допомогою палички, ручки або олівця. Можна зміцнити стебло за допомогою дроту або тієї самої палички.

Номер слайду 7

Тепер візьмемося за лист. Охайно зшиваємо дві половинки листа (низ не прошиваємо), вивертаємо.

Номер слайду 8

Нарешті, приступаємо до бутона. Зшиваємо половинки бутона. Вивертаємо його та щільно набиваємо. Пришиваємо бутон до стебла, затягуючи нитку сильніше.

Номер слайду 9

Потім потайним швом пришиваємо до стебла лист: приблизно посередині. Тюльпан Тільда готовий!Зшийте стільки тюльпанів, скільки Вам захочеться. Дуже освіжає інтер’єр букет із 7 й більше тюльпанів. А ще ці тюльпани – відмінний подарунок

Номер слайду 10

Аналоги

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Шульга Тетяна Іванівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Килівник Галина
    Дякую, все геніально!!!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
30 квітня 2020
Переглядів
6631
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку