Презентація Тема : "Ізопроцеси"

Про матеріал
Вивчення нового матеріалу. Поняття про ізопроцеси, та закони, які їх описують
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Ізопроцеси. Викладач КЗ ВПУ № 3м. Мукачево ЗОРМедвідь Марина Михайлівна

Номер слайду 2

Девіз Уроку

Номер слайду 3

Тип Уроку: засвоєння нових знань. Мета уроку:авчальна: ознайомити з поняттями про газові закони, сформувати вміння пояснювати закони з молекулярної точки зору; будувати графіки процесів; розв’язувати графічні та аналітичні задачі, використовуючи рівняння стану газу та газові закони.розвиваюча: розвивати логічне мислення, увагу, пам’ять, просторову уяву, вміння аналізувати і робити висновки, творчу активність та пізнавальний інтерес.виховна: виховувати самостійність, культуру розумової праці, культуру фізичної мови, логічність у записах, відповідальне ставлення до навчання, вміння висловлювати власну думку та вислуховувати думку інших. Методична мета: «Продуктивне навчання на уроках фізики, як шлях формування компетентностей учнів». Основні поняття: ізопроцес, газовий закон, ізохорний, ізотермічний та ізобарний закони. Обладнання: підручник, комп’ютер, дошка B-Pro. Форми та методи навчання: колективна, індивідуальна, розповідь, пояснення, «мозковий штурм», фронтальне опитування. Прийоми навчання: Самостійна творча робота, презентація. Міжпредметні зв’язки: хімія, історія фізики

Номер слайду 4

Структура УрокуІ. Організаційний моментІІ. Перевірка домашнього завданняІІІ. Актуалізація опорних знаньІV. Мотивація навчальної діяльностіV. Вивчення нового матеріалу. VІ. Формування вмінь та відпрацювання навичок. VІІ. Домашнє завдання

Номер слайду 5

І. Організаційний момент (Перевірка присутніх)ІІ. Перевірка домашнього завданняІІI. Актуалізація опорних знань. Фронтальне опитування1. Що називається ідеальним газом?2. Чому ідеальний газ чинить тиск на дно й стінки посудини?3. Запишіть на дошці основне рівняння молекулярно-кінетичної теорії газів.4. Які макроскопічні параметри характеризують стан ідеального газу?5. Назвіть одиницю абсолютної температури.

Номер слайду 6

ІV. Мотивація навчальної діяльностіРозповідь. Вивчення даної теми є дуже важливим в наш час. Без знань про газові закони багато підприємств не зможе виробляти свою продукцію. Під час проведення парового отоплення потрібно враховувати температуру, об’єм та тиск, який допустимий для котла. При виготовлення насосів також потрібні знання про тиск та об’єм. При виготовлення колес до авто використовують знання про температуру та тиск. Газові закони активно працюють не лише в техніці, але й в живій природі, широко застосовуються в медицині. Можна навести багато прикладів де саме використовуються знання про газові закони. Отож, ця тема є досить актуальною в наш час.

Номер слайду 7

V. Вивчення нового матеріалу

Номер слайду 8

Рівняння стану ідеального газу𝑃𝑉=𝑚𝑀𝑅𝑇 𝑃𝑉𝑇=const 

Номер слайду 9

Ізотермічний процес. Закон Бойля-Маріотта

Номер слайду 10

Ізобарний процес. Закон Гей-Люссака

Номер слайду 11

Ізохорний процесзакон шарля

Номер слайду 12

VІ. Формування вмінь та відпрацювання навичок. Розв’яжіть задачі: При температурі 27°С тиск газу в закритій посудині був 75к. Па. Яким буде тиск цього газу при температурі - 13°С?Під час ізотермічного стиснення об’єм газу зменшився на 5л, а тиск збільшився в 3 рази. Яким був початковий об’єм газу?Який об’єм займає газ, при температурі 70 С, якщо при 270 С його об’єм був 20 л  при сталому тиску? 

Номер слайду 13

VІІ. Домашнє завдання. Д/з ⸹ 30 Задача. Деяку масу газу закрито в посудині при 2730 С і тиску 1,01 100 Па. Який буде тиск газу, якщо його ізохорно нагріти до 8190 С.

pptx
Пов’язані теми
Фізика, Презентації
Додано
20 лютого
Переглядів
52
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку