Презентація. Тепло: корисне і шкідливе для нашого організму

Про матеріал
Тепло: корисне і шкідливе для нашого організму. Чим корисний вплив тепла на організм. Поняття термодинаміки.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тепло: корисне і шкідливе для нашого організму

Номер слайду 2

План проекту. Теплова енергія. Термодинаміка. Теплолікування. Сонячне тепло

Номер слайду 3

Теплова енергія Тепло́ або Теплова́ ене́ргія  - енергія руху атомів, молекул або інших частинок, з яких складається тіло. Теплова енергія може виділятися завдяки хімічним реакціям (горіння), ядерним реакціям (ядерний розпад і синтез), механічним взаємодіям (тертя). Тепло може передаватися між тілами за допомогою теплопровідності, конвекції або випромінювання.

Номер слайду 4

Термодинаміка. Розділ класичної макроскопічної фізики — загальна феноменологічна наука про енергію, яка досліджує різноманітні явища природи (фізичні, хімічні, біологічні, космічні і т. ін.) у світлі основних законів (начал) термодинаміки. Зародившись як наука про перетворення теплоти на роботу (технічна термодинаміка), термодинаміка стала проникати в найрізноманітніші галузі науки і техніки.

Номер слайду 5

Теплолікування Тепло надзвичайно корисно для нашого організму. Саме воно прискорює обмінні процеси, поліпшує кровообіг і лімфообіг, за рахунок чого всі клітки організму краще забезпечуються киснем, а шкідливі речовини швидше виводяться. Теплолікування (термотерапія) – це метод, в ході якого термоносіїв прикладаються до проблемних зон тіла.

Номер слайду 6

Теплолікування Термотерапія допомагає утворенню в організмі біологічно активних речовин, а також володіє болезаспокійливим, заспокійливим, антиспастичним і протизапальним ефектом. Дія тепла на серцево-судинну, нервову і ендокринну системи організму породжує загальні реакції, які викликає термотерапія.

Номер слайду 7

Сонячне тепло Надмірне перебування на сонці сушить шкіру, призводить до її передчасного старіння, руйнує білки та інші корисні речовини. Тепло, що ми отримуємо від Сонця не завжди корисне. Предмети нагріваються і ми отримуємо опуки, та й не лише предменти, а й наша шкіра. Сонячні опіки можуть покрити не лише шкіру, а й нашу голову. Від довгого перебування під Сонцем може запаморичиться голова, піти кров з носа.

Номер слайду 8

Дякую за увагу!

pptx
Додав(-ла)
Литвин Лілія
Пов’язані теми
Фізика, Матеріали до уроків
Додано
31 березня 2021
Переглядів
726
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку