Презентація "Тема: Що вивчає географія"

Про матеріал
Ознайомлення з предметом географія. Розділи географії. Джерела геогафічних досліджень
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема "Що вивчає географія"

Номер слайду 2

Як виникла географія?Географію вважають наукою стародавньою, оскільки виникла вона понад 2,5 тис. років тому. У давні часи люди не вміли пояснювати явища природи, а тим більше — зв’язки між ними. Не розуміючи явищ, люди поклонялися різним богам. Кожний з них відав своїм «царством»: небом, лісами, морями. Матір’ю всіх богів, яка породила небо, море і гори, стародавні греки вважали богиню Землі — Гею. Слово географія утворене від імені богині Землі Геї («ге») і слова «графо» — пишу. Отже, «географія» у перекладі з грецької означає землеопис.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Нині географія — це наука, яка вивчає і пояснює розподіл явищ у просторі — на Землі, материках, у певній країні чи місцевості.що вивчає сучасна географія?

Номер слайду 5

Отже географія - це наука про Землю, її природу, населення та його господарську діяльність, про взаємодію людей і природи.

Номер слайду 6

джерела географічної інформації:

Номер слайду 7

Значення географічних знань: Сучасна людина потребує географічних знань про місця земної поверхні (гори, моря, річки, міста, країни, материки) та їх розташування на карті. Вона має знати про природні ресурси, клімат, води, ґрунти, рослинність і тваринний світ, стихійні лиха, населення, культуру, релігію, господарство в своїй країні, інших державах, в усьому світі.

Номер слайду 8

Значення географічних знань: Географія роз’яснює, як краще використовувати багатства природи, що робити, щоб природа не збідніла, щоб не зникли ліси, не обміліли річки, не втратили родючості ґрунти. Вона розвиває екологічне мислення людини, формує дбайливе ставлення до нашої унікальної планети.

Номер слайду 9

д/з § 1, вивчити головні поняття з теми

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Маслюк Олена Миколаївна
    Дякую за можливість користуватись вашою роботою!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
6 вересня 2022
Переглядів
7830
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку