Презентація Тема: "Різноманітність рослин"

Про матеріал
Тема: Різноманітність рослин Мета: ознайомити учнів з різноманітністю груп царства рослин, формувати уміння розрізняти окремі рослини цих груп, виділяти їх характерні особливості; розвивати мовлення, мислення, уміння узагальнювати, робити висновки, спостережливість, увагу; виховувати любов, повагу та дбайливе ставлення до навколишнього світу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Рослини, тварини та їх середови-ща життя

Номер слайду 2

Ви дізнаєтеся: Про рослини, тварин, гриби, бактерії, віруси. Які бувають рослини і чому життя на Землі не можливе без рослин?Чим квіткові рослини відрізняються від хвойних?За якими ознаками можна впізнати комах, риб, птахів, звірів?Для чого природі потрібні гриби і бактерії?Як пов’язані між собою організми і нежива природа?

Номер слайду 3

Ознаки рослин та їх різноманітність

Номер слайду 4

Ботаніка – наука про рослини

Номер слайду 5

Водорості

Номер слайду 6

Мохи

Номер слайду 7

Папороті

Номер слайду 8

Хвойні рослини

Номер слайду 9

Квіткові рослини

Номер слайду 10

Висновки: Рослини дуже різноманітні за будовою.- Серед рослин розрізняють водорості, мохи, хвощі, папороті, хвойні і квіткові. - Кожна група рослин складається з багатьох видів.

Номер слайду 11

Для допитливих. На сьогодні відомо близько 350 тисяч видів рослин. З них майже 240 тисяч видів – квіткові рослини. Мохів на Землі близько 27 тисяч видів, папоротей – понад 10 тисяч видів. А хвойних рослин – близько 600 видів.

pptx
Додано
24 квітня 2019
Переглядів
1190
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку