Презентація. Тема уроку 5 класу. Практичне заняття. Родинне дерево

Про матеріал

Хід практичного заняття

Створення родового дерева – це тривалий і цікавий процес, який охоплює спілкування з родичами, пошук старих родинних документів і фото, роботу в державних архівах і з онлайн джерелами.

I. Зберіть фотографії членів своєї родини.

Вам необхідно спочатку зібрати фотографії членів своєї сім'ї.

Розкладіть їх хронологічно, спираючись на дати народження членів родини.

II. Намалюйте родинне дерево.

На верху дерева розташуйте своє фото.

Нижче додайте зображення своїх батьків.

Ще нижче, під ними, розмістіть фотографії бабусі та дідуся з боку батька, а поряд, дещо праворуч, — бабусі та дідуся з боку матері.

Так само рядком нижче покладіть фотографії своїх прабабусь і прадідусів, що є батьками ваших бабусь і дідусів.

Таким чином ви зможете визначити покоління ваших родичів.

Розпочинати дослідження родоводу варто з розмови з старшими родичами. Під час таких бесід можна використовувати всі технічні можливості – аудіо, відео, фото – ви зробите велику послугу собі та наступним поколінням, особливо, організувавши надійне збереження та систематизацію інформації. Дані потрібно зберігати в кількох екземплярах на різних електронних носіях – жорсткий диск, флешка, в комп'ютері та онлайн – в хмарі.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Практичне заняття. Родинне дерево.

Номер слайду 2

Тема: Родинне дерево. роботи з фото джерелами, створювати родинне дерево та визначити їх роль у роботі дослідників; Мета уроку: Навіщо?Вивчити Терміни Генеологія, родинне дерево Розвивати Вміння Виховувати цікавість до історії своєї родини

Номер слайду 3

Фотографія відображає час. Висловіть думку щодо цього.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Кожне сімейне фото це історія

Номер слайду 7

Хід практичного заняття. Створення родового дерева – це тривалий і цікавий процес, який охоплює спілкування з родичами, пошук старих родинних документів і фото, роботу в державних архівах і з онлайн джерелами. I. Зберіть фотографії членів своєї родини. Вам необхідно спочатку зібрати фотографії членів своєї сім’ї. Розкладіть їх хронологічно, спираючись на дати народження членів родини. Дерево тримається корінням, а людина сім’єю

Номер слайду 8

II. Намалюйте родинне дерево. На верху дерева розташуйте своє фото. Нижче додайте зображення своїх батьків. Ще нижче, під ними, розмістіть фотографії бабусі та дідуся з боку батька, а поряд, дещо праворуч, — бабусі та дідуся з боку матері. Так само рядком нижче покладіть фотографії своїх прабабусь і прадідусів, що є батьками ваших бабусь і дідусів. Таким чином ви зможете визначити покоління ваших родичів. Розпочинати дослідження родоводу варто з розмови з старшими родичами. Під час таких бесід можна використовувати всі технічні можливості – аудіо, відео, фото – ви зробите велику послугу собі та наступним поколінням, особливо, організувавши надійне збереження та систематизацію інформації. Дані потрібно зберігати в кількох екземплярах на різних електронних носіях – жорсткий диск, флешка, в комп’ютері та онлайн – в хмарі.

Номер слайду 9

Є багато сервісів для створення свого родинного дерева

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Генеалогія історична (грец.γενεαλογία –родовід, від γενέα – рід, народження та λόγος – слово, наука) – історична дисципліна, що вивчає походження родів та окремих осіб, родинні зв'язки, історію сімей різного соціального походження. Працюємо зі словником: Витоки генеалогії сягають стародавніх часів.(«Книга відвідувань герольдів» (перша пол. XVI ст.) – у Великій Британії

Номер слайду 12

Родинне або генеалогічне дерево – схема походження сім’ї з іменами, прізвищами, роками життя родичів. Слово фотографія походить від слів грецького походження: фос (світло) і графіс (письмо), що означає писати або малювати світлом . Фотографія - це техніка зйомки постійних зображень камерою за допомогою фотохімічної дії світла або інших форм променистої енергії для подальшого їх відтворення на спеціальному папері.

Номер слайду 13

Приклад родинного дерева

Номер слайду 14

pptx
Додано
30 травня 2022
Переглядів
1009
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку