Презентація "Тема. Правильно пишемо не з дієсловами"

Про матеріал
Українська мова 3 клас О. Іщенко Засвоїти правопис не з дієсловами.Розвивати мовлення учнів, виробляти навички грамотного письма.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Українська мова 3 клас. Тема. Правильно пишемо не з дієсловами

Номер слайду 2

20 квітня Дистанційна робота. X х Хто не пр ац праця. Хто не працює, той не їсть. Поясніть, як ви розумієте це прислів’я ?Назвіть дієслова. В якому часі вони вжиті?

Номер слайду 3

В країні Морфології проживало Дієслово. Воно дуже любило працювати. Проте була така частка, яка йому завжди заважала. Дієслово скаже «зроблю», а вона швидко стане біля нього і вже виходить «не зроблю», скаже «буду працювати», а вона знову втрутиться і виходить «не буду працювати». Отак постійно вони між собою сварилися, до тих пір, поки дієслово вирішило , що буде завжди стояти окремо від частки «НЕ». З тих пір вони не дружать між собою. І частка «НЕ» завжди стоїть окремо від дієслова. Казка НЕДієслово

Номер слайду 4

Не з дієсловами пишеться окремо!Дієслово. НЕ

Номер слайду 5

Не бігай!Не кричи!Не галасуй!Не сміти!

Номер слайду 6

Є дієслова, які без не не вживаються!АЛЕ!нездужатиненавидітинепритомнітиневолитинедочуватинедобачати

Номер слайду 7

Прочитайте. Випишіть дієслова з не. Хочеш їсти калачі, не сиди на печі. Оглядатимешся назад — далеко не зайдеш. Багато шукаєш — нічого не знайдеш. Якщо зранку попрацюєш — не пожалкуєш. Через вікно весь світ не побачиш. Наука в ліс не веде, а з лісу виводить. Чого собі не зичиш, і другому не жадай. Кмітливого зайця хортові не наздогнати.

Номер слайду 8

Підручник с. 83

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Перевірка

Номер слайду 11

З пісні слова (не)викинеш. Хто (не)робить, той (не)їсть. (Не)шукай правди в інших, коли в тебе її нема.(Не)поспішай язиком, квапся справами. (Не) кажи гоп, поки (не) перескочиш.(Не)вчи рибу плавати. Розкрий дужки та запиши прислів’я

Номер слайду 12

Домашнє завдання с. 83 вправа 7

pptx
Додано
19 квітня 2022
Переглядів
539
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку