Презентація "Тетяна Вінник. Придорожній камінь"

Про матеріал
Представлена робота - матеріал для вчителя і учнів під час проведення уроку читання в 2 класі. Зміст слайдів розкриває роботу з дитячою книжкою Тетяни Вінник "Придорожній камінь", а також знайомить з творчістю улюбленої дитячої письменниці.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Робота з дитячою книжкою. Читання 2 клас. Життя і творчість Тетяни Винник Казка «Придорожній камінь» Долбіна Т. О. Берестовеньківська філія

Номер слайду 2

Тетяна Винник11 квітня 1984 р.

Номер слайду 3

Заслуги. Лауреатка. Корнейчуківської преміїДипломантка премії «Смолоскип»Дипломантка конкурсу

Номер слайду 4

Народилася в місті Ніжин, що на Чернігівщині

Номер слайду 5

Журналіст, письменниця, поетеса, перекладач, редактор дитячого часопису «Крилаті», волонтер і громадський діяч із Ніжина Тетяна Винник є лауреатом багатьох премій та переможцем числених конкурсів. Один з них - конкурс казок «Мандрівник часу». Її казочки гріють своїм теплом та вчать дітей добру... Кожен для себе знайде в них те, що йому на даний момент конче необхідно. Тож читаймо!

Номер слайду 6

Повість для дітей «Відлуння нашої хати» Одна дівчинка дуже мріяла мріяла про братика, проте коли той з’явився на світ, все виявилося зовсім не так, як очікувалося. Як це буває в самотніх дітей, у дівчинки з’явився уявний товариш…

Номер слайду 7

Повість «Добрик і його пригоди» Казкова повістинка про песика, який не мав імені, але дуже про нього мріяв і врешті його знайшов. Він опиняється в небезпечних ситуаціях, потрапляє у фантастичні пригоди і небувалі перипетії. Але йому завжди вдається знайти вихід 

Номер слайду 8

Збірка віршів «Синій світ»

Номер слайду 9

Збірка «Осінні віршики»

Номер слайду 10

СнігуріЧервоні намистини. Розсипала зима. Прикрасила калину,Бо листя вже нема. Червоні намистини. На сонці виграютьІ ягоди калини. Пожадливо клюють. А ми ще й годівничку. Повісили в дворі –Злітайтеся, синички. Й прекрасні снігурі!

Номер слайду 11

Твори Тетяни Вінник перекладено болгарською, російською, польською, вірменською, французькою, італійською мовами та мовою ромів.

Номер слайду 12

Казка «Придорожній камінь»

Номер слайду 13

На дорозі лежав старий Камінь і важко дихав. Він багато бачив, але нікому не міг розповісти побачене, оскільки був німий. Сумно проводжав автобуси. Слухав, як шумить в річці вода. І так минав день за днем, а на нього ніхто не звертав уваги.«Може, це тому, що я сірий?!» — подумав Камінь.

Номер слайду 14

Одного разу дорогою йшов чоловік і раптом побачив камінь. Взяв його в руки, подивився на нього з різних боків і сховав у свою сумку. Це був Скульптор.

Номер слайду 15

Він приніс його в майстерню, поклав на стіл і знову довго роздивлявся. А потім взяв долото і молоток і обережно почав оббивати з нього скалки.

Номер слайду 16

Каменю було боляче після кожного удару молотка і в той же час приємно було бачити, як з нього вилітають іскри. А він навіть і не здогадувався, що в ньому, сірому камені, так багато яскравих летючих леліток.

Номер слайду 17

Потім скульптор довго його шліфував, витирав вологою ганчіркою, і нарешті поклав його на столі перед люстром. І камінь побачив, що на нього дивиться справжній крилатий кінь.

Номер слайду 18

— Невже це я? — подумав камінь. — Отой, що колись був сірим, непомітним і нікому не потрібним. Незабаром скульптор покликав друзів і показав їм свій витвір. На сірий камінь, який став крилатим конем, дивилися із захопленням, і в очах людей камінь побачив такі ж самі яскраві лелітки, які вилітали з нього, коли над ним працював майстер.https://youtu.be/1 EA8kik. G8 Zo

Номер слайду 19

1. Де лежав старий камінь? А) біля річки;Б) на дорозі;В) у майстерні.2. Яку професію мав чоловік, який підняв камінь? А) скульптор;Б) архітектор;В) художник.

Номер слайду 20

3. Що зробив з каменя скульптор? А) яскраву лелітку;Б) пам"ятник; В) крилатого коня.4. Як дивилися люди на сірий камінь, який став крилатим конем? А) здивовано;Б) захопливо; В) заздрісно.

Номер слайду 21

5. Якого кольору був камінь, що лежав на дорозі?А) чорний; Б) сірий;В) оксамитовий.6. Якого віку був камінь? А) старий;Б) молодий;В) середнього віку.

Номер слайду 22

7. Куди приніс камінця майстер? А) у школу; Б) у майстерню;В) на будівництво.8. Яка фізична вада була у каменя? А) він був глухий;Б) він був сліпий;В) він був німий.

Номер слайду 23

З 2010 року головний редактор Пригодницького журналу для дітей "Крилаті".

Номер слайду 24

РЕФЛЕКСІЯ

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Скворцова Ірина Олександрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
26 березня 2023
Переглядів
624
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку