Презентація. Тема: "Сучасні педагогіічні підходи та методи в роботі з дітьми з особливими освітніми потребами в ЗНЗ"

Про матеріал
Визначення конкретних навчальних стратегій і підходів до навчання дитини з особливими освітніми потребами, дати усім дітям можливість повноцінного соціального життя, активного включення в життєдіяльність однолітків.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Сучасні педагогічні підходи та методи в роботі з дітьми з особливими освітніми потребами у ЗНЗ підготувала: Оксана Костенко вчитель початкових класів 2022р.

Номер слайду 2

Основна метавизначення конкретних навчальних стратегій і підходів до навчання дитини з особливими освітніми потребами; дати усім дітям можливість повноцінного соціального життя, активного включення в життєдіяльність однолітків

Номер слайду 3

Знедолена природою дитина не повинна знати, що у неї слабкий розум, слабкі сили. Виховання такої дитини має бути у сто разів ніжнішим, чуйнішим, дбайливішим. Особлива дитина. В. О. Сухомлинський

Номер слайду 4

Методика проведення уроків для дітей з особливими освітніми потребами. Основною формою організації навчальної діяльності у загальноосвітній школі є урок. Але у роботі з дітьми з особливими освітніми потребами урок має певні особливості. Урок має бути не лише послідовним процесом академічних дій учня і учителя, але й дидактичною структурою. Структура уроку включає в себе три частини:

Номер слайду 5

І. Вступна частина

Номер слайду 6

ІІ. Основна частина

Номер слайду 7

ІІІ. Заключна частина Як правило, на кінець уроку у дітей з особливими освітніми потребами наступає перевтома. В одних дітей це проявляється підвищеною збудливістю в інших виникає пасивність, апатія. Це негативно впливає на поведінку дітей. Тому, щоб цього уникнути слід проводити роботу, яка б нормалізувала психофізичний стан дитини. Для цього можна використовувати такі засоби як прослуховування заспокійливої музики, перегляд картин, малюнків, проведення ігор-релаксації. Слід також враховувати і те, що діти із психофізичними вадами при одноманітних видах діяльності швидко стомлюються, тому необхідно запроваджувати різні види інтегративних уроків. На одному уроці можна практикувати вивчення двох – трьох предметів. Але на кожному уроці новий матеріал вивчається лише з одного предмета, решта – повторюється, поглиблюється, закріплюється.  

Номер слайду 8

Дякую за увагу!

pptx
Додано
8 листопада 2022
Переглядів
447
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку