презентація Тема: Будівництво та звязок міста Київ.

Про матеріал
Презентація до предмету "Мій Київ" для учнів п ятого класу м. Києва. Тема уроку : Будівництво та зв язок міста Київ. Огляд та опис застройки та реконструкції міста .
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Хрещатик – головна вулиця місця починає свій відлік з 1797 року – до XVI століття місцевість перебувала за межами Києва і була вкрита густим лісом, в якому відпочивали князі. У XVII столітті, за деякими свідченнями, на території сучасного Хрещатика перебували окремі козацькі хутори. Забудова Хрещатика була обумовлена ​​тим, що ця місцевість пов’язувала ремісничо-торговий Поділ, Княже селище Берестове в нинішньому Печерському районі і старий Київ, де були князівські палаци, Десятинна церква, а пізніше і Софійський собор і Михайлівський Золотоверхий монастир . В кінці XVIII – початку XIX століття почалася забудова вулиці. Спершу будувалася права частина від нинішньої Європейської площі до Прорізної вулиці, а потім і ліва частина до Театральної. Остаточні контури вулиця отримала в 1837 році, коли її продовжили до Бессарабської площі і дали назву Хрещатицькоъ. З 1869 року вулиця вже називалась Хрещатик. З 1892 до початку 1930-х по Хрещатику їздив трамвай.

Номер слайду 2

Хрещатик під час війни Хрещатик 1948 рік Хрещатик сьогодні Хрещатик у 80-ті Хрещатик сьогодні

Номер слайду 3

Сучасний Хрещатик – одна з найкоротших (1,23 км) і найширших (130 м) центральних вулиць в світі. У часи незалежної України Хрещатик став обов'язковим місцем у програмі відвідування міста приїжджими. У суботу, неділю та в дні державних свят рух транспорту вулицею перекривають. Тут постійно влаштовують концерти, а 24 серпня щороку відбуваються військові паради. У 2001 році відбувалася реконструкція Майдану Незалежності (встановлено ряд пам'ятників, відкрито підземний торгівельний центр «Глобус») Хрещатик сьогодні

Номер слайду 4

Майдан Незалежності Тріумфальна арка Реконструкція Майдану Незалежності

Номер слайду 5

Майдан Незалежності Пам'ятник засновникам міста

Номер слайду 6

«Український дім» один із центрів ділового, громадсько-політичного, просвітницького та культурно-мистецького життя міста.

Номер слайду 7

Центральний залізничний вокзал Києв Відкрит у 1870 році. У 2001 році проведена реконструкція Центрального вокзалу, в рекордні терміни (за 6 місяців) був збудований Південний вокзал, який з'єднаний з Центральним вокзалом пішохідним переходом, що проходить над коліями. Особлива роль у цьому будівництві належала тодішньому Генеральному директору «Укрзалізниці» Георгію Кірпі.

Номер слайду 8

Київський центральний автовокзал Розташований на Деміївській площі, в історичній місцевості міста. Збудований в 1957-1961 р. Розрахований на обслуговування 50 маршрутів, щоденне відправлення близько 600 автобусів (приблизно 7 тисяч пасажирів). Автовокзал « ТЕРЕМКИ» 8 грудня 2016р. у столиці відбулося відкриття автостанції "Теремки" на Кільцевій дорозі, в Голосіївському районі. "Пропускна спроможність автовокзалу "Теремки" – 450 рейсів та 9 тисяч пасажирів на добу

Номер слайду 9

Будівля Офісу Президента України розташована на вул. Банковій 11. Зведена у 1936—1939 роках на фундаменті будівлі 1870-х років. У будівлі розміщується  Офіс Президента України, створена Леонідом Кравчуком 13 грудня 1991р. 

Номер слайду 10

Будівля Національного банку України – архітектурна перлина Києва та довершений зразок досягнень науки і техніки у будівництві початку ХХ століття - побудована в стилі ампір в 1841 році. Національний банк України – архітектурна пам’ятка Києва. Архітектор Олександр Кобелєв переміг у конкурсі на кращий проект майбутнього банку.

Номер слайду 11

Будівля Кабінету Міністрів України розташовується за адресою: вулиця Михайла Грушевського, 12.  це монументальний десятиповерховий корпус наприкінці 1930-х років. Будівля була зведена в 1936-1938 роках за проектом академіка архітектури І. Фоміна, закінчував роботи його учень — архітектор П. Абросимов. Велетенська споруда, побудована в стилі радянського монументального класицизму, і сьогодні є найбільшою за розмірами адміністративною будівлею в Києві. Функціональне призначення будівлі з 30-х років ХХ століття не змінювалося. Зараз вона офіційно називається Будинок Уряду України і тут здійснює свої адміністративні функції Кабінет Міністрів України.

Номер слайду 12

Національний цирк України. Розташован в місті Києві на площі Перемоги, 2. Нову будівлю цирку було відкрито у серпні 1950 року, архітектор — В.Жуков. 28 грудня 2020 видбудеться 145 років з часу заснування в Києві стаціонарного цирку. До того в місті існували лише тимчасові дерев'яні або брезентові цирки, кожен з яких працював кілька місяців, після чого їх розбирали.

Номер слайду 13

Київський національний університет імені Тараса Шевченка - провідний вищий навчальний заклад України. Його історія бере свій початок від 8 листопада 1833 р. Червоний корпус Київського національного університету імені Тараса Шевченка  — головний і найстаріший корпус університету, розташований у центрі Києва на вулиці Володимирській, 60. Пам'ятка історії національного значення і символ вітчизняної фундаментальної університетської освіти.

Номер слайду 14

Національний палац мистецтв «Україна»  найбільша концертно-мистецька установа Києва та України, основне місце проведення концертів та політичних заходів у столиці. Палац споруджений у 1965 —1970 роках на місці колишнього ринку на Великій Васильківській вулиці.

Номер слайду 15

Арка Дружби Народів  скульптурна композиція в Києві на території Хрещатого парку на честь 60-ї річниці створення СРСР. Композиція з'явилася 1982 року, під час підготовки до святкування 1500-річчя Києва, на місці розташування Літньої естради. Створення монументу передбачалося до ювілею утворення СРСР проголошеного  30 грудня 1922 року. Але, урочисте відкриття відбулося напередодні 65-ї річниці Жовтневого перевороту 1917 року.

Номер слайду 16

Київський Головпоштамт Будівля головного поштового відділення країни знаходиться у Києві на Майдані Незалежності та побудована у 50-і роки, у період відновлювальних робіт після Другої Світової Війни на місці зруйнованих війною будинків. Будівництво Головпоштамту  було першим масштабним проектом реконструкції Хрещатика і створене у стилі "Сталінського барокко". Будинок належить Українському державному підприємству поштового зв'язку "Укрпошта". Пам'ятною трагічною датою для країни є 02.08. 1989р. - у 16:20 обвалився портик колонади над входом у операційні зали головпоштамту. Загинули 11 осіб, що ховалися під колонадою від мжичащого дощу, і випадкові перехожі. Портик був відновлений у колишньому вигляді у 1990 р.

Номер слайду 17

Безпровідний зв'язок. 16 червня 1993 року вважається датою, коли в Україні  було запроваджено мобільний зв'язок і здійснено перший дзвінок з мобільного телефону. Першою компанією на ринку мобільного зв'язку стала компанія «UMC» (Ukrainian Mobile Communications — Український мобільний зв'язок, тепер — «Vodafone Україна»).

Номер слайду 18

УКРТЕЛЕКОМ «Укртелеко́м» приватна телекомунікаційна компанія на ринку комплексних послуг, найбільший в країні  оператор фіксованого зв'язку. Компанія надає практично всі види сучасних телекомунікаційних послуг — телефонний зв'язок; доступ до Інтернету; інтерактивне телебачення; телеграфний зв'язок.

ppt
Додано
4 травня 2020
Переглядів
1311
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку