Презентація Ти - рятувальник 8 клас

Про матеріал

до підручника Основи здоров'я. 8 клас. І. Д. Бех, Т. В. Воронцова, В. С. Пономаренко, С. В. Страшко, 2021

Зміст слайдів
Номер слайду 1

§ 3. ТИ — РЯТУВАЛЬНИКБілокузьминівський ліцей Костянтинівської міської ради Донецької областіРозробила: Прокоф’єва Л. Р.,практичний психолог, учитель основ здоров’я

Номер слайду 2

Раніше вас вчили рятувати своє життя і здоров’я. Тепер ви подорослішали і можете рятувати не лише себе, а й інших. Та до цього треба добре підготуватися: знати, як поводитись у конкретних НС, як рятувати себе та інших людей і надавати невідкладнудопомогу потерпілим.1. Обговорення:які ви знаєте засоби індивідуального захисту і рятувальне спорядження?як в умовах НС користуватися ними?

Номер слайду 3

2. Оцініть свою готовність діяти у такій конкретній ситуації за десятибальною шкалою (0 балів — мінімальна готовність, 10 — максимальна). Поміркуйте, яких особистих якостей, знань і навичок вам поки що бракує. За допомогою блок-схеми на с. 22 обговоріть, як треба діяти в таких ситуаціях:1: у будинку пожежа. Хтось благає про допомогу, але нікого не видно, бо в коридорі багато диму.2: у кімнаті жінка, яку затиснуло важкими ре­чами. Ти самостійного не можеш упоратись із завалом.3: жінка просить врятувати її п’ятирічного сина. Але дитини не видно. Де її треба шукати?4: ви знайшли хлоп­чика і хо­чеш винести надвір. Для цього треба знову пройти через задимлений коридор.5: коли ви вибиралися, на тобі й на хлоп­чику загорівся одяг. Що робитимете?

Номер слайду 4

Рятування людей під час пожежі

Номер слайду 5

Рятування людей під час пожежі

Номер слайду 6

Невідкладна допомога потерпілому. За блок-схемою на цій і наступній сторінках можна визначити, якої допомоги потребує потерпілий на пожежі та як надавати допомогу при опіках різного ступеня тяжкості.

Номер слайду 7

Невідкладна допомога потерпілому

Номер слайду 8

Термічні опіки. Термічні опіки під час пожежі можуть бути спричинені полум’ям, парою, гаря­чим повітрям, а також дією електрич­ного струму. Головне завдання невідкладної допомоги у цьому випадку — запобігти больовому шоку та інфікуванню обпе­чених ділянок. У жодному разі не слід обробляти опіки жиром — олією,ва­зеліном тощо. Це лише посилить ураження.

Номер слайду 9

Термічні опіки

Номер слайду 10

Термічні опіки

Номер слайду 11

Номер слайду 12

ДОМАШНЄ ЗАВДАННЯ1. Опрацювати § 3. Ти — рятувальник2. Робота у зошиті: Запишіть чотири ступені термічних опіків - ст.223. Є чимало фільмів про надзвичайні ситуації (техногенні катастрофи, виверження вулканів, землетруси, пожежі тощо). Їх називають фільми-катастрофи, або блокбастери. До наступного уроку переглянь один із таких фільмів. Зверни увагу, які прийоми домедичної допомоги застосовували персонажі цих фільмів.4. Виконати тест за посиланням

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Юсин Надія Улянівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Брич Марія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
12 вересня 2022
Переглядів
5918
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку