Презентація.Територіальні межі України .робота з картами

Про матеріал
Презентація-картка.Для робіт на уроці в класі та індивідуально.Дистанційно.З використанням підручника та різноманітних завдань.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Картку підготувала Мотенко І. О. Запишіть тему і дату уроку{21 E4 AEA4-8 DFA-4 A89-87 EB-49 C32662 AFE0}Урок6. Територіальні межі України та їх зміни. Урок7. Практична робота: Позначення і надписування на контурній карті історико-географічних регіонів, територію рідного краю.

Номер слайду 2

Мета:-розуміти, що таке географічний простір, ознайомитися з основними компонентами історичної карти; -розуміти різницю між фізичними та історичними картами; -описувати і показати на карті кордони сучасної України, її столицю. - - знаходити відмінність між географічною (фізичною) та історичною картами; розуміти як читати історичну карту

Номер слайду 3

Які види історичних карт ви знаєте?Що означає колір на історичній карті?Як позначають міста, столиці, річки, рух військ?Що таке легенда історичної карти?

Номер слайду 4

Дайте відповіді на питання. Погляньте на відео,як мінялися кордони України протягом всіх періодів.https://youtu.be/rc. Ofbm5 Pl. Wk

Номер слайду 5

Нанесіть на контурну карту (Слобожанщину,столицю України,р. Дніпро,моря)та розфарбуйте

Номер слайду 6

Домашнє завдання: прочитайте параграф 6,7 Допрацюйте завдання в контурні картіповторіть поняття та умовні позначки Успіхів!

pptx
Додано
13 липня 2021
Переглядів
966
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку