Презентація тема :" Історія гарячої завивки"

Про матеріал
Матеріал для уроку тема " Історія укладання волосся горячим способом " . На урок перукарська справа Модуль - " Укладання волосся гарячим способом "
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема урока: Історія розвитку гарячої завивки. Загальні відомості. Визначення температури нагрівання електрощипців:

Номер слайду 2

Мета: Опрацювати і охарактеризувати історію розвитку гарячої завивки, загальні відомості, сучасні розробки електрощипців, навчитися визначати температуру нагрівання електрощипців, сформувати вміння, застосувати набуті знанання на практиці, аналізувати, робити висновки, розвивати навички узагальнення, класифікації, виховати дисципліну, мислення, інтерес до предмету.

Номер слайду 3

План уроку.Історична довідка. Загальні відомості про гарячу завивку. Сучасні розробки електрощипців. Різновиди покриття електрощипців.Їх перевага. Визначення температури нагрівання електрощипців.

Номер слайду 4

Межиріччя. Жіночі та чоловічі зачіски були подібні. Найчастіше їх робили на подовженому волоссі, вони складалися з дрібних, однакового розміру локонів, які розміщували горизонтально в кілька рядів, потім їх змінювали від обличчя, укладаючи волосся дуже чіткими жорсткими хвилями («холодна хвиля»). Хвилям приділяли особливу увагу, їх виконували за допомогою пальців рук або спеціальних металевих стержнів, попередньо нагрітих на вогні. У складних зачісках поєднувалися різноманітні елементи. Іноді в одній моделі можна було побачити хвилі різних розмірів, локони, завитки, буклі, джгути, кіски.

Номер слайду 5

Стародавня Греція. Особливою популярністю у Стародавній Греції користувалися зачіски з вузлами, а також з локонами та плетінням. Прикрашали зачіски діадемами, обручами, стрічками.

Номер слайду 6

Доба Відродження. Після довгого середньовічного посту починається всеєвропейський бенкет. Усі прагнули насолоджуватися життям на землі, а не на небі. Перукарське мистецтво отримало новий розвиток. Відбувається повернення до спадщини, із застосуванням дорогих прикрас, пір’я і діадем.

Номер слайду 7

Стиль “Ампір”Коли Наполеон оголосив себе імператором Франції, стався переворот в моді і видах зачісок. Як зачісці, так і одягу стали надавати традиційні римські форми. Зачіски робилися на передній частині голови, це локони різної форми – спіральні, круглі, плоскі.

Номер слайду 8

Стиль “Бідермеєр”Після поразки Наполеона, Париж втратив своє положення диктатора моди. Тон в мистецтві і в моді починає задавати Відень, знову настала епоха перукарської майстерності. Характерною рисою зачісок були об’єми на скронях і маківці. Для створення форм використовувати буклі, локони, кучері, коси, петлі, джгути.

Номер слайду 9

Стиль Модерн. Великою популярністю користувалися накладні шиньони та окремі постижі у вигляді локонів, пучків, буклів. Зачіски оздоблювали шовковими або оксамитними стрічками, намистом, коштовностями.

Номер слайду 10

ПостмодернІдеал 30-х років- струнка, спортивна жінка з тонкою талією й вузькими стегнами, довгонога з пухнастим волоссям. Волосся завивали в кучері, хвилями зачісували назад або набік.

Номер слайду 11

Презентація на тему:Історія стайлерів і щипців для волосся. Виконала: учениця групи ТП-111 Осіва Анастасія

Номер слайду 12

Перші щипці, стайлери і праски для волосся − якими вони були?Сьогоднішній екскурс в історію ми присвятимо. Пристосуванням для укладання волосся. Сучасна дівчина усвоєму арсеналі краси має безліч різних пристосувань –прасочки, щипці, стайлери. Індустрія краси щедро підживлюєнаше природне бажання бути красивими. А як жінкисправлялися з цим у старовину?Головне завдання, яке намагалися вирішити красуні минулого –завивка волосся. У Єгипті та Римі використовувалися прототипибігудів - на волосся наносилася суміш з певного складу ґрунту іводи, а волосся потім накручувалося на спеціальні палички. Потім волосся потрібно було висушити на сонці. ВСтародавній Греції підхід до кучерів був практично таким самим,але волосся накручувалося на залізний стрижень або гіпсовіциліндри невеликого розміру. Не менш активно застосовувалисяі палички з бронзи для завивки волосся

Номер слайду 13

Також в Стародавній Греції впершез'явилися прабатьки сучасних засобівдля укладання – гречанкизастосовували щось на зразок воску,покликаного закріпити укладку.

Номер слайду 14

У 18 столітті вперше стали використовувати гарячу завивку і вякості тих самих паличок використовували гарячі розпеченіметалеві стрижні, а іноді й просто цвяхи. У 1880 році вперше з'явилися щипці для завивки волосся. Їхвинахідником став французький перукар Марсель Грато. Завдяки йогощипцям можна було створювати штучну хвилястість волосся, зовні схожуна природну. Перед роботою щипці нагрівалися на плиті, щоб укладкавиглядала красиво і трималося довго, майстер повинен був працювати здвома щипцями одночасно - одні нагрівалися на плиті, а з іншими вінпрацював.

Номер слайду 15

У Середньовіччі мистецтво завивки і укладання розквітло повною силою -майстри того часу вправлялися на перуках. Щоб укласти волосся перуки, спочатку йогонамотували на спеціальні палички довговимочували у воді та лужному розчині. Післявисихання волосся могло досить довготримати форму. Власне французьке слово "бігуді" (​​bigoudi)так і не отримало перекладу в інших мовах. Його аналогу в інших мовах не існує, аперекладається воно як "трубочки дляволосся".

Номер слайду 16

У 1882 році Марсель Грато відкрив власну перукарню в центрі Парижу, ав 1897 році його пристрій був описаний в журналі, і в продажу з'явилисяперші щипці для завивки волосся під назвою "марсель". Всього через рік. Марсель Грато став мільйонером - його винахід успішно продавався посвіту.

Номер слайду 17

У 1906 році Симон Монро запатентувавперший випрямляч для волосся. Тойскладався з металевих зубців, якіпрочісували волосся, а вже через три роки,в 1909 році був отриманний патент навипрямляч в сучасному вигляді – щоскладався з двох прасок, що нагрівалися.

Номер слайду 18

Перші електричні щипці придумавшвейцарець Юджин Сутер, назвавши свійвинахід електричною машинкою длястворення кучерів. Зовні вона нагадувалалюстру, з якої звисали трубки, щонагрівалися електрикою.

Номер слайду 19

Перша плойка у звичному для нас вигляді була створена в. Парижі - її в 1959 році випустила компанія Ba. Byliss. Причомупристрій став настільки популярним, що серед французів назва. Ba. Byliss стала синонімом плойки для волосся. У 90ті рокиз'явилися перші термобігуді - їх випустила компанія Philips.

Номер слайду 20

Дякую за увагу!!!!

Номер слайду 21

Друга половина ХХ ст. Поява щипців. Марсель Грато. 1875р. Гаряча завивка- завивка щипцями, нагрітими на нагрівальних приборах, чи електричними. Цей вид завивки був винайденний французьким перукарем Марселем Грато в 1875 году. Щипці для завивки виготовлялися з сталі особливого сорту й отримали назву від імені винахідника- «марсельські», мали різну товщину стержня. 

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Сучасні інструменти для завивки волосся гарячим способом. Сучасні моделі електричних щипців мають різну конфігурацію; їх виготовляють у комплекті з різними насадками:

Номер слайду 24

Електричні щипці Електричні щипці складаються з корпусу-стержня діаметром 10-20 мм з установленим всередині нагріваючим стержнем, важеля з жолобом, який притискає та утримує кінці волосся, ручки зі шнуром та вилки.

Номер слайду 25

Класичні щипці із круглим стержнем. Класичні щипці із круглим стержнем бувають з різним діаметром розрізу (від 10 до 38 мм). Їх потужність досягає 125 Вт. Кращим прикладом таких щипців є модель фірми Ba. Byliss ( діаметром 16, 19, 24, 32 і 38 мм ). В цій моделі є унікальна функція- 25 рівнів нагрівання, де кожен рівень відповідає різному типу волосся (від самого тонкого, ослабленного, фарбованого до дуже жорсткого волосся, в тому числі африканського).

Номер слайду 26

Одинарні і подвійні трикутні щипціОдинарні і подвійні трикутні щипці бувають різних розмірів (від 10 до 20 мм). Їх потужність від 25 до 50 Вт. Прикладом одинарних трикутних щипців є модель фірми Ga. Ma. і модель фірми Gamma Piu. Єдиний виробник подвійних трикутних

Номер слайду 27

Одинарні і подвійні спіральні щипціОдинарні і подвійні спіральні щипці також виготовляють з різним діаметром розрізу (від 10 до 18 мм). Від того, який «шаг» у спіралі, залежить, наскільки крутим отримаємо локон. Потужність цих щипців- від 25 до 50 Вт. Прикладом одинарних

Номер слайду 28

Різновиди покриття електрощипців. Їх перевага

Номер слайду 29

Номер слайду 30

Номер слайду 31

Номер слайду 32

Температура щипців. Для тонкого, освітленого і пошкодженого волосся- до 150 градусів. Для нормального нефарбованого волосся 150- 180 градусів. Для жорсткого ,товстого негроїдної раси -190-200 градусів.

Номер слайду 33

домашнє завдання:засвоїти матеріал конспекту; *підібрати ілюстрований матеріал з теми; скласти кросворд з вивченого матеріалу.

pptx
Додано
11 лютого 2021
Переглядів
2663
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку