Презентація "Типи розвитку комах"

Про матеріал
Презентація допоможе вивчити типи розвитку комах на прикладах, дасть уявлення метаморфозу, познайомить з різними видами личинок і лялечок комах.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Залежно від числа стадій розвитку, у переважної більшості комах розрізняють два основних типи розвитку: неповне перетворення; повне перетворення. Тому, основне в біології комах - це спосіб розвитку, який є найважливішим критерієм в їхній класифікації.

Номер слайду 3

відбувається у три стадії: Яйце Личинка Доросла комаха (імаго)

Номер слайду 4

відбувається у чотири стадії: Яйце Личинка Лялечка Доросла комаха (імаго)

Номер слайду 5

У комах з повним і неповним перетворенням із яєць виходять личинки: - у комах з неповним перетворенням вони повністю схожі на дорослу особину, але набагато менших розмірів. - у комах з повним перетворенням личинки червеподібної форми і називаються гусінню. А блохи; Б одноденки; В мухи; Г пильщика; Д хруща; Е бджоли; Ж кровосисного комара; З метелика; К златки; Л бабки; М мурашиного лева

Номер слайду 6

Личинки комах із неповним перетворенням живуть у тих самих місцях, що й дорослі особини, і живляться тією самою їжею. До цих комах належать ряди: прямокрилі; рівнокрилі; таргани; клопи; воші.

Номер слайду 7

Личинки комах із повним перетворенням повністю не схожі на дорослу особину. У них ніколи немає складних очей, відсутні або недорозвинені кінцівки, інший ротовий апарат, ніж у дорослих особин. Мешкають вони в іншому середовищі ніж дорослі комахи.

Номер слайду 8

Метаморфоз комах – це глибока перебудова внутрішньої та зовнішньої будови організму впродовж його розвитку. При повному перетворенні комаха спочатку перетворюється на личинку, лялечку, а потім вже на дорослу особину

Номер слайду 9

У комах із метаморфозом, тобто повним перетворенням, всі стадії онтогенезу виконують різні життєві функції, сприяючи збереженню виду. Наприклад, на личинковій стадії відбувається розселення, а на дорослій - харчування і ріст комахи. До цих комах належать ряди: лускокрилі; твердокрилі; двокрилі; блохи; перетинчастокрилі.

Номер слайду 10

Перед перетворенням на лялечку личинка може утворювати кокон з шовку, як у прядунів. Лялечки денних метеликів частіше нічим не прикриті.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Існує три основні типи лялечок: відкриті або вільні; укриті або одягнені твердою оболонкою; сховані, вкриті затверділою не скинутою шкіркою, що виконує роль несправжнього кокона личинки.

Номер слайду 13

Розвиток мухи Розвиток хруща

Номер слайду 14

Розвиток метелика Розвиток сарани

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.7
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.9
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Олена Мироненко
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Гулакова Інна
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Алєксєєва Тетяна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
2 листопада 2021
Переглядів
7108
Оцінка розробки
4.9 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку