Презентація. Типи та основні елементи системного блоку ПК

Про матеріал
Допоміжна презентація до уроку виробничого навчання (актуалізація опорниз знань). Тема: Типи ПК. Основні елементи системного блоку.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ПЕРСОНАЛЬНИЙ КОМПЬЮТЕР

Номер слайду 2

Визначення. Персональний комп’ютер ( ПК ) — багатоцільовий мікрокомп’ютер, розміри, можливості та ціна якого роблять його можливим для індивідуального використання. Персональні комп’ютери призначені для безпосереднього керування кінцевим користувачем , а не комп’ютерним експертом чи техніком . На відміну від великих, дорогих міні-комп’ютерів і мейнфреймів , розподіл часу багатьма людьми одночасно не використовується з персональними комп’ютерами. Наприкінці 1970-х і 1980-х років також використовувався термін домашній комп'ютер .

Номер слайду 3

Типи ПКРобоча станція — це персональний комп’ютер високого класу, призначений для технічних, математичних або наукових застосувань. Призначені головним чином для використання однією особою одночасно, вони зазвичай підключаються до локальної мережі та запускають багатокористувацькі операційні системи . Робочі станції використовуються для таких завдань, як автоматизоване проектування , креслення та моделювання, наукові та інженерні розрахунки, що потребують інтенсивних обчислень, обробка зображень, архітектурне моделювання та комп’ютерна графіка для анімації та візуальних ефектів кіно.

Номер слайду 4

Настільний компютер - комп’ютер, який міг поміститися на столі , був надзвичайно малим, що призвело до номенклатури «настільний». Останнім часом ця фраза зазвичай вказує на певний стиль корпусу комп’ютера . Настільні комп’ютери випускаються в різних стилях, починаючи від великих вертикальних корпусів типу «башта» і закінчуючи маленькими моделями, які можна заховати за РК -моніторами або розташувати безпосередньо під ними (і підтримувати) .Ігровий комп’ютер – це настільний комп’ютер, який, як правило, містить високопродуктивну відеокарту , процесор і оперативну пам’ять для підвищення швидкості та чутливості вимогливих відеоігор .

Номер слайду 5

Комп’ютер «все-в-одному» (також відомий як одноблоковий ПК - НЕТОП) — це настільний комп’ютер, який поєднує в собі монітор і процесор в одному блоці. Окремі клавіатура та миша є стандартними пристроями введення, деякі монітори мають сенсорний екран . Процесор та інші робочі компоненти, як правило, зменшені в розмірі порівняно зі стандартними настільними комп’ютерами, розташовані за монітором і налаштовані подібно до ноутбуків.

Номер слайду 6

Портативний

Номер слайду 7

Ноутбук. Портативний комп’ютер призначений для портативності з конструкцією « розкладачка », де клавіатура та компоненти комп’ютера розташовані на одній панелі, а друга панель, що відкидається, містить плоский екран. Закривання ноутбука захищає екран і клавіатуру під час транспортування. Ноутбуки зазвичай мають акумуляторну батарею , що покращує їх мобільність. Щоб заощадити енергію, вагу та простір, графічні мікросхеми ноутбуків у багатьох випадках інтегровані в ЦП або чіпсет і використовують системну оперативну пам’ять, що призводить до зниження графічної продуктивності порівняно з настільними комп’ютерами, на яких зазвичай встановлено відеокарту. На відміну від настільних комп’ютерів, можливі лише незначні внутрішні оновлення (наприклад, пам’ять і жорсткий диск) через обмежений простір і потужність. Ноутбуки мають ті самі вхідні та вихідні порти, що й настільні комп’ютери, для підключення зовнішніх дисплеїв, мишей, камер, пристроїв зберігання даних і клавіатур. Ноутбуки також трохи дорожчі порівняно з настільними комп’ютерами, оскільки самі мініатюрні компоненти для ноутбуків є дорогими.

Номер слайду 8

Планшет. У планшеті використовується сенсорний дисплей, яким можна керувати за допомогою стилуса або пальця. Деякі планшети можуть мати «гібридну» або «трансформовану» конструкцію, пропонуючи клавіатуру, яку можна зняти як прикріплення, або екран, який можна повертати та складати безпосередньо над клавіатурою. Деякі планшети можуть використовувати операційну систему настільного ПК, таку як Windows або Linux, або можуть працювати з операційною системою, розробленою в основному для планшетів. Багато планшетних комп’ютерів мають порти USB, до яких можна підключити клавіатуру або мишу.

Номер слайду 9

Смартфон. Смартфони часто схожі на планшетні комп’ютери , відмінність полягає в тому, що смартфони завжди мають інтеграцію в мобільний зв’язок . Зазвичай вони менші за планшети і можуть не мати планшетного форм-фактора.

Номер слайду 10

Пристрій ПК

Номер слайду 11

Основні складові системного блоку (стисло)Корпус, у ньому розташовуються усі елементи системного блоку 

Номер слайду 12

Блок живлення - призначений для забезпечення вузлів комп'ютера електричною енергією постійного струму.

Номер слайду 13

Материнська плата (Main board) - до неї приєднуються майже усі елементи системного блоку  

Номер слайду 14

Центральній процесор - виконує обробку даних по заданій програмі

Номер слайду 15

Оперативна пам'ять — зберігання та читання інформації у процесі її обробки

Номер слайду 16

Пристрої постійного зберігання інформації - HDD\ SSD

Номер слайду 17

Системи охолодження системного блоку, ЦП

Номер слайду 18

Відеоадаптер (відеокарта)-призначена для генерації та обробки зображень з подальшим їхнім виведенням на екран периферійного пристрою

Номер слайду 19

Домашнє завдання. Створити схему типів персональних комп'ютерів. Створити схему основних складових персонального комп’ютера. Творче завдання: написати 10 пунктів для чого Вам потрібен персональний комп’ютер. Скріншоти або фото скинути на GD у властну папку. Переглянути відео за наступними посиланнями:https://www.youtube.com/watch?v=Itxwy. MR0 Sn. Y&ab_channel=Professor. Adam. Morganhttps://www.youtube.com/watch?v=HB4 I2 Cgkc. Co&ab_channel=GCFLearn. Freehttps://www.youtube.com/watch?v=Exx. Fx. D4 OSZ0&ab_channel=Basics. Explained%2 CH3 Vtux

pptx
Додано
14 березня
Переглядів
49
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку